Happy Place / studio architecture & design O.M.SHUMELDA

Happy Place / studio architecture & design O.M.SHUMELDA intro_0

Az Ukrajnában elkészült lakóház projektje egy fiatal család számára készült, akiknek fő kérése az volt, hogy otthonukban lehetőség nyíljon arra, hogy a hangos városi élettől elszigetelve elmerülhessenek saját világukban.

A tervezés pontosan átgondolt alaprajzi elrendezésből indult ki, amelyen látszik, hogy az also szinten lévő konyha-étkező és nappali egy térben, mégis kissé szeparáltan lettek elhelyezve. A természetes szín – és anyaghasználat mellett a sárga és a zöld kiegészítőszínek jelentek meg. A második szinten a hálószobák és a hozzájuk tartozó fürdőszobák találhatóak, a térszervezés itt is átgondolt, két egységre bontva a felső részt: szülői és gyermek pihenőhelyekre. A legfelső sziten egy padlástéri moziszoba és gardrób került elhelyezésre.

A tervezés során a gyerekszoba adta a fő irányt, a ‘boldog hely’ nevet adva a projektnek. A gyermekek játékossága, fantáziája, bolondossága határtalan lehet, hiszen szobájuk egy játszóház design-os másaként let kialakítva: mászókákkal, kötélhintával, falmászósarokkal és kuckós ágyikókkal.

Happy Place / studio architecture & design O.M.SHUMELDA full_0

Happy Place / studio architecture & design O.M.SHUMELDA full_1

Vermes Dóra enteriőrtervező vagyok, a budapesti Junior Art Centerben kétéves lakberendező és látványtervező képzésen tanultam. Ezután Spanyolországban, Amerikában és Angliában éltem és dolgoztam, így egy neves londoni designer iskolát (a Brightoni Egyetem által validált KLC School of Design) is elkezdtem, ahol 3,5 éves alapozó diploma képzésen vettem részt, enteriőrtervezés szakon. Miután hazaköltöztem, szabadúszó tervezőként kezdtem dolgozni neves irodáknak projekt alapon és saját megrendelőknek is. Emellett volt szerencsém egy kéthetes üzleti útra Új-Delhibe, ahol egy ottani tervező irodával dolgoztam kooperációs partnerként. Szeretem a letisztult tereket, bármilyen stílusról is legyen szó, ez megnyilvánul munkáimon is. Szerkesztőként szeretném a nemzetközi design tendenciákat, trendeket és innovatív megoldásokat, ötleteket bemutatni az érdeklődőknek.