Hirdetés

Tetőtéri ablak felújításra fejlesztve

Kifejezetten tetőfelújítást tervezők és azzal a műszakilag elavult, több évtizedes, kopott és semmi esetre sem az energiatakarékosságot szolgáló tetőtéri ablak cseréjében gondolkodók számára kínál egy sor előnyt az új Roto Q tetőtéri ablak család.

Természetes a Roto Q ablak új építésű tetők esetén is előnnyel alkalmazható, de kifejezetten a tetőtéri ablakcserék gyors és egyszerű megoldására életre hívott új termékcsalád jellemzői a tetőfelújítók körében végzett nemzetközi felmérés eredményei alapján születtek. A vásárlók igényeit részletező válaszok természetesen nem hoztak meglepetést: az ablak járuljon hozzá az épület energia-hatékonyságához, legyen minőségi és beépítés után nyújtson hosszú távon biztos megoldást. A Roto Q fejlesztése során e három elvárás került a fókuszba.
Tekintsük át, mit is jelent mindez a vásárlók számára, miben nyújt többet versenytársainál!

Roto ablak

Roto ablak

Ahogy bármilyen más építőanyag esetén, a tetőtéri ablakok piacán is megtalálhatóak a különböző árkategóriába tartozó termékek a legolcsóbbtól a legdrágábbig.
Az ár valóban fontos szempont, de itt is igaz: a hosszú távon biztos műszaki megoldást vagy működést kínáló termékeket ugyan költségesebb beszerezni, de sokszor kiderül, hogy az esetleg fájdalmas magasabb kiadások hosszú távon pénztárcakímélőbbek. Nézzük mit kapunk a pénzünkért!

Roto ablak

Roto ablak

Az energia pénz

A Roto Q tetőtéri ablak más ablaktípussal ellentétben külső hőszigeteléssel is rendelkezik, akadályozva a tetőn a hőhidak kialakulását, ezzel hozzájárulva az épületben az energiafelhasználás csökkenéséhez, és növelve az energiahatékonyságot. Már az alapkivitel kétrétegű üvegezése is kiemelkedő értékekkel kecsegtet. Ám a 1,2 W/m2K hőátbocsátási tényező is tovább fokozható, és akár a 0,78 Uw érték is elérhető, ezzel megfelelve akár a legszigorúbb passzívház követelményeknek is.

A Roto minőség ismérvei

A Roto tetőtéri ablakok magas minőségét bizonyítják az energiatakarékosság területén kínált megoldásai, ám a további előnyök sora a használatban is érzékelhető.
A speciális záróretesz könnyíti a nehéz házimunkának számító ablaktisztítás folyamatát, ennek köszönhetően az ablakot tisztítóállásba helyezve könnyen és biztonságosan, erőlködés nélkül lehet kívülről is tisztítani.
Az ablakot új, kellemes fogást és magas fokú kényelmet biztosító fogantyúval látták el, amelynek kifejlesztésén formatervezők dolgoztak. Az új fogantyút a kezünk kényelmetlen elhelyezése nélkül, felülről tudjuk meghúzni.
A Roto 75 éve alapított német vállalatcsoport, amely termékeinek minősége Európa szerte, Németországtól Romániáig azonos, állandó és közismert. Erről a DIN szerinti, szigorú körülmények között zajló gyártási ellenőrizés, a standard gyártási minőség, a hosszú évek tapasztalatai és a „german made” védjeggyel azonosított német precizitás gondoskodik.
Mindezek miatt a cég a Roto Q ablakokra is nyugodtan vállalhatja a 15 év garanciát a jég általi külső üveg törésre, a vasalat és ablakprofil törésére egyaránt.

Roto ablak

Biztonság beépítve

Tetőfelújítás esetén nincs nagyobb méreg, mint ha a szép új tető, kialakított tetőtér beázik. Ez a Roto beépítést könnyítő, a beépítés biztonságát maximalizáló ablakaival szinte kizárt.
A Roto ablakok a beépítési hibák minimalizálása érdekében ugyanis gyárilag előszereltek: a szerelővasak, a belső párazáró csatlakozás és a borítólemezek is a gyárban kerülnek a termékre. Ez megkönnyíti a kivitelezést, csökkenti a beépítés, felújítás időtartamát és biztosítja az ablak hosszú időn át gondtalan működést.
Az előre beépített belső fóliacsatlakozás védi az ablak körül elhelyezkedő szerkezeteket a sérülésektől.

És a pénzünkért mindemellett egy látványra sem utolsó és minőségi, elegáns tetőtéri ablakot kapunk.

www.roto-q.hu

+36 (30) 616 5372

Kapcsolódó cikkek

Gyorsabb kivitelezés, hosszabb távú megoldás – tetőszigetelés okosan

A tetőszigetelés okos megoldását képviselő ISOTEC egy olyan komplett rendszert kínál, melynek alkalmazásával hatékonyan küszöbölhetők ki a hagyományos technikák használatából eredő hibák.

Erre nagyon figyeljen! Változnak a hőtechnikai követelmények 2021-ben

Jó dolog, amikor az ember össze tudja kötni a kellemeset a hasznossal és ugyanígy több szempontból jó nekünk, ha a praktikust kötjük össze a kötelezővel. Hiszen, ha már valamire „hivatalból” is oda kell figyelnünk, azt miért ne tennénk úgy, hogy abból minden tekintetben a lehető legjobban jöjjünk ki? Erre jó példa az ISOTEC tetőszigetelés.

Beköszöntött a levegőt tisztító tetők korszaka

Az újrahasznosított anyagokból készült tetőszigetelés segíti a káros anyagok semlegesítését, ráadásul világos bevonata miatt kevésbé veszi fel a hőt, így növeli az energiahatékonyságot.

Hővisszanyerős szellőztető: összeköti az egészségest a kötelezővel

A közel nulla energiaigényű épületeknek 2021-től számos követelménynek meg kell felelniük, ami már most előre gondolkodást, alapos felkészülést igényel azoktól, akik jövőre építkezésbe fognak. Sarkalatos pont a megfelelő mennyiségű friss levegő biztosítása, ennek legoptimálisabb módjáról kérdeztük Papp Szilárdot, az Energetika 2020 Kft. ügyvezető igazgatóját.

Hőszigetelés Kisokos: Mit? Mivel? Mennyire?

Az Austrotherm Hőszigetelés kisokos egyszerű és könnyen hozzáférhető tájékoztatást nyújt az épületek, lakóházak szigetelésével kapcsolatban.

Újdonságok a légkondicionálók között - BreezeleSS+

Aki igazán előrelátó, az a légkondicionáló készülék megvásárlását sem hagyja az utolsó pillanatra, amikor már elviselhetetlen forróság tombol a lakásban. Sőt, így elegendő ideje marad arra is, hogy alaposan körülnézzen az aktuális újdonságok között és felfedezheti a Midea egyik forradalmi innovációját.

Tetőablak helyhez és funkcióhoz igazítva

A szakemberek Európa-szerte szívesen dolgoznak olyan tetőablakokkal, melyek a műszaki követelmények mellett a magán és intézményi beruházók különféle dizájn elvárásait is kielégítik. Legyen szó elavult tetőablakok cseréjéről, vagy a tetőablak egy épületrész rendeltetéséhez való illesztéséről, a Roto méretben, anyagban és funkcióban egyaránt kellő rugalmasságot kínál.

Egy évtizedünk maradt változtatni - Szigeteléssel csökkenthető a klímaszorongás

A korszerűtlen épületek többlet energiafogyasztása nagymértékben hozzájárul a klímaváltozáshoz. Szigetelésükkel azonban több üvegházhatású gáztól menthetjük meg a Föld légkörét, ugyanis így több mint 0,4 tonnával, akár 40-50%-kal is csökkenthetjük CO2-kibocsátásunkat.

Akár egy nap alatt 25%-kal csökkentheti fűtési költségeit

Egy szigetelés nélküli családi házban az energia 35%-a a falakon, 25%-a az ablakokon, 15%-a a padlón keresztül, 25%-a pedig a tetőn át távozik. A tető hőszigetelése az egyre népszerűbb innovatív fújható szigetelésnek köszönhetően a legegyszerűbben, leggyorsabban elvégezhető munka.