Konyhasziget ötletek minden stílusban, kis és nagy méretben

A konyhaszigeteknek nehéz ellenállni, még akkor is, ha a konyhánk nem bővelkedik a térben. Amikor viszont van tér, nehéz megállni, hogy a sziget ne vigye el a teljes konyhát sem funkcióban, sem designban. Íme néhány példa modern és klasszikus megoldásra, kicsi és nagy méretben, mindenféle anyagból.

Ez a konyhasziget egyértelműen a konyha része a mosogatóval. Az alacsonyabb sziget előnye, hogy amikor pultként van rá szükség, akkor is jó, és ha gyerekeknek leckét kell írni, akkor is praktikus.
Reggelizni és borozni is tökéletes ülőhely
A szigetbe a konyha egyes részeit elrejtették, többek között fiókokat és borhűtőt is. Praktikus, ha a konyhát általában többen is használják.
Mivel a konyha alapvetően nem túl nagy, így a sziget egy frappáns ötlet volt, amivel kiegészítették ezt a konyhát. Így kényelmesen lehet főzni a falnál, és beszélgetni, alapanyagokat tisztítani a szigetnél.
Fentebb egy példát lehetett látni a nagy konyhaszigetre, ami négyzet alakú volt, de lehet egy sziget hosszúkás is, és nem kell feltétlenül végigrakni ülőhellyel. A funkció határozza meg a designt.
Lehet egy sziget egyszerűen csak szép és szolgálhat arra, hogy a teret töltse ki, ami egy nagyobb konyhában adódik. Ilyenkor nem csak szép tud lenni, de például szemetest vagy nagyobb lábasokat is rejthet.
Aligha lehet szigetnek mondani, amikor már majdnem a konyhával vetekszik méretben a sziget, de mivel körbejárható, így még mindig ugyanabba a kategóriába soroljuk. Az üveg oldalú fiókok látványos extrák, és praktikus, hogy van egy kézmosó a szigeten a mosogató túloldalán.
Sokszor problémát okoz, hogy mekkora legyen a magasság: itt látványosan oldották meg, étkezőasztal magassághoz igazították a szigetet, és még egy extra magas elem is bekerült, ami leválasztja optikailag a konyhát a nappalitól.
A kör alakú rész sokkal kényelmesebb, mintha egyenesen levágták volna a szigetet, és a lámpák is szépen hozzák vissza az ívelt formákat.

A Stílusház Oktatási Stúdióban végeztem lakberendezést, majd egy évig gyakornokoskodtam több lakberendező kolléganő mellett, akiktől megtanultam a szakma finomságait. Elsősorban magánembereknek dolgozom, teljes lakás, családi ház felújításokon vagy új építésű ingatlanokon, de irodákat is tervezek.