Hírlevél feliratkozás

Ha válaszolsz két kérdésre, személyre szabott tartalmakat küldünk neked.

Mikor tervezel felújítást?

Milyen témák érdekelnek?

Köszönjük a választ!

Add meg email címed!

Köszönjük a feliratkozást!

Építkezel? Felújítasz? A lakásodat rendezed be?
Ötlettár ikon

Xella tapasztalatok, xella vélemények, xella ötletek, xella cégek, xella képek, xella tippek

xella cikkek

Újragondolt építészet: fenntartható Ytong családi ház

Amikor házat építünk, általában hosszú távra tervezünk. Egy nagyobb családi ház esetén a jövőbeli elképzelés az, hogy több generációnak készül, így a tervezés során nem árt az olyan épületfizikai sajátosságokra összpontosítani, melyek nem csak az értékállóságot és a tartósságot biztosítják, de a fenntarthatóságot is.

5 ok, amiért érdemes az Ytong lépcsőelem beépítését fontolóra venni

A Xella Magyarország Kft. immáron több mint 30 éve működő Ytong Falazóelemgyárában, nem csupán téglát állítanak elő, hanem olyan teljes körű hatékony és innovatív építési megoldásokat, melyek már évtizedek óta formálják a hazai építőipari piacot.

Ytong: ahol a minőség, a fenntarthatóság és az elkötelezettség találkozik

A családi házat építtetők megszerzéséért folytatott kiélezett versenyben mindig is a bizalom elnyerése volt a fő cél. Azok az építőanyag gyártók, akik a hagyományokra, a minőségre és fenntarthatóságra építik fel hírnevüket, jobb helyzetből indulnak a konkurenseikkel szemben.

Sikeres küzdelem az idő vasfoga ellen

Az építtetők bizalmáért folytatott versenyben fontos és hatásos érv, ha egy építőanyag-gyártó a felhasznált alapanyagainak sokéves múltjára hivatkozik. Azok az építőelemek, amelyekből őseink építkeztek eredeti formájukban ma már nem találhatóak meg az építőanyag telepeken. Viszont, minden olyan gyártó, aki termékeihez az alapanyagait a Föld felszíni rétegeiből nyeri, ugyanazt a több millió éves garanciát élvezi.

Kényelmes, költséghatékony és korszerű építkezés fehér téglával

A házépítés kevesek hobbija, mert alapos szakmai és pénzügyi tervezés előzi meg az alapanyagok és a munkálatok megkezdését, melyek az eredeti tervekhez képest gyakorta elhúzódnak. Megfelelő szakértelem nélkül pedig nem könnyű jó döntéseket hozni ezekben a kérdésekben.

Családi ház építése környezettudatosan és fenntartható módon

Egy átlagos családi ház építése, az építkezés folyamata a legkevésbé sem nevezhető környezetbarát tevékenységnek. A jó hír, hogy elérhetők már azok a technológiák, korszerű falazatok, melyek jelentős mértékben csökkentik, vagy akár meg is szüntetik az építkezés okozta felesleges környezetterhelést. Az Ytong termékek használatával környezettudatosan építhetjük meg áhított otthonunkat.

Régi családi házak felújítása Ytong építési rendszerrel

Az Ytong falazóelemek és hőszigetelőlapok legfontosabb előnyei a kis önsúly, a nagy szilárdság, a jó hőszigetelő képesség és az egyszerű megmunkálhatóság.

Közel nulla energiaigényű épület – Így is építhetünk házat az új anyagok használatával

A 2022 óta hatályos szabályok szerint már csak “közel nulla energiaigényű” tanúsítással építkezhetünk. Bemutatjuk azt az anyagot, amelyik hiánytalanul megfelel az épületenergetikai követelményeknek, továbbá gyorsan és egyszerűen használható.

Optimális lakóklíma környezetbarát hőszigeteléssel – akár belső oldali hőszigetelésként is

Sok építkező, felújító számára fontos szempont, hogy a hőszigetelés ne csak az előírásokat teljesítse, hanem hosszútávon fenntarthatóvá tegye az ingatlant. Részükről tudatos törekvés a környezetbarát, a természetet nem károsító anyagok használata. A Multipor jóvoltából választhatjuk ezt is.

További cikkek xella témában

xella képek

A hagyományos és a modern stílus ötvözete

Xella

A Duna partján csodálatos környezetben

Xella

Minősített passzív ház, letisztult vonalakkal

Xella
További képek xella témában

xella cégek

Xella Magyarország Kft. (Ytong, Silka, Multipor)

Xella Magyarország Kft: 1991 év végén a németországi Ytong Deutschland AG megalapította Magyarországon az Ytong Hungary Kft.-t. 2003-ban az…

További cégek xella témában