Hirdetés

Hírlevél feliratkozóknak

1000 Ft kedvezmény

jegyvásárlásra a februárban megrendezésre kerülő Bútor, Lámpa, Lakástextil Kiállításra.

Ha válaszolsz két kérdésre, személyre szabott tartalmakat küldünk neked.

Mikor tervezel felújítást?

Milyen témák érdekelnek?

Köszönjük a választ!

Add meg email címed, és küldjük a kupont!

A kuponkódod:

hi24kiállítás

Építkezel? Felújítasz?A lakásodat rendezed be?
Ötlettár ikon
Közelgő események

Miért válasszunk beépíthető háztartási gépeket? 7+1 figyelemre méltó készülék

Beépített vagy szabadon álló? Kardinális kérdés, melyet senki sem kerülhet meg, aki éppen átalakítja, berendezi vagy felújítja konyháját, fürdőszobáját. Vannak azonban olyan vitathatatlan előnyök, melyek mindenképpen a beépíthető típusok felé billentik a mérleg nyelvét. Ezeket és néhány konkrét készüléket bemutatva segítünk a lehető legjobb döntés meghozatalában.

Ez a cikk több mint 2 éves. Lehet, hogy bizonyos része már nem aktuális.

Beépítve jobb

A nagyobb háztartási gépek – mosó-, mosogatógép, főzőlap, sütő, mikrohullámú sütő, hűtőszekrény, elszívó, sőt, a kávéfőző – kiválasztását, megvásárlását optimális esetben megelőzi a gondos tervezés. És itt ne csupán arra gondoljunk, hogy a készülék típusával, márkájával ismerkedünk, hanem arra is, hogy a gépek pontos helyét is meghatározzuk. A beépíthető készülékek esetében azonban az átfogó tervezés kulcsfontosságú, hiszen a tökléletes működés mellett az is cél, hogy belesimuljanak a környezetbe, még sejteni se lehessen, hogy a bútorfront mögött éppen egy tároló, vagy egy hűtőszekrény bújik meg.

Ugyancsak említésre méltó előny, hogy beépítéssel több lehetőség nyílik a készülékek variálására. Például egy beépíthető sütő és főzőlap esetében megoldható, hogy a két eszközt egymástól függetlenül helyezzük el, ahogy főzési szokásaink kívánják. A sütő kerülhet akár kényelmes magasságba is, ahova nem kell lehajolnunk és egy gyors pillantással ellenőrizhetjük a készülő étel állapotát. Arra viszont figyeljünk, hogy a mikrohullámú sütőt ne helyezzük túl magasra, mert forró étel kivételekor ez balesetveszélyes lehet.

A mosó- és mosogatógép, vagy a hűtő sem zavarja az egységes megjelenésű konyha, fürdőszoba látványát, mert az adott bútorzatnak megfelelő frontok takarják ezeket is. Modern vagy minimál stílusú otthonokban különösen nagy hangsúlyt kapnak ezek a fontos részletek.

Whirlpool beépíthető háztartási készülékek

Ami mellett pedig végképp nem mehetünk el, hogy az Otthonfelújítási támogatást beépített háztartási gépekre is igénybe vehetjük!

Milyen előnyeit élvezhetjük tehát a beépíthető háztartási készülékeknek?

 • Környezetbe simuló, alig észrevehető eszközök
 • Lehetőség a rugalmas elhelyezésre, variálásra
 • Lehetőség a nagyobb kényelemre
 • Egyedi design

Konyhától a fürdőszobáig – 7+1 beépíthető háztartási gép a Whirlpool kínálatából

Ahogy fentebb már említettük, az Otthonfelújítási támogatás ezekre a készülékekre is igényelhető, a Whirlpool pedig teljes konyhai szettet kínál ehhez. A W11-es kollekcióban található, beépíthető termékekkel szinte a konyha teljes gépesítése megoldható.

1. W11l OP1 4S2 H W Collection “Pure steam” gőzsütő

A készülék okostelefonról is vezérelhető (Connectivity), a kezelőfelület érintőszenzoros (Touch color display), a jól ismert és népszerű 6. Érzék funkcióval receptek is elérhetők. A gőzképzés a sütőtéren kívül történik, a gőz a hátsó falon elhelyezett egységen keresztül jut a sütőbe (Steam Sense+).

Whirlpool Pure steam gőzsütő

2. SMP 658/C/BT/IXL indukciós üvegkerámia főzőlap

Ugyancsak élhetünk a 6. Érzék előnyeivel: 10 ételfajtához találunk menüt. Olyan speciális funkciók teszik vonzóvá a főzőlapot, mint az

 • Olvasztás – a fagyasztott étel olvasztásához, illetve az olvadt állapot fenntartásához ideális hőmérsékletet érhetünk el anélkül, hogy fennállna az odaégés veszélye. Ideális pl. a csokoládé temperálásához, ahol a folyékony állag fontos, ám az odaégés tönkretenné a minőségét.
 • Melegen tartás - az étel ideális hőmérsékleten tartható a főzés befejeztével is, vagy pl. amikor nagyon lassú főzéssel próbálunk mártást, szószt besűríteni. Ideális, amikor tökéletes hőmérsékleten szeretnénk az ételt szervírozni.
 • Párolás, lassú forralás - képes fenntartani az étel gyöngyöztetéséhez megfelelő hőmérsékletet, így hosszú ideig főzhetjük az odaégetés veszélye nélkül. Hosszú főzési időt igénylő, sok lével készített ételekhez tökéletes (pl.: rizs, szószok, sültek).
 • Forralás - felforralja a vizet, majd alacsonyabb energiaszükséglettel forrásban tarja. Tegyünk kb. 2 liter szobahőmérsékletű vizet egy edénybe és ne fedjük le. Ajánlott odafigyelni a forrásban lévő vízre és rendszeresen pótolni az elforrt mennyiséget.
 • Chef control - a rugalmas zóna három főzőzónából áll, melyek az előre megadott teljesítmény beállításoknak (nagy, közepes, kicsi) megfelelően, az edény helyzetétől függően kapcsolnak be. Mozgassuk az edényt a felületre a főzés más hőmérsékleten történő folytatásához, a kezelőelemek használata nélkül.
Whirlpool Indukciós üvegkerámia főzőlap
Whirlpool Indukciós üvegkerámia főzőlap

A főzőzónákat a Flexi Full funkciónak köszönhetően a teljes főzőlap felületén összekapcsolhatjuk.

ÉRDEKLŐDÖM A TERMÉK IRÁNT

3. W11l MW161 beépíthető mikrohullámú sütő

A Hőlégbefúvás funkció gondoskodik arról, hogy a ventilátor a hőt célzottan az étel felszínére koncentrálja, létrehozva ezzel a sütőknél megszokott végeredményt. Az erős, a mikrohullámú sütő hátsó részében elhelyezett ventilátornak köszönhetően a hő egyenletesen oszlik el. A hagyományos sütőkkel azonos végeredményt képes előállítani, kevesebb idő és energia felhasználása mellett.

Whirlpool beépíthető mikrohullámú sütő

A Crisp funkcióval ízletesre piríthatjuk az ételt (sültkrumpli, pizza, pite). Ehhez használjuk a tartozék CrispTM tálat és néhány perc múlva már szervírzohatjuk is a finomságokat.

Whirlpool beépíthető mikrohullámú sütő

Az okostelefonos vezérlés ennél a készüléknél is adott.

ÉRDEKLŐDÖM A TERMÉK IRÁNT

4. W11 CM145 kávéfőző

A különféle kávéfőzők gazdag kínálatából egyre többen választják a beépíthető változatokat, okkal. Nem foglal felesleges helyet a konyhapulton, a látvány rendezettebb, működtetése egyszerű és kényelmes, a végeredmény pedig olyan, mintha a legjobb kávézók egyikében fogyasztanánk a feketét.

Whirlpool beépíthető kávéfőző

A Whirlpool teljesen automata kávéfőzője minden szempontból professzionális megoldást kínál:

 • cserélhető víztartály 2.5 l kapacitással
 • állítható tejhab rendszer
 • víztölcsér a használatra kész forró vízhez
 • kompakt főzőegység a tökéletes hőmérséklet szabályozáshoz
 • beépített csendes kávédaráló, 13 állítható őrlési beállítással.
 • Touch control display - érintőszenzoros kezelőfelület.

ÉRDEKLŐDÖM A TERMÉK IRÁNT

5. WHVS 90F LT C K páraelszívó

Manapság már egyetlen konyhából sem hiányozhat, hiszen megakadályozza az erősebb illatok terjedését és a sütés, főzés során keletkező pára lecsapódását. Részben ennek következménye lehet a penészedés, illetve a konyhai felületeken, falakon idővel megjelenő elszíneződés, zsíros lerakódás.

Whirlpool páraelszívó

A látványában is különleges, prémium minőségű, falra szerelhető, ferdesíkú páraelszívó mosogatógépben tisztítható, alumínium zsírszűrőkkel felszerelt. Kiváló ventilátora gondoskodik a friss, zsírmentes főzési felületről. Az exkluzív 6. Érzék szenzor technológia dinamikusan igazítja az energiafogyasztást, attól függően, hogy éppen mit készítünk.

ÉRDEKLŐDÖM A TERMÉK IRÁNT

6. SP40 802 EU 2 beépíthető hűtő

Ez a magas készülék ideális egy nagyobb család igényeihez is. Ez a modell 15 cm-rel szélesebb, mint a legtöbb alulfagyasztós készülék a piacon. Az üveg polcok egyszerre teszik robosztussá és elegánssá a készüléket (299 liter hasznos hűtőtérfogat, 101 liter hasznos fagyasztótérfogat).

Whirlpool beépíthető hűtő

A fagyasztórész felső részén kivehető és folyóvízzel kiolvasztható páraelnyelő betét található. A jég eltávolítása egyetlen perc alatt elvégezhető a StopFrost tálcának köszönhetően, amely összegyűjti az összes jeget a fagyasztó rekeszben és könnyen tisztítható a vízcsap alatt. A StopFrost még a fiókok belsejében is csökkenti a jég képződését, így az élelmiszer soha többé nem lesz jéggel borított.

A Prémium LED- és hűtőtér világítás ugyancsak kényelmessé teszi a használatot.

Whirlpool beépíthető hűtő

A 6. Érzék Fresh Control szenzorfunkció automatikusan beállítja a készülék belsejében a hőmérsékletet és a páratartalmat, biztosítva a tartós frissességet.

ÉRDEKLŐDÖM A TERMÉK IRÁNT

7. WIF 5O41 PLEGTS mosogatógép és WBO 3O33 PL X félig integrált mosogatógép

A modern, kényelmes és jól felszerelt konyhából nélkülözhetetlen a mosogatógép. Két beépítési szélesség közül választhatjuk ki a megfelelőt: a 45 cm-esek 8-10 terítékesek, a 60 cm szélesek 12-14 terítékes kivitelben készülnek. A Whirlpool kínálatában külső vezérlőpaneles és teljesen integrálható is megtalálható a standard és keskeny választékon belül.

Whirlpool beépíthető mosogatógép

Mi két figyelemre méltó készüléket választottunk. Az egyik a fekete színű, normál méretű WIF 5O41 PLEGTS, melynek PowerClean Pro magas nyomású tisztítórendszere maradéktalanul eltávolít minden szennyeződést az edényekről. A csúszópaneles ajtó előnye, hogy alacsony lábazatú konyhabútor esetén (pl. IKEA) is ideális.

Whirlpool beépíthető mosogatógép

ÉRDEKLŐDÖM A TERMÉK IRÁNT

A másik készülék az inox színű, normál méretű WBO 3O33 PL X, mely ugyancsak magas nyomású tisztítórendszerrel dolgozik és flexibilis evőeszköz fiókkal rendelkezik.

ÉRDEKLŐDÖM A TERMÉK IRÁNT

Mindkét készüléknél a (belső/külső) kezelőpanel színe fekete, illetve inox.

+1. BI WMWG 91484E EU beépíthető elöltöltős mosógép

A beépített háztartási gépek nagy része konyhai készülék, azonban a tervezők gondoltak azokra, akik fürdőszobájukban is ragaszkodnak ehhez a megoldáshoz. Az egységes látvány és design szempontjából mindenképpen érdemes fontolóra venni ezt a lehetőséget, de ahol kicsi a fürdőszoba, vagy a mosógép a konyhába kerül, ott ez lesz a legjobb megoldás. A Whirlpool beépíthető mosógépe tökéletes ezekhez az igényekhez.

Whirlpool beépíthető mosógép

Az egyetlen mosógép, amely a mosás után is gondoskodik a ruhákról: a FreshCare+ opció akár 6 órán keresztül frissen tartja a ruhákat, így nem kell sietnünk a teregetéssel. A gőz jótékony hatásának és a lágy dobmozgásnak köszönhetően a dobban hagyott ruhák nem gyűrődnek és nem lesznek kellemetlen illatúak. A halk inverter motor már csak ráadás a sok jóhoz, sőt, 10 év gyártói garanciát kapunk a motorra.

Whirlpool beépíthető mosógép

Plusz egy tipp: a márka kínálatában beépíthető mosó-szárító készülék is elérhető.

ÉRDEKLŐDÖM A TERMÉK IRÁNT

Népszerűek a témában

Mesteri formák, tartós és megbízható működés – Ilyen a tökéletes konyhai csaptelep

Konyhatervezés előtt állsz? Ezt a cikket feltétlen olvasd el!

Indukciós főzőlapok – energiatakarékosság a konyhában