Tetőtéri ablak felújításra fejlesztve

Kifejezetten tetőfelújítást tervezők és azzal a műszakilag elavult, több évtizedes, kopott és semmi esetre sem az energiatakarékosságot szolgáló tetőtéri ablak cseréjében gondolkodók számára kínál egy sor előnyt az új Roto Q tetőtéri ablak család.

Természetes a Roto Q ablak új építésű tetők esetén is előnnyel alkalmazható, de kifejezetten a tetőtéri ablakcserék gyors és egyszerű megoldására életre hívott új termékcsalád jellemzői a tetőfelújítók körében végzett nemzetközi felmérés eredményei alapján születtek. A vásárlók igényeit részletező válaszok természetesen nem hoztak meglepetést: az ablak járuljon hozzá az épület energia-hatékonyságához, legyen minőségi és beépítés után nyújtson hosszú távon biztos megoldást. A Roto Q fejlesztése során e három elvárás került a fókuszba.
Tekintsük át, mit is jelent mindez a vásárlók számára, miben nyújt többet versenytársainál!

Roto ablak

Roto ablak

Ahogy bármilyen más építőanyag esetén, a tetőtéri ablakok piacán is megtalálhatóak a különböző árkategóriába tartozó termékek a legolcsóbbtól a legdrágábbig.
Az ár valóban fontos szempont, de itt is igaz: a hosszú távon biztos műszaki megoldást vagy működést kínáló termékeket ugyan költségesebb beszerezni, de sokszor kiderül, hogy az esetleg fájdalmas magasabb kiadások hosszú távon pénztárcakímélőbbek. Nézzük mit kapunk a pénzünkért!

Roto ablak

Roto ablak

Az energia pénz

A Roto Q tetőtéri ablak más ablaktípussal ellentétben külső hőszigeteléssel is rendelkezik, akadályozva a tetőn a hőhidak kialakulását, ezzel hozzájárulva az épületben az energiafelhasználás csökkenéséhez, és növelve az energiahatékonyságot. Már az alapkivitel kétrétegű üvegezése is kiemelkedő értékekkel kecsegtet. Ám a 1,2 W/m2K hőátbocsátási tényező is tovább fokozható, és akár a 0,78 Uw érték is elérhető, ezzel megfelelve akár a legszigorúbb passzívház követelményeknek is.

A Roto minőség ismérvei

A Roto tetőtéri ablakok magas minőségét bizonyítják az energiatakarékosság területén kínált megoldásai, ám a további előnyök sora a használatban is érzékelhető.
A speciális záróretesz könnyíti a nehéz házimunkának számító ablaktisztítás folyamatát, ennek köszönhetően az ablakot tisztítóállásba helyezve könnyen és biztonságosan, erőlködés nélkül lehet kívülről is tisztítani.
Az ablakot új, kellemes fogást és magas fokú kényelmet biztosító fogantyúval látták el, amelynek kifejlesztésén formatervezők dolgoztak. Az új fogantyút a kezünk kényelmetlen elhelyezése nélkül, felülről tudjuk meghúzni.
A Roto 75 éve alapított német vállalatcsoport, amely termékeinek minősége Európa szerte, Németországtól Romániáig azonos, állandó és közismert. Erről a DIN szerinti, szigorú körülmények között zajló gyártási ellenőrizés, a standard gyártási minőség, a hosszú évek tapasztalatai és a „german made” védjeggyel azonosított német precizitás gondoskodik.
Mindezek miatt a cég a Roto Q ablakokra is nyugodtan vállalhatja a 15 év garanciát a jég általi külső üveg törésre, a vasalat és ablakprofil törésére egyaránt.

Roto ablak

Biztonság beépítve

Tetőfelújítás esetén nincs nagyobb méreg, mint ha a szép új tető, kialakított tetőtér beázik. Ez a Roto beépítést könnyítő, a beépítés biztonságát maximalizáló ablakaival szinte kizárt.
A Roto ablakok a beépítési hibák minimalizálása érdekében ugyanis gyárilag előszereltek: a szerelővasak, a belső párazáró csatlakozás és a borítólemezek is a gyárban kerülnek a termékre. Ez megkönnyíti a kivitelezést, csökkenti a beépítés, felújítás időtartamát és biztosítja az ablak hosszú időn át gondtalan működést.
Az előre beépített belső fóliacsatlakozás védi az ablak körül elhelyezkedő szerkezeteket a sérülésektől.

És a pénzünkért mindemellett egy látványra sem utolsó és minőségi, elegáns tetőtéri ablakot kapunk.

www.roto-q.hu

+36 (30) 616 5372

Kapcsolódó cikkek

Tervezzünk tetőt!

A tető nem csupán óvja, és meghatározza házunk jellegét, karakteressé, egyedivé is teszi azt, és az épület állagát is védi a jelentős károsodásoktól.

Tetőfedő anyagok kiválasztása 1.

A tetőcserép feladata, hogy megvédje az épületet az időjárás viszontagságaitól. Ugyanakkor az épület látványát is meghatározza a tető fedése.

5 tipp tiniszoba kialakításához a tetőtérben

A legtöbb otthonban a padlásterek vagy kihasználatlanok, vagy raktárhelységekként funkcionálnak, ezért amikor felújításra, átalakításra kerül sor, a tetőterek gyakran lemaradnak a listáról.

Könnyen nyitjuk, könnyen csukjuk

Mikor jó egy ajtó vagy ablak? Ha szép keret, a jó üveg, a megbízható vasalat, esetleg a könnyű nyitni és csukni - ahány ház, annyi válasz. Az elmúlt években előtérbe kerül energiatakarékossági és biztonsági kérdések miatt a lista természetesen ezekkel a tényezőkkel bővült. Ezekért a nyílászárók több alkotóeleme is felelős. Nézzük tehát mitől jó egy ajtó vagy egy ablak!

Hővisszanyerős szellőztetők a Zehnder kínálatában

A magyar követelményeknek megfelelő, közel nulla energiaigényű házaknak nincs természetes szellőzése, gépi szellőzés nélkül a pára nem jut ki, és a friss levegő nem jut be.

Minden, amit tudnunk kell a cserepeslemezről – Útmutató A-tól Z-ig

Az időjárás még a legstabilabb tetőket sem kíméli. Idővel az anyagok elöregszenek, és egyre kevésbé alkalmasak eredeti funkciójuk ellátására. Amint a tető megérett a felújításra, többé nem megkerülhető a kérdés: milyen legyen az új tető? A cserepeslemez esztétikus, időtálló és gazdaságos megoldást jelent, tehát remek választás.

Nézze meg házát alumínium tető alatt!

Egy egyszerű családi ház látványát is feldobhatjuk, de legalábbis eljátszhatunk annak gondolatával, milyen lenne otthonunk egy trendi, egy elegáns vagy éppen hangulatos PREFA tető alatt. Ebben segítségünkre lehet a cég ingyenes fotószervíz szolgáltatása, amellyel megnézhetjük, hogyan festene új vagy felújítandó otthonunk a számtalan színben választható, viharálló, tartós és környezetkímélő fémtető alatt.

Családi ház korcolt tetővel – Miért ezt választotta a tulajdonos és mit mond erről a tervező?

A tetőfedési lehetőségek között válogatva családi házon kevésbé találkozunk korcolt tetővel. Hogy ez mégis jó döntésnek bizonyult, mindjárt kiderül, hiszen maga a tulajdonos és a ház építész tervezője mesél a választás okairól, a tervezés körülményeiről.

A Tesla legújabb innovációja: hatékony és magas szilárdságú napelemes tetőfedés

Az elektromos árammal hajtott autóinak fejlesztése után a Tesla tovább emeli a tétet: olyan fotovoltalikus tetőfedő anyagokat dobott piacra, melyek anyagukban és élettartamukban is különböznek az eddig ismert napelemes cserepektől.

Önnek ajánljuk