Hirdetés

Hírlevél feliratkozás

Ha válaszolsz két kérdésre, személyre szabott tartalmakat küldünk neked.

Mikor tervezel felújítást?

Milyen témák érdekelnek?

Köszönjük a választ!

Add meg email címed!

Köszönjük a feliratkozást!

Építkezel? Felújítasz?A lakásodat rendezed be?
Ötlettár ikon

Waldorf stílus a fürdőszobában – egyszerre régi és modern

Különösen az angolszász országokban elterjedt, de Európában sem ismeretlen a waldorf stílus, mely ugyan közelebb áll a klasszikusokhoz, de jól megfér a modern vonalú berendezési tárgyakkal is. A waldorf stílusú szaniterek és csaptelepek elegánssá varázsolják a fürdőt, legyen szó kisebb, vagy tágas, nagy méretű helyiségről. Békebeli formák találkoznak a modern technológiával – ezt nyújtja a Sapho különleges kollekciója.

A divat folyamatosan változik, az aktuális trendet követő fürdőszobai termékek gyorsan elavulnak és egyszer csak azon kapjuk magunkat, hogy az addig divatosnak gondolt otthonunk már nem is tetszik annyira. Éppen ezért fontos, hogy olyan tárgyakkal vegyük körül magunkat, melyek minden szempontból kiállják az idő próbáját. Nem véletlen, hogy a lakberendezési trendek, a divatot diktáló tervezők újra meg újra a tradíciókból inspirálódnak. Kövessük a példájukat!

Waldorf stílus, az ismeretlen ismerős

A neogótikus stílusból kinövő waldorf az angolszász országok, különösen az Egyesült Államok lakberendezését hódította meg a 20. század elején. Jellegzetes, téglalap alakú, lekerekített sarkú formavilága, kifinomult díszei, minőségi anyagai az elegáns, nagypolgári enteriőrökben, luxus hotelekben, pazar belső terekben érvényesülnek igazán. A stílus száz éve jelen van és mit sem veszített népszerűségéből, hiszen számos tengerentúli otthonban vagy nagynevű szállodákban, klubokban, elegáns éttermekben találkozhatunk vele.

Waldorf stílusú fürdőszoba

Mitől különleges a waldorf stílusú fürdőszoba?

A waldorf egyik legvonzóbb tulajdonsága, hogy jól megfér a modern vagy bármelyik népszerű stílussal, legyen az indusztriális, loft, vagy akár minimál. A Kerasan waldorf stílusú szanitereit és csaptelepeit bátran helyezhetjük modern környezetbe, ezzel teremtve egyedi megjelenésű és elegáns fürdőszobát. Ezek a szaniterek magukon viselnek egyfajta monumentális jelleget, ezért tágasabb térben érvényesülnek igazán, de ha kisebb a fürdőszobánk, - néhány trükköt alkalmazva - akkor sem kell lemondanunk róluk.

Waldorf stílusú fürdőszoba
  • A kollekcióban találunk szimpla, dupla, illetve sarokmosdókat, többféle formában és méretben.
  • Választhatunk a pultra vagy mosdószekrényre épített, illetve abba süllyesztett, a falra erősített, illetve falhoz támaszkodó változatok közül. Utóbbiakhoz olyan kiegőszítőket, lábakat, konzolokat, takaró elemeket is találunk, melyek tovább gazdagítják a fürdőszoba megjelenését.
  • A waldorf wc-k és bidék amellett, hogy magukon viselik a jellegzetes stílusjegyeket, kivitelben megfelelnek a 21. századi igényeknek: fali és álló változatok a hozzájuk legjobban illő tartályokkal.
  • Egy jól megválasztott fürdőkád a helyiség fókuszpontja lehet, különösen akkor, ha egy waldorf kádról van szó: térben áll, díszes lábak tartják, kényelmes, tágas.
  • A zuhanyfülkék waldorf stílusú zuhanytálcái változatos méretben és formában még a legkisebb fürdőszobákban is jól elhelyezhetők. Nagyobb terekben pedig a meglévő waldorf szaniterek tökéletes kiegészítői.
Waldorf stílusú fürdőszoba

Ahhoz, hogy teljes legyen a harmónia, a szanitereket a megfelelő csaptelepekkel is össze kell hangolnunk. A waldorf stílusú csapok – legyen az mosdó, kád vagy zuhany csaptelep –hagyományosan, keverő csapos kivitelben készülnek, de igazodva a modern kor igényeihez egykaros változatban is elérhetők. A fogantyúk, keverők kivétel nélkül olyan megmunkálást kaptak, hogy önmagukban is a fürdőszobák díszei lehetnek.

A kifolyók íveltek, a zuhanyrózsák félgömb alakúak, a kádakhoz pedig nem csupán egy csaptelep tartozik, hanem a zuhany részére egy tökéletes tartószerkezet. A színek változatosak, de nem térnek el a tradícióktól, így találunk bronz, króm, nikkel, arany vagy rose gold árnyalatokat is.

Waldorf stílusú fürdőszoba

Az anyaghasználatra a legmagasabb minőség jellemző. A szantierek anyaga kerámia, ami megfelelő használat mellett garancia a hosszú élettartamra. A hagyományos szín a fehér, de a kínálatban megjelentek a fekete változatok is, így nincs akadálya annak, hogy modern, minimál, vagy akár egy maszkulin fürdőben elhelyezzük őket. A kontrasztok, vagy a stílustörés mindig feltűnővé, egyedivé teszi az enteriőrt.

Waldorf stílusú fürdőszoba

A klasszikus fürdőszobák bútorzata, kiegészítői eleve jól fogadják a waldorf szanitereket és csapokat. Itt a tervezés, berendezés során arra kell figyelni, hogy a waldorf stílus jegyei jól érvényesüljenek és kiegészítsék, vagy akár dominálhatják is a látványt.

Waldorf stílusú fürdőszoba

3 tipp – így rendezd be fürdőszobádat waldorf stílusban

1. A waldorf stílusú szaniterek és csaptelepek megfelelő kiegészítőket igényelnek. Jól illik a stílushoz a metro csempe, illetve a klasszikus csempe dekorok, bordűrök, a kifinomult növényi motívumok.

Waldorf stílusú fürdőszoba

2. Érdemes figyelmet fordítani a wc tartályokra, melyek elég látványosak ahhoz, hogy szem előtt legyenek. Választhatunk csésze mögé épített típust vagy a hagyományos, fali tartályt is. Olyan apróságok is számítanak, mint a kerámia wc fogantyú vagy a falon kívüli lefolyó cső.

Waldorf stílusú fürdőszoba

3. Ha a modern fürdőnket szeretnénk látványossá tenni egy-egy waldorf stílusú szaniterrel, fontoljuk meg a fekete színű mosdót, wc-t, bidét. Különleges látványt keltenek egy szinte sterilnek ható, nagyon világos, minimalista környezetben.

ÉRDEKLŐDÖM A WALDORF SZANITEREK ÉS CSAPTELEPEK IRÁNT

Népszerűek a témában

Burkolat síkjába építhető zuhanyfolyóka – alapdarab az épített zuhanyfülkében

Ennyit spórolhat 10 év alatt egy jó ár-érték arányú zuhanykabinnal

Karakteres, izgalmas és modern: fókuszban a fürdőszobai design radiátorok

Ez is érdekelhet

Ha új zuhanykabin, legyen Eos!

SOLIDSoft zuhanytálca: mintha párnán járnánk

Szárazépítés vizes helyiségekben Austrotherm UNIPLATTE® építőlemezekkel

Magnifico! Mágnesen alapuló technológia a tolóajtók szolgálatában

Hörmann garázskapu és bejárati ajtó konfigurátor

Így lehet energetikailag hatékony a tető

Gyors, díjmentes, nagyságrendi számítás a Terrán TetőKalkulátorával!

Paradox – Bemutatkozik az új BlueEye applikáció

Erre figyelj oda, ha pliszé szúnyoghálót veszel! – válaszol a szakértő

Komfortosan a télikertben – válasszunk hozzá árnyékolót!

Az egyrétegű falazatok használata a gyakorlatban

Hipnotikus! Bemutatkozik a Radaway színes zuhanykollekciója

Zuhanyzás sosem volt még ennyire stílusos: nézze meg a Radaway 2023-as újdonságait

Mira: egy kád, számtalan lehetőség (8 méret és két változat)

Bemutatkoznak a Sabina egyenes kádak - Így választhat magabiztosan jó és jó között

Stílusos otthon - Esztétikus és funkcionális bútorok egyedi tervezésben

Fürdőszoba gyerekeknek – mire figyeljünk, hogy biztonságos és vidám legyen?

Meglátja és megszereti: szálcsiszolt matt zuhanyszínekkel bővült a Radaway kínálata

Fürdőszoba tükrök új megvilágításban: tippek a megfelelő kiválasztásához

Karakteres, izgalmas és modern: fókuszban a fürdőszobai design radiátorok

„Az egyedi környezet kialakításához mindig magam tervezem a bútorokat is” – beszélgetés Zsákai Gábor belsőépítész, lakberendezővel

6+1 tipp a csaptelepek tökéletes tisztításához

Okos megoldásokkal az optimális fürdőszobai vízhasználatért

Szebb otthon home staging-gel: Zen ház projekt