Fürdőszoba Show 2020. január 17-18-19. Kíváncsi a legújabb fürdőszoba trendekre? Érdekel →

Notice: Undefined property: stdClass::$links_expirity in /home/dasl1/homeinfo.hu/public_html/plugins/content/homeinfo/homeinfo.php on line 83

Intelligens ház az energiatakarékosság, a biztonság és a kényelem jegyében

A korszerű épületvillamosság célja az intelligens ház kialakítása: az energiatakarékosság, a célszerű, kényelmes és biztonságos otthon megteremtése érdekében. Az ELKO EP mindezek kialakításához biztosítja a hagyományos, intelligens és vezeték nélküli megoldásokat.

A cseh ELKO EP s.r.o. közel 20 éve gyárt és fejleszt villamossági eszközöket ipari és lakossági felhasználásra egyaránt. A cég termékei megoldást kínálnak új építésű vagy felújítani kívánt családi házak, lakások, épületek teljes körű vezérlésére és szabályozására, sőt lehetőség van a meglévő villamossági rendszer bővítésére is. Az épületvillamosság fejlődése − mint minden más − lépést tart az elektronika és a technika által diktált gyors tempóval, valamint a lakosság ehhez igazodó növekvő igényeivel. Ezért azután az ELKO EP hagyományos termékei mellett hamar megjelentek a kínálatban az intelligens villanyszerelés eszközei, rendszerei.

Intelligens otthon

A cég iNELS logóval jelölt termékei mögött kétvezetékes (buszos) komplex digitális épületautomatizálási rendszer rejlik („intelligens ház”, „okosház”), amely szinte az épület méretétől függetlenül alkalmas annak teljes körű vezérlésére, szabályzására. A hagyományos fali szerelvény jellegű vezérlők használata mellett a teljes rendszer a világ bármely részéről felügyelhető és vezérelhető az internet segítségével, sőt GSM-hálózaton át mobiltelefonnal is vagy akár az otthoni WIFI-hálózaton webböngészővel, vagy egyedi felületet megjelenítve például táblagépen, mobil eszközön.

Intelligens ház: Logus90, iNELS ELKO EP

A felügyelet kiterjedhet a lakás minden elektromosan vezérelhető és szabályozható készülékére, berendezésére és fogyasztójára úgy, mint

  • világítás,
  • fűtés/hűtés,
  • redőnyök,
  • kapuk,
  • riasztók,
  • tűzvédelem,
  • szén-monoxid-érzékelés,
  • öntözés,
  • medence és így tovább.

A rendszerbe integrált egyes funkciók − amelyek egyébként csak a saját feladatukat látnák el –, a programozás eredményeként olyan összehangolt, egymással praktikus logikai kapcsolatokban képesek működni, hogy teljes mértékben alkalmazkodnak az ott élők mindennapjaihoz, életviteli szokásaihoz, sőt akár az extra igényeihez is.

Multimédia

Az iNELS Multimedia rendszer önállóan vagy az iNELS épületautomatizálási rendszerrel együttműködve bővíti a lakás tévékészülékeinek funkcióit. A nappali tévéje így, a televíziózás mellett, szórakoztató és információs központként teszi lehetővé a tárolt tartalmak (fotók, zene, film) elérését, valamint továbbítását a lakás más készülékei felé. A tévé képernyőjén böngészhető az internet, de, ha becsöngetnek, megjelenik a videó-kaputelefon képe is − és a kanapén ülve be is engedhető a vendég. Sőt, a biztonsági kamerák által gyorsan elvégezhető a lefekvés előtti őrjárat is. Az épületautomatizálási felületeken – szintén a tévén keresztül − az egész ház működése, élete ellenőrizhető és vezérelhető, így például a gyerekszoba hőmérséklete vagy megtudhatjuk, égve felejtettük-e valahol a világítást.

Vezeték nélkül

Az iNELS RF Control vezeték nélküli rádiófrekvenciás (RF) rendszer 868 MHz frekvencián kommunikálva (ISM-sáv) kínál megoldásokat a lakás vezérléséhez. Az eszközök hatótávolsága nyílt terepen legfeljebb 200 méter, ez az átlagos épület esetén elég a biztonságos működéshez. Az RF-rendszer egyszerű programozhatósága és gyors telepíthetősége – mivel nem kell hozzá vezeték − lehetővé teszi, hogy a meglévő lakást új funkciókkal vértezzük fel falvésés nélkül. De kiváló segítség akkor is, ha például kimaradt egy vezeték villanyszereléskor. A vezeték nélküli vezérlés mellé sokféle adó- és vevőegység sorakozik fel, elősegítve az egyedi igényekhez igazodó választást. Adóként, azaz távirányítóként kulcstartós vagy fali szerelvény jellegű adó, sőt kijelzős kézi távirányító is rendelkezésre áll. Vevőegység szinte minden funkcióhoz kapható, mint például fényerőszabályzás (LED-re is), kapcsoló eszközök, redőnyvezérlők. Az RF Touch érintőképernyős RF-központi vezérlő már a szobánkénti fűtés/hűtés szabályzását is elvégzi a hozzárendelt érzékelők és termoszelep vezérlők segítségével.

Intelligens ház: Logus90, iNELS ELKO EP

Szerelvények: kapcsolók, aljzatok, keretek

A Logus90 szerelvénycsalád teljes eszközkészlettel egészíti ki a fenti rendszereket, így hagyományos villanyszereléshez vagy iNELS és RF-rendszerekhez egyaránt rendelkezésre áll. A fali szerelvények többféle műanyag dizájnban jelennek meg, de az igényes, természetes anyagokból készült fa, fém, üveg és gránit kivitelekben is megtalálhatók.

Intelligens ház: Logus90, iNELS ELKO EP

Hagyományosan

A hagyományos villanyszereléshez sok, egyedileg használható eszköz áll rendelkezésre, mint például impulzusrelék, időrelék, kapcsolóórák, alkonykapcsolók, páratartalom-szabályzók, termosztátok, fényerőszabályzók (akár LED lámpákhoz vagy kompakt fénycsövekhez is.

Intelligens ház: Logus90, iNELS ELKO EP

A fenti eszközöket Magyarországon a cseh cég hazai leányvállalata, az ELKO EP Hungary Kft. forgalmazza és menedzseli. A termékek a társaság bemutatótermében időpont egyeztetést követően megtekinthetők.

ELKO EP Hungary Kft.
1143 Budapest, Hungária körút 69.

Intelligens ház: Logus90, iNELS ELKO EP Intelligens ház: Logus90, iNELS ELKO EP
Kapcsolódó cikkek

Intelligencia drótok nélkül

Egy új otthon építése vagy felújítása jó alkalom arra, hogy a munkálatokkal együtt kiépítsük az intelligens rendszert. De mit tegyenek azok, akik már kifestettek, berendezkedtek, majd a fotelben pihenve döbbennek rá, hogy valójában egy intelligens otthont szeretnének?

Lehet-e a lakásszerelvény látványelem? A válaszunk: igen

A lakásszerelvényektől – mint bármelyik berendezési tárgytól - elvárható, hogy harmonizáljanak otthonunk stílusával, színvilágával, uralkodó anyagaival. Sőt, lehetnek akár az adott helyiség látványelemei is.

Miért hasznos beltéri ventilátort alkalmazni? – Működés és szerelés

A beltéri ventilátor alkalmazása egy sokak számára ismert problémára kínál megoldást: az egymással szomszédos, ám eltérő hőmérsékletű helyiségek tehetők ily módon komfortossá.

Intelligens fűtőberendezések - Beszéljünk a kényelemért!

Manapság az, hogy otthonunkban az ideális hőfokot élvezzük, csupán egyetlen szavunkba kerül. És ez nem átvitt értelemben, hanem szó szerint így van, hiszen a legmodernebb fűtőberendezések már hangvezérléssel is működtethetők.

7 kérdés a nyílászárók kiválasztásáról – válaszok a szakértőtől

Legyen szó köz- vagy lakóépületekről, megjelenésüket és üzemeltetési költségeiket jelentősen befolyásolják a homlokzatokon alkalmazott nyílászárók. Ezek kiválasztása, az igényeknek megfelelő ablakok, bejárati- és teraszajtók felkutatása az építkezők, felújítók számára nem egyszerű feladatok. Szakértőnk tanácsaival igyekszünk megkönnyíteni az eligazodást.

Számoljunk le az elektromos fűtést övező tévhitekkel!

Czinege Károly az Az elektromos fűtés a jövő megoldása! című könyve igazi hiánypótló szakkönyv nemcsak szakmabelieknek, amely tisztáz minden, az elektromos fűtéssel kapcsolatos félreértést. Lásson ön is tisztán, hiszen könnyen meglehet, hogy otthonában is az elektromos megoldás lesz a leginkább költséghatékony megoldás!

Lehet-e megtérülő befektetés az okosotthon? A válaszunk: igen

A háztartások számára a legnagyobb kiadást a lakás üzemeltetése jelenti. Éppen ezért, ha lehetőség adódik arra, hogy ebből a költségből lefaragjunk, érdemes élnünk ezzel. Mutatjuk hogyan.

Hővisszanyerős szellőztető rendszerek: friss levegő, energiatakarékosság, talajhő hasznosítás

Ahogy egyre inkább elszigeteljük magunkat a külső környezettől, úgy feledkezünk meg a belső komfort egyik alapvető eleméről, a szükséges friss levegőről. Ennek energiatakarékos és hatékony pótlását ma a legmodernebb hővisszanyerős szellőztető rendszerekkel érhetjük el.

Levegő-víz hőszivattyú - Hűtés, fűtés, melegvíz ellátás kazán és klíma nélkül

Sokak számára még mindig rengeteg kérdés merül fel a levegő-víz hőszivattyúkkal kapcsolatban, hiszen gyakran még mindig nem egyértelmű, hogy milyen előnyökkel jár egy ilyen készülék beszerelése.

Önnek ajánljuk