Fekete és fa ritmusa gyönyörű kilátással

Fekete és fa ritmusa gyönyörű kilátással intro_0

 

Első pillantásra azt hihetnénk erről a fekete és fa kellemes elegyéből készült lakásról, hogy egy bisztróba tévedtünk. A Taller David Dana építészeti iroda által tervezett Mexikó városi penthouse leglátványosabb eleme a fehér mennyezet alatt húzódó fa elemek. A teret alacsony bútorokkal választották el, úgy az étkezőt a nappalitól, mint a konyhát a többi funkciótól.

A fekete, drámai hatást üveggel, fával és a fehér mennyezettel kompenzálták. Ahol a tér engedte, a ritmusosan ismétlődő formákat visszahozták.

Az étkező mögötti könyvespolc adja meg a funkció hátterét, ami nincs telezsúfolva, néhány dísztárgy és téma szerint rendszerezett könyvek elegendőnek bizonyultak ide. A térelválasztóként szolgáló tálalón pedig néhány különlegesebb, de színében nem eltérő váza kapott helyet.

Fekete és fa ritmusa gyönyörű kilátással full_0

A nappaliban nincs TV, így az elrendezés teljesen egyértelműen közösségi térnek ad helyet, ahol le lehet ülni és baráti beszélgetéseket tartani. A nappaliból egy nagy üvegfalon keresztül nyílik a világ, amitől olyan érzésünk van, mintha a lakás folytatása maga az erkély lennne és azon túl a természet. Az árnyékolást pedig rolettával oldották meg, ami felhúzva szinte észrevehetetlen.

Fekete és fa ritmusa gyönyörű kilátással full_1

Tovább az eredeti tartalomra: http://feedproxy.google.com

A Stílusház Oktatási Stúdióban végeztem lakberendezést, majd egy évig gyakornokoskodtam több lakberendező kolléganő mellett, akiktől megtanultam a szakma finomságait. Elsősorban magánembereknek dolgozom, teljes lakás, családi ház felújításokon vagy új építésű ingatlanokon, de irodákat is tervezek.