A Fészek coworking iroda otthonos és hívogató design-t kapott

A Fészek coworking iroda otthonos és hívogató design-t kapott intro_0

A Beza Projekt irodája megbízást kapott, hogy megtervezze ‘A Fészek’ nevű modern coworking teret, amely Varsóan található. Mekkora a coworking tér jelentése valójában, hogyan dolgozunk manapság? Hajlamosak vagyunk egyre több időt tölteni a munkában, vagy valójában a munka és a szabadidő közötti határ mosódik össze.

A Fészek egy modern, magabiztos személy helye, aki értékeli az idejét. A tervezők célja olyan tér létrehozása volt, amelyen nem érződik, hogy irodába érkezünk, inkább egy klub jut róla eszünkbe, ahol kényelmesen és otthonosan érezzük magunkat.

“Nagyszerű építészeti kialakítást kaptunk a híres lengyel építésziroda, a G5 Architekci tervei alapján. Szerettük volna a lehető legtöbb nyílt tervet megtartani. Másrészt a célunk az volt, hogy valami meleget és puhát hozzunk létre a részletekben és a textúrákban. Alaprajzainkban körkörös sarkokat alakítottunk ki a külső éles alakok egyensúlyának érdekében.”

A Fészek márkaazonosítására a Kasia Korzeniecka által készített gyönyörű márvány textúrák szolgálnak. Ezeket az összes oszlopon alkalmazták, amelyek átmennek az egész épületen, csak az anyag mintázatát változtatták meg, de egybefüggő térérzetet hoztak létre használatukkal.

A coworking iroda anyaghasználatára jellemzőek az egyedi részletek, a kerámia burkolólapok, tapéták, szőnyegek igény szerinti összeválogatása figyelhető meg. Egyszerű anyagokat használtunk, mint pédául a színes MDF, valódi furnérral kombinálva.

A Fészek coworking iroda otthonos és hívogató design-t kapott full_0

A Fészek coworking iroda otthonos és hívogató design-t kapott full_1

Vermes Dóra enteriőrtervező vagyok, a budapesti Junior Art Centerben kétéves lakberendező és látványtervező képzésen tanultam. Ezután Spanyolországban, Amerikában és Angliában éltem és dolgoztam, így egy neves londoni designer iskolát (a Brightoni Egyetem által validált KLC School of Design) is elkezdtem, ahol 3,5 éves alapozó diploma képzésen vettem részt, enteriőrtervezés szakon. Miután hazaköltöztem, szabadúszó tervezőként kezdtem dolgozni neves irodáknak projekt alapon és saját megrendelőknek is. Emellett volt szerencsém egy kéthetes üzleti útra Új-Delhibe, ahol egy ottani tervező irodával dolgoztam kooperációs partnerként. Szeretem a letisztult tereket, bármilyen stílusról is legyen szó, ez megnyilvánul munkáimon is. Szerkesztőként szeretném a nemzetközi design tendenciákat, trendeket és innovatív megoldásokat, ötleteket bemutatni az érdeklődőknek.