Építkezel? Felújítasz?A lakásodat rendezed be?
Ötlettár ikon

Milyen anyagból készült mosdót válasszunk?

A fürdőszoba mosdók kiválasztása számos szempont szerint történhet. Ezek közül a legfontosabbak a szín- és formavilág, a mosdók típusa (lehet szabadon álló, pultra ültethető vagy beépíthető), de mindezek közül a legfontosabb a választott mosdó anyaga, ugyanis az élettartam és az időtállóság egyedül az anyagtól függ. Szerencsére a mosdók anyagválasztéka is rendkívül sokszínű, így rengeteg lehetőség közül választhatunk.

A hosszú élettartamon és az esztétikumon túl, a mosdók anyagválasztásánál az alábbi szempontokat is érdemes mérlegelni:

  • milyen gyakorisággal szeretnénk tisztítani?
  • fontos szempont-e, hogy a mosdónk felületén ne látszódjanak a vízcseppek?
  • bánjuk-e, ha egy idő után finom hajszálrepedések keletkeznek a mosdón a használatából eredően?
Sapho mosdó

A fenti kérdésekből is látható, hogy a forma, a szín és a stílus mellett, a mosdó anyagának is legalább ekkora figyelmet kell szentelni és vásárlás előtt mindenképpen gondoljuk végig, hogy melyek a legfontosabb funkciók, amiket elvárunk a mosdó anyagától. Nézzünk, néhány népszerű anyagot!

Klasszikus és időtlen: kerámia mosdók

A hagyományos kerámia mosdók kiváló minőségű kerámiából készülnek, amelyek időtlen megjelenésük miatt tökéletesen illenek minden stílusú fürdőszobába. Ma már sokféle modern és kreatív forma közül választhatunk, emellett színes és fekete darabokat is gyártanak már a fehér mellett. A kerámia mosdók legfontosabb előnye a strapabíróság, a tartósság és a könnyű tisztántarthatóság. A Priori gyönyörűen kidolgozott kerámia mosdói igazán figyelemre méltók. Klasszikus eljárással készülnek, megjelenésüket külső dekoratív dombornyomás, grafikai díszítés vagy kézi festés teszi igazán egyedivé.

Sapho mosdó

Természetes és rusztikus: kő mosdók

Ha a fürdőszobába lépve szeretnénk érezni az anyagok természetességét, a saját oázisunkba tökéletes választás lehet egy kő mosdó. A közhiedelemmel ellentétben a kő mosdók tisztítása egyáltalán nem igényel különleges odafigyelést, az impregnált felületük taszítják a szennyeződéseket és a kórokozókat, így a tisztításuk egy vizes szivaccsal könnyedén megoldható. Az agresszív tisztítószereket és a súrolást viszont mindenképpen kerüljük. A Sapho kínálatában megtalálható Blok kő mosdó követi a mai trendeket. Természetes anyagával egy új stílust képvisel a modern fürdőszobák világában. A vonzó design, anyagának természetessége eredetivé teszi a fürdőszobát, a termékek kialakítása pedig lehetővé teszi a különböző stílusok kombinálását.

Sapho mosdó

Ipari és modern megjelenés: beton mosdók

Manapság az emberek kezdenek ismét a zöldebb anyagok felé fordulni, és nagy hangsúlyt fektetnek a használatukra. Mára e természetes anyagok a modernitás szimbólumaivá váltak, és leginkább azok alkalmazzák őket, akik lépést akarnak tartani a legújabb trendekkel. A beton ipari megjelenése az utóbbi időben nagyon vonzó elemmé vált, amelyet nemcsak az építőiparban használnak, hanem a belső és külső terek ízléses kiegészítőjeként is. Ezt az anyagot érdemes más természetes anyagokkal – például fával, fémmel, üveggel – kombinálni, mivel ezek együttesen végtelen felhasználási lehetőségeket teremtenek. A Formigo beton mosdók nemcsak a felhasznált anyag, hanem mindenekelőtt a kézzel történő gyártásuk miatt is egyedülállók. Minden egyes darab eredeti és utánozhatatlan, egy képzett mesterember keze munkájának lenyomatát viseli magán. Különleges technológiával készülnek könnyűbetonból, ezután pedig egy speciális vízálló bevonattal vonják be őket. A beton textúrája kívülről nyers és egyedi megjelenést kölcsönöz a mosdókagylóknak.

Sapho mosdó

Légiesen könnyed és áttetsző megjelenés: üveg mosdók

Az üveg mosdók páratlan eleganciával és légies finomsággal rendelkeznek, ám az anyag sérülékenysége miatt sokan tartanak is tőle. Azonban fontos tudni, hogy az üveg mosdók kemény, edzett, ütésálló üvegből készülnek, így a használatuk gondos odafigyelés mellett sokáig problémamentes lesz. Talán az egyedüli hátrányuk a tisztításuk gyakorisága lehet, hiszen az üveg mosdók akkor mutatnak igazán, ha mindig makulátlanul tiszták. Az üveg emellett a kreativitás szinonimája, az inspirációt és a kézművességet képviseli. Ezt bizonyítja a sokéves múlttal rendelkező olasz üvegművesek műhelyéből származó Murano és Beauty üvegmosdó sorozatok. Ezek a mosdókagylók a precíz kézműves munka eredményei a kezdetektől a díszítésig, és így az egyediség védjegyei.

Sapho mosdó

Bármilyen mosdóban is gondolkodunk a választás során arra mindenképpen ügyeljünk, hogy a kiszemelt modell ellenálló és könnyen tisztítható legyen.

Látogassunk el a Sapho weboldalára, ahol számos, prémium minőségű mosdó közül válogathatunk.

Érdeklődöm a prémium minőségű mosdók iránt

Népszerűek a témában

Bemutatkoznak a Sabina egyenes kádak - Így választhat magabiztosan jó és jó között

Rendezzük be fürdőszobánkat a netről, a Kolpa San segítségével!

Fürdőszoba tükrök új megvilágításban: tippek a megfelelő kiválasztásához

Ez is érdekelhet

Halkabb WC használat a család és a szomszédok örömére

5 újítás a könnyen tisztántartható zuhanyzóért

Okosan megtervezett termékekkel nagyobb tisztaság a fürdőszobában

Laufen Silent Flush - Élvezze a csendet

SOLIDSoft zuhanytálca: mintha párnán járnánk

Dulux EasyCare - Foltok a falon? Ugyan már!

Szárazépítés vizes helyiségekben Austrotherm UNIPLATTE® építőlemezekkel

Midea M Thermal, a szupercsendes hőszivattyú

Hőszivattyú Akadémia - Bevezetünk a hőszivattyú rejtelmeibe többrészes videósorozatunkkal

Paradox – Bemutatkozik az új BlueEye applikáció

Könnyebb építkezés, jobb hőszigetelés: ez tudja az Ytong

Fürdőszoba tükrök új megvilágításban: tippek a megfelelő kiválasztásához

Karakteres, izgalmas és modern: fókuszban a fürdőszobai design radiátorok

„Az egyedi környezet kialakításához mindig magam tervezem a bútorokat is” – beszélgetés Zsákai Gábor belsőépítész, lakberendezővel

6+1 tipp a csaptelepek tökéletes tisztításához

Okos megoldásokkal az optimális fürdőszobai vízhasználatért

5 fürdőszobai megoldás a tiszta, csendes és higiénikus használatért

Víz- és energiatakarékosság, letisztult, természetes dizájn: ezek a legfontosabb fürdőszobatrendek

Színes csaptelepek – Esztétikus és energiatakarékos megoldás minden fürdőszobába

Játék a csempékkel – Így válnak hangsúlyossá a terek a jól megválasztott csempével

3 tipp a modern, színes fürdőszoba kialakításához

Hogyan készülnek a prémium kerámia szaniterek?

WC-választó kisokos – Milyen szempontok alapján érdemes új vécét választani építkezéskor vagy felújításkor?

Rekord számú látogatóval zárt az idei Fürdőszoba és Otthoni Wellness Kiállítás, valamint a Burkolói Workshop