Hírlevél feliratkozás

Ha válaszolsz két kérdésre, személyre szabott tartalmakat küldünk neked.

Mikor tervezel felújítást?

Milyen témák érdekelnek?

Köszönjük a választ!

Add meg email címed!

Köszönjük a feliratkozást!

Építkezel? Felújítasz? A lakásodat rendezed be?
Ötlettár ikon

Télikertekről bővebben - Tervezzük meg együtt télikertjét!

Egyre népszerűbb a lakóterület bővítése, egy fedett, de mégis világos, napos élettér kialakításával. Ki ne szeretné, ha kedvelt terasza télen, vagy rossz időben is használható lenne? Valószínűleg szinte mindenki, ezért is élik reneszánszukat a télikertek.

Ez a cikk több mint 2 éves. Lehet, hogy bizonyos része már nem aktuális.

Mi is az a télikert?

A télikert az üvegház modern változata, amelynek már nem a növénytermesztés vagy dísznövény-szaporítás a célja, hanem egy kellemes, lakható környezet megteremtése. Így biztosítva a lakók számára a kapcsolatot a természettel, beépített nyílászárók használatával alkalmazkodva az aktuális időjárási viszonyokhoz.

Nem elhanyagolható, hogy a télikert építése tovább növeli ingatlanunk értékét. És ugyan volt idő, amikor egy télikert kialakítása luxusnak számított, de manapság már sokan megengedhetik maguknak, hogy egy ilyen praktikus és jól kihasználható napfényes, védett épületrésszel bővítség az otthonukat.

A jól szigetelt télikert házunk hőháztartásában is jelentős szerepet játszhat, hiszen a nagy üvegfelületek összegyűjtik a napfényt, ezzel fűtési energia spórolható télen, miközben védi azt az épületrészt, amelyhez támaszkodik.

Kell-e nekünk télikert?

Mivel egy télikert megvalósítása nem olcsó mulatság, érdemes végiggondolni valódi szükségességét, mérlegelni annak megvalósíthatóságát, illetve hogy valójában mennyire fogjuk tudni kihasználni ezt a különleges lakóterületet. Vegyük azt is számításba, hogy a télikert hagyományos szerepétől elrugaszkodva, ma már teljes értékű lakótérként funkcionálhat: lehet akár nappaliként, tárgyalóként vagy konyhaként is használni.

A télikert megépítése mellett számos érv szól: hasznos négyzetméterekkel gazdagítja és látványossá teszi lakásunkat, egész évben zöld oázisként funkcionál és valószínűleg ez lesz otthonunk kedvenc helyisége.

De mielőtt belevágnánk az építkezésbe, gondoljuk végig a következőket:

 • Szükségünk van-e az időjárástól függetlenül biztosított napfényes területre?
 • A stresszes munkanapok után, vagy ha kevés időnk van kirándulni, ki tudjuk-e használni ezt az új helyiséget?
 • Gyerekeink számára megfelelő játszóhelyet tudunk-e itt biztosítani, ahol megfelelő felügyelet alatt lehetnek?
 • Házi kedvenceink számára is akarunk egy megfelelően védett, napfényes, jól berendezhető életteret?
 • Akarunk-e egy különleges helyiséget az otthon végzett munkánk, vállalkozásunk ellátására, akár iroda, valamilyen műhely, festő vagy kézműves műterem céljára, ahol a természetes külső fény áldásait élvezhetjük?
 • Szeretnénk, ha költségesen megépített úszómedencénket, jacuzzinkat rossz időben, akár télen is használhatnánk, wellness körülményeket és élményt teremtve?

A tervezés első fázisaiban fontos építési engedélyt kérnünk az óhajtott építményünkre, hiszen megváltozik a ház homlokzata és látványa, ezzel egyidejűleg nő a beépített terület is. A hőszigetelt télikert építése bejelentési kötelezettséggel jár, területe beleszámít a beépítettségbe. Külön építési engedélyre akkor van szükség, ha alapterület-növeléssel jár az átépítés, ekkor a komplett tervezési dokumentációt is mellékelni kell. Minden esetben javasolt a területi illetékes önkormányzatnál érdeklődni.

Nélkülözhetetlen az is, hogy a kezdeti fázisok során részletesen megismerjük a télikertek formáját, szerkezetét, héjalási technikáit, az anyagok típusait és azok tulajdonságait, valamint a kivitelezés folyamatát, melyek nagymértékben befolyásolják a költségeket. Ezekről lentebb részletesen írunk.

Egy télikert négyzetmétere 150 000-200 000 forinttól indul, de szakemberek szerint az új építésű házak négyzetméter áránál nem kerül többe, és ez az ingatlant tekintve olyan értéknövelő befektetés, amely a későbbiekben is kamatoztatható. A kivitelezés ideje – a tervek véglegesítését követően - 6-12 hétig terjed, amit számos tényező befolyásol.

Nem is sejtjük milyen sok lehetőségünk adódhat télikert kialakítására. Természetesen önálló családi ház esetében van a legkönnyebb dolgunk: ekkor ugyanis egyszerűen hozzátoldjuk a meglévő épülethez. De ha panellakásunkhoz tartozik egy balkon, már akkor is elgondolkodhatunk az építésen. Társasházak tetőterében is megépíthetjük, újépítésű lakások nagyobb teraszára ugyancsak kerülhet télikert, vagy egy régi bérház gangos részéből is megoldható a leválasztás.

Az üvegépítmény lehet önálló helyiség, de lehet nyitott tér is, amely kapcsolódik a ház központi részéhez. Két alapvető kritériumnak azonban meg kell felelnie, hogy egész évben rendelkezésünkre tudjon állni: az építménynek hőszigeteltnek kell lennie, és fűtenünk kell, hogy a lakás hőmérséklete mindenütt egyenletesen kellemes legyen.

Ha a télikert kialakítása mellett döntünk, biztosítjuk magunknak és családunknak az egész évre szóló fényt és napsütést, csodálatos növényeket bódító illattal, nyitott tereket és ingyenes napenergiával fűtött helyiséget. A legfontosabb azonban, hogy ez a világos zóna egyedi életminőséget nyújt használóinak.

Mire használhatunk egy télikertet?

Az első és egyik legfontosabb szempont, amit alaposan végig kell gondolni, a funkció, azaz mire és hogyan szeretnénk használni télikertünket. Lakóterünk részeként egész évben használható télikertet szeretnénk vagy csak a tavaszi és őszi terasz szezont meghosszabbító üvegházat képzelünk el? Szeretnénk-e hasznosítani a napenergiát vagy csak növényeinknek szánjuk az új teret? A funkció ugyanis jelentősen meghatározza a tájolást, a szellőztetés, az árnyékolás, a bevilágítás és fűtési rendszer kiépítését is.

Általános célok:

 • A télkertek lehetnek az épülethez közvetlenül kapcsolódóak, függetlenül a lakóhelyiségektől, vagy azzal egybefüggő légtérrel.
 • A télikert lehet a házunktól független, attól távolabb álló kerti szabadidős, munka vagy pihenő funkciót betöltő építmény.
 • A lucskos őszi-téli időben egyfajta zsilip a zord külső világ és a barátságos meleg otthonunk között.
 • A télikert funkcionálhat, mint második étkező, vagy egy új nappali és közösségi tér.
 • Szükség esetén lehet vendégszoba, megfelelő takarásokkal, függönyökkel.
 • Lehet például házi konditerem, amire már régóta vágytunk.
 • Lehet hátsó kijárat, a ház és a kert közötti fedett átmenet.
 • Lehet a bejárati ajtónak helyet adó hangulatos napfényes előtér, előszoba.
 • A lakás belső részeinek is fényt adó épület kiterjesztés.
 • Lehet a már óriásira nőtt, kedvenc növény gyűjteményünk méltó élettere.

A lehetséges funkcióknak igazándiból csak a képzelet szab határt.

A télikert lehet idény jellegű, vagy négy évszakos. Ha idény jellegű télikertet szeretnénk, akkor elsősorban szél és eső ellen védő, tavasztól őszig használható verzióra gondolhatunk. Ennek a leginkább a hagyományos üvegházaknak megfelelő konstrukciónak a megépítése meglehetősen költséghatékony.

A négy évszakos télikert kialakítása feltételezi a téli fűthetőséget, nyáron a klimatizálást, árnyékolást. Az üvegezés legyen ilyenkor két-három rétegű, nemesgázzal töltött, ez utóbbi a nyári hővisszaverést is szolgálhatja, szükség esetén biztonsági réteggel. A hővédelem hővisszaverő fóliával is fokozható. Ilyenkor célszerű a legjobb minőségű anyagok használata, például a 7 kamrás hőszigetelt keret-profilok, garantáltan vízzáró szigeteléssel.

Gondolkozhatunk mobil télikertben is: ez nyáron egy fedett terasz, télen egy üvegezett, jól szigetelt télikert előnyeit ötvözi. A különleges vázszerkezetnek köszönhetően az oldalfalak igény szerint kivehetők. Az üveg, illetve üvegezett oldalfalak eltávolítása lehet egyenkénti kiszerelésű. Ez a körülményesebb, de költségkímélőbb megoldás, ami némi szakértelmet igényel.

A tökéletes mobil télikert oldalfalai az alumínium tolóajtók szárnyai, melyek alumínium síneken mozognak és kialakítástól függően 50-80%-ra nyithatók. Nyáron valamennyi tolóajtó kiemelhető, így a nyílás 100%-a átjárható, a kiemelés nem igényel szerelést vagy szakmunkát, percek alatt elvégezhető.

Hogyan tájoljuk a télikertünket?

Tévedés azt gondolni, hogy csak a déli tájolás jöhet számításba, ha a télikertet a betöltendő funkciót szem előtt tartva alakítjuk ki, mindegyik tájolásnak megvan a maga előnye. Egy déli tájolású télikert télen és az átmeneti időszakokban jelentős hő termelő képességgel rendelkezik, mellyel energia takarítható meg. Viszont egy inspiráló dolgozószoba kialakítására a diffúz fények egyenletes eloszlása miatt az északi tájolás megfelelőbb.

Ha a télikert építése utólag történik, akkor mindenképpen a meglévő épület tulajdonságaiból kell kiindulni. A legfontosabb tényező a fény beesési szöge. A télikertet érdemes úgy tájolni, hogy figyelembe vesszük, mely napszakban kapja majd a legtöbb fényt és ez mennyire felel meg leendő funkciójának.

Északi télikert

Jellemzőek az egyenletes, mérsékeltebb fényviszonyok. Az északi oldalon épített télikert változatos funkciókat tölthet be, lehet a konyha vagy az étkező meghosszabbítása, vagy zöld oázis. Megfelelő teljesítményű fűtési rendszerrel kiválóan alkalmas dolgozószobának. A festő műtermek ideális fekvése az északi tájolás.

Keleti télikert

A keleti tájolás a reggeli órákra pozicionál, amikor betöltik a felkelő nap sugarai. Lakószobának vagy munkavégzésre korlátozottan alkalmas. Egy reggeli kávé elfogyasztása is varázslatos a felkelő nap sugaraiban. A délelőtti kellemes klíma azonban a délutánra megszűnik, de a növények számára kiváló élettér lehet, nem kell félnünk a növények túlmelegedésétől.

Nyugati és déli télikert

Mindkettő a legnaposabb oldal, nagyon erőteljes fényviszonyokkal. A déli és nyugati fekvésű télikertekben rendkívül fontos a megfelelő árnyékolás beszerelése, de a kellemes légkör biztosítása érdekében a klímaberendezés beszerelése is ajánlatos. A derült téli napokon az ilyen télikert átmelegszik és az épület fűtési költségeiben komoly megtakarítást hozhat. A nyári melegben akár 70 °C fokra is felmehet a hőmérséklet, ezért rendkívül fontos a körültekintő kialakítás és a megfelelő mennyezeti szellőző ablakok beépítése.

Milyen anyagokból építsünk télikertet?

A télikertek kialakításához felhasznált anyagok erőteljesen befolyásolják a várható költségeket. Azonban télikertünket hosszú évtizedeken át is használhatjuk, érdemes tehát alapos átgondolás után dönteni a megvalósítás részleteiről, a tervezett anyagokról.

Emelkedő sorrendben:

 • Legkedvezőbb árú a műanyagból épített, polikarbonáttal fedett télikert.
 • Ezt követi a műanyag szerkezetekből épített, üvegfedésű télikert.
 • A következő árkategória a fából épített télikert polikarbonátfedéssel.
 • Utána a fa szerkezetű, üveggel fedett télikert következik.
 • Jóval magasabb árkategória a hőhíd mentes alumínium keretes megoldások.

A télikertek szerkezetileg nagyon hasonló elvek alapján épülnek fel, mégis sok választási lehetőséget hagynak az előzetes tervezgetéseknél, az elképzelések kialakításánál. Választási lehetőség a különféle keretanyagokra és az üvegfelületek minőségére is vonatkozik. Ehhez jönnek még a nyílászárók, nem beszélve a számtalan árnyékoló lehetőségről és szellőztető ablakokról.

Műanyag télikert

A legjobb ár/érték arányú keret megoldás, tartósan ellenáll az UV terhelésnek, általában környezetbarát, és újrahasznosítható. Kiváló időjárás álló és hőszigetelő képességgel rendelkezik, gondozást alig igényel. Sokan kedvelik, mert illeszkedik a ház többi műanyag nyílászárójának stílusához. Rugalmasan alkalmazható, több a variációs lehetőség, mint a fa esetében, de az acélmerevítéseknek köszönhetően időtállósága vetekszik az alumíniuméval.

Fa télikert

A fa előnye a természetessége és natúr megjelenése, ami melegséget kölcsönöz a télikertnek. Folyamatos ápolást, gondozást igényel, nehezen viseli a magas páratartalmat, de kiváló hőszigetelő. Azonban szakemberek szerint öt év után már nehéz megőrizni eredeti állapotát.

Csak a több rétegből ragasztott tömbösített anyagokat célszerű használni. A fa télikert lazúrozott felületei jól párosíthatók bármilyen megjelenésű épülettel, házzal. Tartóssága nagyban függ az alkalmazott fafajtáktól, azok felületkezelésétől.

Alumínium télikert

Az alumínium télikertek bár költségesek, de igen tartós megoldást adnak. Gyengébb hőszigetelő képességükre megoldás a hőhídmentes profil alkalmazása, ami azt jelenti, hogy csak csekély mértékben vezeti át a külső hőmérsékletet a belső térbe. Az alumínium nagy előnye, hogy a tartóssága mellett kicsi a karbantartási igénye és kiváló a vízállósága. Bármilyen színben elérhetők, széles esztétikai megjelenési lehetőséggel.

A legpraktikusabb szerkezet a fa-alumínium kombinációja, mert belülről ötvözi a fa szépségét az alumínium pozitívumaival: kívülről jól ellenáll az időjárás viszontagságainak, viszont ez a megoldás elég költségérzékeny.

Létezik még acélból készült változat is, mivel szerkezete igen stabil. Negatívumai közül figyelembe kell venni a korrózióra való fogékonyságát és nem túl impozáns voltát.

A télikertek kivitelezésénél nem hagyható ki a megfelelő teraszburkolatok (fa, laminált, bambusz, PVC, Vinyl, kerámia stb.) kialakítása sem, ha nem egy meglévő teraszt, esetleg medencét építünk körbe, illetve fedünk le.

A télikertek szerkezetét legnagyobb részben az üveg felületek alkotják, így fontos annak fajtája, minősége. Alapvető követelmény az időjárásállóság, a tökéletes vízszigetelés és a kiváló hőszigetelés. A háromrétegű üvegezés speciális kialakítása csökkenti a fűtési és hűtési költségeket. Nyári időszakban a túlzott felmelegedés ellen árnyékolással, megfelelő számú és funkciójú szellőztető nyílászáróval, vagy légkondicionálással védekezhetünk.

A héjalás történhet üvegből, polikarbonátból, esetleg tömör panelből. Az átlátható látvány és a természetes miliő kialakításának érdekében legjobb az üveg, mivel nem tárolja a hőt, nem karcolódik, jó a hő- és hangszigetelő tulajdonsága. A legoptimálisabb fényáteresztés előnye mellett számolni kell súlyos ár-és tömegindexével.

Nagyobb felületek lefedésére inkább a polikarbonát javasolt, mert könnyű és egyszerűbben lehet megmunkálni. Ma már számos, tetszetős küllemű változata létezik Hátránya, hogy gyengébb a hőszigetelése, karcolódik és kopog, mikor esik az eső.

Milyen nyílászárókat válasszunk?

A télikertek sem lehetnek meg nyílászárók, ajtók nélkül, kivéve, ha kifejezetten csak egy belső helyiség bővítéseként szolgálnak. Megfontolandó egy nyári terasz, vagy kertkapcsolat nyitás lehetősége, nem beszélve a különféle felső elhelyezésű szellőztető ablakokról, fülekről.

A ház, amihez építjük a télikertet, jórészt meghatározza, hogy hova kerüljenek a nyílászárók és milyenek legyenek. Fontos a nyílászárók száma és a nyitás módja is.

A következő típusok között válogathatunk:

 • Bejárati ajtó (nyíló): Amennyiben a télikerten keresztül kívánunk a házunkba jutni, akkor szükség lesz a bejárati ajtóra. Alacsony, hőhídmentes küszöbbel készüljön, hogy ne jelentsen problémát az átjárás. Kizárólag nyílni tud.
 • Erkélyajtó (bukó-nyíló): Buktatható és nyitható is, nem átmenő kilincses, ezért csak belülről tudjuk zárni. Előnye, hogy olcsóbb a bejárati ajtónál, viszont nem zárható. Készülhet 2 szárnyas kivitelben is, ekkor a fő szárny buktatható és mindkét szárny nyitható.
 • Tolóajtó (bukó): Legkevesebb helyet foglalja el nyitott állapotban. Készülhet 2 szárnyas kivitelben is, ilyenkor a gyakrabban használt szárnyon lehet átmenő kilincs, amit kívülről is be lehet csukni. Van csak toló és létezik emelő-toló ajtó is.
 • Harmonika ajtó: A harmonika szerkezetű nyitás a legpraktikusabb megoldás, mert nagy felületen nyitható. Hátránya, hogy drága.

Fontos a nyílászárók pozíciójának és méretének meghatározása, mert például, ha ellentétes oldalon helyezzük el őket, akkor jobban átszellőzik a télikert. Nem elhanyagolható tény, hogy a télikertek napcsapdaként működnek, ezért minél több nyitható felületet kell biztosítani a levegőztetés érdekében.

A nyílászárók alkalmazása behozza az árát, ez a legolcsóbb módja a télikert egyszerűbb légkondicionálásnak. Ha mindent kinyitunk, akkor szinte a szabadban vagyunk, csak a télikert teteje van a fejünk fölött.

A jó szellőzés titka a nyílászárók jó elhelyezése, például ellentétes sarkokon, a legalacsonyabb és legmagasabb pontokon. Jól jönnek még a sávszellőzők, melyek az üvegtáblák alatt, illetve felett helyezkednek el, nyithatók és zárhatók.

Hogyan árnyékoljunk?

Az üvegházhatás miatt nélkülözhetetlen a külső és belső árnyékolás kérdésének tisztázása. Míg az első a napsugarakat tartja vissza a ház teréből, addig az utóbbi alkalmazásával az üvegszerkezet és az árnyékoló közötti melegebb légréteget tudjuk szellőztetni. Célszerű nyitható részt kialakítani a szerkezet legmagasabb pontján, utat engedve a természetes szellőzésnek. A legmodernebb bővítmények már szellőztetőrendszerrel vannak ellátva, de használnak már mechanikus, vagy motoros ablakokat is.

A déli és nyugati, illetve ahhoz közelítő tájolású építményeknél ajánlatos az árnyékolók felszerelése. Egy ilyen üveg építmény ősztől tavaszig aktív hőcsapdaként működik, ami segítheti a lakás fűtését, de nyáron a nagy üvegezett felületek begyűjtik a meleget.

Gyakorlatilag az összes, általánosan ismert árnyékoló megoldás közül választhatunk, mint az egyszerű roletta, római roló, reluxa, de akár a külső-belső redőnyös megoldások is, akár kézi, motoros működtetéssel, sőt távirányítós, vagy fényerősség vezérléssel.

A külső árnyékolókkal lehet a leghatékonyabban védekezni a kánikula ellen. Előnyük, hogy a forró nyári levegőt már kint felfogják, így hatásfokuk lényegesen jobb. A kültéri árnyékolók elhelyezkedésük miatt jobban ki vannak téve az időjárásnak.

A belső árnyékolók megakadályozzák az erős napsugarak behatolását és az alkalmazott anyag minőségétől, színétől, áttetszőségétől függően szabályozhatjuk a helyiség hangulatát. Előnyük, hogy az időjárásnak nincsenek kitéve, viszont a hatásfokuk lényegesen kisebb.

Hogyan fűtsük, szellőztessük a télikertet?

Az uralkodó, átlaghőmérsékleti viszonyok, a szellőztethetőség, a fűthetőség és az árnyékolók mind befolyásolják a télikert lakófunkcióit, használhatóságát.

Volt már arról szó, hogy az üveggel burkolt építmények napcsapdaként funkcionálnak: a napfény melege ingyen felhasználható és kiegészítheti a ház fűtését. Ez a fajta klimatikus ütközőzóna védi a ház falát az erős lehűléstől, és a lakótér szellőztetéséhez természetes módon felmelegített levegőt biztosít. Mivel a téli időszakban ennek az ütközőzónának a hőmérséklete alacsonyabb, mint a házé, az ajtók és ablakok beépítése kötelező. Már a kezdetekkor tartsuk szem előtt a télikert nyújtotta lehetőségeket és egy kevésbé átgondolt, kontár módon megépített építménnyel ne romboljuk le álmainkat.

Az alacsonyabb télikertet könnyebb kifűteni, nyáron nehezebb hűteni, míg a magasabb esetében ez pont fordítva történik. Ez abból adódik, hogy a bővítmények gyorsabban reagálnak a külső időjárási viszonyokhoz, mint maga a lakóépület, könnyebben hűlnek ki, és melegednek át.

A télikerteknél több klimatikus típust különböztethetünk meg:

 • Hideg télikert: az ilyen helyiségekben a hőmérséklet a téli időszakban nem emelkedik 5 °C fok fölé. Lakószobának nem alkalmas, de fenntartása minimális és plusz hőszigetelést biztosít az épület számára. Egyes növények jól érzik magukat itt.
 • Szubtropikus télikert: a helyiség hőmérséklete nem csökken 16-18 °C fok alá. Lakószobaként nem funkcionálhat a téli hónapokban, de sok növény idetelepíthető.
 • Trópusi télikert: a hőmérséklet sohasem csökken 20 °C alá, az optimális a 25 °C fok. Lakószobaként való alkalmazása szempontjából komfortos a lakók számára is. A növények egész évben jól érzik itt magukat.

A télikert fűtésére a legjobb megoldás bármely hőáramlással működő fűtéstípus. A radiátor, vagy a különböző hő-légbefúvók a leghatékonyabbak a télikert fűtésére. Szintén jó hőérzetet biztosít még a télikertben az infra hősugárzó. A padlóban elhelyezett szegélyfűtés szép és praktikus megoldás. Valamint költséghatékony lehet a falak mentén szakaszosan elhelyezett kisméretű radiátorok sora.

Ez is érdekelhet

Szebbet, jobbat, újabbat árnyékolóból is

4K Napelemes megoldás

Ablakok otthonfelújításhoz: időtálló teljesítmény és szépség

Így lesz energetikailag korszerűbb a kockaház

Gyors, díjmentes, nagyságrendi számítás a Terrán TetőKalkulátorával!

Miért a Ksenia okosotthont érdemes választani?

Lehet egyszerűbb a zuhanykabin építés! - ismerje meg a burkolható zuhanytálcáinkat

Mennyibe kerül a szellőztető rendszerem?

Hatékony levegőcsere üzemeltetési költségek nélkül – Szakértői tanácsok szellőztetéshez

Ytong: ahol a minőség, a fenntarthatóság és az elkötelezettség találkozik

Különleges szolgáltatással számítható ki, hogy mennyibe kerülne most a házépítés

Kertészkedés egyenes derékkal, környezetbarát módon

Árnyékolás Atenád tolózsalugáterrel – Szakértői tanácsok

Leier Rendszerház ajándék térkővel és kerítéssel az építkezőknek

Gyors házépítés, tartós megoldás - Egyre kedveltebbek az előre tervezett típusházak

Ezt a szolgáltatást minden kivitelezőnek ismernie kell! A Wienerberger „Első sor” megoldása az, amire minden építtető vágyott, még ha eddig nem is tudott róla

Hogyan válasszunk kültéri burkolatot és hogyan tartsuk karban, ha tartós és esztétikus felületet szeretnénk?

A hűtési energiaigény 33%-át is megspórolhatjuk nyáron a megfelelő árnyékolással

A szabadság és a stílus találkozása – Kültéri „szobák” berendezése

Így legyen a kerted álmaid oázisa! - 5+1 ok, amiért érdemes tájépítészt felfogadni átalakítás előtt

38 százalékkal jár jobban, aki téglaházat vesz vagy épít - Új falazási technológia hódít az építtetők körében

Épül a tető? Csak rendszerben!

Zuhanykabin, ahogyan mi szeretnénk – gyorsan, egyedi méretben és kivitelben

Új otthonfelújítási program – most lesz érdemes házbejárati ajtót és garázskaput cserélni