Hirdetés

Tetőtéri ablak felújításra fejlesztve

Kifejezetten tetőfelújítást tervezők és azzal a műszakilag elavult, több évtizedes, kopott és semmi esetre sem az energiatakarékosságot szolgáló tetőtéri ablak cseréjében gondolkodók számára kínál egy sor előnyt az új Roto Q tetőtéri ablak család.

Természetes a Roto Q ablak új építésű tetők esetén is előnnyel alkalmazható, de kifejezetten a tetőtéri ablakcserék gyors és egyszerű megoldására életre hívott új termékcsalád jellemzői a tetőfelújítók körében végzett nemzetközi felmérés eredményei alapján születtek. A vásárlók igényeit részletező válaszok természetesen nem hoztak meglepetést: az ablak járuljon hozzá az épület energia-hatékonyságához, legyen minőségi és beépítés után nyújtson hosszú távon biztos megoldást. A Roto Q fejlesztése során e három elvárás került a fókuszba.
Tekintsük át, mit is jelent mindez a vásárlók számára, miben nyújt többet versenytársainál!

Roto ablak

Roto ablak

Ahogy bármilyen más építőanyag esetén, a tetőtéri ablakok piacán is megtalálhatóak a különböző árkategóriába tartozó termékek a legolcsóbbtól a legdrágábbig.
Az ár valóban fontos szempont, de itt is igaz: a hosszú távon biztos műszaki megoldást vagy működést kínáló termékeket ugyan költségesebb beszerezni, de sokszor kiderül, hogy az esetleg fájdalmas magasabb kiadások hosszú távon pénztárcakímélőbbek. Nézzük mit kapunk a pénzünkért!

Roto ablak

Roto ablak

Az energia pénz

A Roto Q tetőtéri ablak más ablaktípussal ellentétben külső hőszigeteléssel is rendelkezik, akadályozva a tetőn a hőhidak kialakulását, ezzel hozzájárulva az épületben az energiafelhasználás csökkenéséhez, és növelve az energiahatékonyságot. Már az alapkivitel kétrétegű üvegezése is kiemelkedő értékekkel kecsegtet. Ám a 1,2 W/m2K hőátbocsátási tényező is tovább fokozható, és akár a 0,78 Uw érték is elérhető, ezzel megfelelve akár a legszigorúbb passzívház követelményeknek is.

A Roto minőség ismérvei

A Roto tetőtéri ablakok magas minőségét bizonyítják az energiatakarékosság területén kínált megoldásai, ám a további előnyök sora a használatban is érzékelhető.
A speciális záróretesz könnyíti a nehéz házimunkának számító ablaktisztítás folyamatát, ennek köszönhetően az ablakot tisztítóállásba helyezve könnyen és biztonságosan, erőlködés nélkül lehet kívülről is tisztítani.
Az ablakot új, kellemes fogást és magas fokú kényelmet biztosító fogantyúval látták el, amelynek kifejlesztésén formatervezők dolgoztak. Az új fogantyút a kezünk kényelmetlen elhelyezése nélkül, felülről tudjuk meghúzni.
A Roto 75 éve alapított német vállalatcsoport, amely termékeinek minősége Európa szerte, Németországtól Romániáig azonos, állandó és közismert. Erről a DIN szerinti, szigorú körülmények között zajló gyártási ellenőrizés, a standard gyártási minőség, a hosszú évek tapasztalatai és a „german made” védjeggyel azonosított német precizitás gondoskodik.
Mindezek miatt a cég a Roto Q ablakokra is nyugodtan vállalhatja a 15 év garanciát a jég általi külső üveg törésre, a vasalat és ablakprofil törésére egyaránt.

Roto ablak

Biztonság beépítve

Tetőfelújítás esetén nincs nagyobb méreg, mint ha a szép új tető, kialakított tetőtér beázik. Ez a Roto beépítést könnyítő, a beépítés biztonságát maximalizáló ablakaival szinte kizárt.
A Roto ablakok a beépítési hibák minimalizálása érdekében ugyanis gyárilag előszereltek: a szerelővasak, a belső párazáró csatlakozás és a borítólemezek is a gyárban kerülnek a termékre. Ez megkönnyíti a kivitelezést, csökkenti a beépítés, felújítás időtartamát és biztosítja az ablak hosszú időn át gondtalan működést.
Az előre beépített belső fóliacsatlakozás védi az ablak körül elhelyezkedő szerkezeteket a sérülésektől.

És a pénzünkért mindemellett egy látványra sem utolsó és minőségi, elegáns tetőtéri ablakot kapunk.

www.roto-q.hu

+36 (30) 616 5372

Kapcsolódó cikkek

Homeinfo Kedvezmény Hetek

Építkezés, felújítás, lakberendezés? Több 100 kupon, 10-40% kedvezmény, több 100 üzletben.

Tetőfelújítás vagy új tetőszerkezet? Így kérjen ajánlatot!

Elérkezett a tetőfelújítás ideje? Építkezik? Vagy még csak a tervezés folyamatánál jár? Otthona éke és védelmezője minden esetben a tető, ezért olyan fontos, hogy mind esztétikailag, mind funkciójában és ár-érték arányában is azt nyújtsa, amit várunk tőle. Az elhatározást követően azonban a legelső lépés az ajánlatkérés.

Közel nulla

2021 január 1-től már minden épületre a közel nulla szabályozás vonatkozik. A tavalyi év végén elrendelt türelmi idővel azonban 2021. július 1-ig elhalasztották az új követelmények számonkérését. Változott a rendelkezés azon pontja is, mely a megújuló energia minimális részarányát írta elő. Bővebben a videóban.

Patikamérlegen a hőszigetelés vastagsága

A 2021. január 1-je után új építésű lakóépületek esetén előírt közel nulla energiafelhasználás eléréséhez a hőszigetelési vastagságoknak elkerülhetetlenül növekednie kell. Ez tény és szakemberek évek óta figyelmeztetnek a közeledő változásra. Tévedés viszont, hogy ez csak az építési költségek komoly emelkedésével lehetséges.

Otthonunk egészséges lakóklímája a jó minőségű hőszigeteléssel kezdődik

Az elavult hőszigetelés nagyban befolyásolhatja a beltéri klímát, amiben élünk, ezért kiemelten fontos, hogy az ősz közeledtével, milyen felújításon esnek át a kevéssé korszerű épületek.

Gyorsabb kivitelezés, hosszabb távú megoldás – tetőszigetelés okosan

A tetőszigetelés okos megoldását képviselő ISOTEC egy olyan komplett rendszert kínál, melynek alkalmazásával hatékonyan küszöbölhetők ki a hagyományos technikák használatából eredő hibák.

Erre nagyon figyeljen! Változnak a hőtechnikai követelmények 2021-ben

Jó dolog, amikor az ember össze tudja kötni a kellemeset a hasznossal és ugyanígy több szempontból jó nekünk, ha a praktikust kötjük össze a kötelezővel. Hiszen, ha már valamire „hivatalból” is oda kell figyelnünk, azt miért ne tennénk úgy, hogy abból minden tekintetben a lehető legjobban jöjjünk ki? Erre jó példa az ISOTEC tetőszigetelés.

Beköszöntött a levegőt tisztító tetők korszaka

Az újrahasznosított anyagokból készült tetőszigetelés segíti a káros anyagok semlegesítését, ráadásul világos bevonata miatt kevésbé veszi fel a hőt, így növeli az energiahatékonyságot.

Hővisszanyerős szellőztető: összeköti az egészségest a kötelezővel

A közel nulla energiaigényű épületeknek 2021-től számos követelménynek meg kell felelniük, ami már most előre gondolkodást, alapos felkészülést igényel azoktól, akik jövőre építkezésbe fognak. Sarkalatos pont a megfelelő mennyiségű friss levegő biztosítása, ennek legoptimálisabb módjáról kérdeztük Papp Szilárdot, az Energetika 2020 Kft. ügyvezető igazgatóját.

Hőszigetelés Kisokos: Mit? Mivel? Mennyire?

Az Austrotherm Hőszigetelés kisokos egyszerű és könnyen hozzáférhető tájékoztatást nyújt az épületek, lakóházak szigetelésével kapcsolatban.