Tippek alacsony költségvetésű konyhaszekrényekre otthonodban

Tippek alacsony költségvetésű konyhaszekrényekre otthonodban intro_0

Szakíts a monotonitással a konyhádban és pezsdítsd fel a konyhád világát az unalmas konyhaszekrények ajtajainak lecserélésével ezekkel a stílusos és olcsó megoldásokkal.
A konyhaszekrények vizuális jelenléte a térben jelentős, hiszen a helyiség nagy részét ezek teszik ki. Eszerint a szekrényezés csréjével nagy átalakítást lehet létrehozni a konyhában. Meglehetősen nagy budzsét igényel az, ha valaki a teljes szekrényrendszert szeretné lecserélni. Ha azonban csak az ajtót cseréli le az ember, akkor az unalmas barna, Fekete, fehér színvilágot feldobhatja a következő tippek segítségével.
Perforált lemez
A perforált lemezek használata széleskörű lehetőségeket nyújt. Gyakran használják radiátorok eltakarására, hogy a meleg átjuthasson, mégis esztétikus látványt nyújthasson a fűtőtest. Mivel különböző méretekben lehet őket vásárolni, könnyedén alakíthatóak.
Előnye, hogy feldobja a design és megakadályozza a penészedést, hiszen a levegő áramlása nincs akadályozva a szekrényben, valamint könnyűek, így nem kell tartan az extra súlytól, amit a régi szekrénynek tartania kell.
Hátránya, hogy nem megy minden stílushoz és, hogy nem mindneki szereti, hogy a szekrénye tartalmának egy részét látja mindenki csukott állapotban is.
Redőny
Előnye, hogy sok házban megtalálható régi redőny, amelyek már kinti használatra nem alkalmasak, így könnyedén hozzáférhetők. További előny, hogy érdekes formavilága fókuszpontot hoz létre a térben, valamint, mivel könnyen festhetőek, máskor is egyszerűen lehet rajtuk változtatni.
Hátránya, hogy a redők között könnyen megül a zsír és a por, így tisztántartásuk nem egyszerű.
Szövetanyag
Előnye, hogy sokféle színben és stílusban kapható, valamint moshatóak, így tisztításuk könnyű. A lakás más bútorain is megjelenhet ugyanaz az anyag, ezzel egységet alkotva.
Hátránya, hogy sok stílushoz nem való és befejezetlen megoldásnak tűnhet.
Tábla
Miközben eerdetileg iskolákban használatos, mostanában egyre gyakoribb a megjelenése otthonokban is. A táblák készen is vásárolhatóak, vagy táblafesték alkalmazásával különböző felületeken is létrehozhatóak.
Előnye, hogy kiváló kommunikációs felületet ad a családtagok között, továbbá a gyerekek sem unatkoznak a konyhában. Sokféle stílushoz illik.
Hátránya, hogy a krétapor mindenre rászállhat, így sokszor és figyelmesen kell takarítani főzés előtt. Ha nincs rendszeresen tisztítva, túlzsúfolt és rendetlen látványt nyújthat.
Nyitott polcos megoldás
A zárt és nyitott tárolók kombinációja fel tudja dobni a helysiég hangulatát.
Előnye, hogy otthonos érzést kelt, könnyen elérhetővé teszi a rajta elhelyezett tárgyakat és trendy. Olcsó megoldás és légiessé teszi a konyhát.
Hátránya, hogy a por és a lerakodótt zsír rögtön a rajta tárolt holmikon landol, így gyakrabban kell tisztítani a környezetét, valamint használat előtt érdemes elmosni mindent. A polcokon tárolt edények és kiegészítők rendezettségére fokozottan ügyelni kell, különben rendetlen érzetet kelthetnek. A megflelő magasságban elhelyezett és megfelelő méretű polcok fontosak, hiszen egyébként könnyen leverhetjük az ott tárolt edényeket.

Tippek alacsony költségvetésű konyhaszekrényekre otthonodban full_0

Tippek alacsony költségvetésű konyhaszekrényekre otthonodban full_1

Vermes Dóra enteriőrtervező vagyok, a budapesti Junior Art Centerben kétéves lakberendező és látványtervező képzésen tanultam. Ezután Spanyolországban, Amerikában és Angliában éltem és dolgoztam, így egy neves londoni designer iskolát (a Brightoni Egyetem által validált KLC School of Design) is elkezdtem, ahol 3,5 éves alapozó diploma képzésen vettem részt, enteriőrtervezés szakon. Miután hazaköltöztem, szabadúszó tervezőként kezdtem dolgozni neves irodáknak projekt alapon és saját megrendelőknek is. Emellett volt szerencsém egy kéthetes üzleti útra Új-Delhibe, ahol egy ottani tervező irodával dolgoztam kooperációs partnerként. Szeretem a letisztult tereket, bármilyen stílusról is legyen szó, ez megnyilvánul munkáimon is. Szerkesztőként szeretném a nemzetközi design tendenciákat, trendeket és innovatív megoldásokat, ötleteket bemutatni az érdeklődőknek.