Hirdetés

Hírlevél feliratkozóknak

1000 Ft kedvezmény

jegyvásárlásra a februárban megrendezésre kerülő Bútor, Lámpa, Lakástextil Kiállításra.

Ha válaszolsz két kérdésre, személyre szabott tartalmakat küldünk neked.

Mikor tervezel felújítást?

Milyen témák érdekelnek?

Köszönjük a választ!

Add meg email címed, és küldjük a kupont!

A kuponkódod:

hi24kiállítás

Építkezel? Felújítasz?A lakásodat rendezed be?
Ötlettár ikon
Közelgő események

Intelligens ház az energiatakarékosság, a biztonság és a kényelem jegyében

A korszerű épületvillamosság célja az intelligens ház kialakítása: az energiatakarékosság, a célszerű, kényelmes és biztonságos otthon megteremtése érdekében. Az ELKO EP mindezek kialakításához biztosítja a hagyományos, intelligens és vezeték nélküli megoldásokat.

Ez a cikk több mint 2 éves. Lehet, hogy bizonyos része már nem aktuális.

A cseh ELKO EP s.r.o. közel 20 éve gyárt és fejleszt villamossági eszközöket ipari és lakossági felhasználásra egyaránt. A cég termékei megoldást kínálnak új építésű vagy felújítani kívánt családi házak, lakások, épületek teljes körű vezérlésére és szabályozására, sőt lehetőség van a meglévő villamossági rendszer bővítésére is. Az épületvillamosság fejlődése − mint minden más − lépést tart az elektronika és a technika által diktált gyors tempóval, valamint a lakosság ehhez igazodó növekvő igényeivel. Ezért azután az ELKO EP hagyományos termékei mellett hamar megjelentek a kínálatban az intelligens villanyszerelés eszközei, rendszerei.

Intelligens otthon

A cég iNELS logóval jelölt termékei mögött kétvezetékes (buszos) komplex digitális épületautomatizálási rendszer rejlik („intelligens ház”, „okosház”), amely szinte az épület méretétől függetlenül alkalmas annak teljes körű vezérlésére, szabályzására. A hagyományos fali szerelvény jellegű vezérlők használata mellett a teljes rendszer a világ bármely részéről felügyelhető és vezérelhető az internet segítségével, sőt GSM-hálózaton át mobiltelefonnal is vagy akár az otthoni WIFI-hálózaton webböngészővel, vagy egyedi felületet megjelenítve például táblagépen, mobil eszközön.

Intelligens ház: Logus90, iNELS ELKO EP

A felügyelet kiterjedhet a lakás minden elektromosan vezérelhető és szabályozható készülékére, berendezésére és fogyasztójára úgy, mint

  • világítás,
  • fűtés/hűtés,
  • redőnyök,
  • kapuk,
  • riasztók,
  • tűzvédelem,
  • szén-monoxid-érzékelés,
  • öntözés,
  • medence és így tovább.

A rendszerbe integrált egyes funkciók − amelyek egyébként csak a saját feladatukat látnák el –, a programozás eredményeként olyan összehangolt, egymással praktikus logikai kapcsolatokban képesek működni, hogy teljes mértékben alkalmazkodnak az ott élők mindennapjaihoz, életviteli szokásaihoz, sőt akár az extra igényeihez is.

Multimédia

Az iNELS Multimedia rendszer önállóan vagy az iNELS épületautomatizálási rendszerrel együttműködve bővíti a lakás tévékészülékeinek funkcióit. A nappali tévéje így, a televíziózás mellett, szórakoztató és információs központként teszi lehetővé a tárolt tartalmak (fotók, zene, film) elérését, valamint továbbítását a lakás más készülékei felé. A tévé képernyőjén böngészhető az internet, de, ha becsöngetnek, megjelenik a videó-kaputelefon képe is − és a kanapén ülve be is engedhető a vendég. Sőt, a biztonsági kamerák által gyorsan elvégezhető a lefekvés előtti őrjárat is. Az épületautomatizálási felületeken – szintén a tévén keresztül − az egész ház működése, élete ellenőrizhető és vezérelhető, így például a gyerekszoba hőmérséklete vagy megtudhatjuk, égve felejtettük-e valahol a világítást.

Vezeték nélkül

Az iNELS RF Control vezeték nélküli rádiófrekvenciás (RF) rendszer 868 MHz frekvencián kommunikálva (ISM-sáv) kínál megoldásokat a lakás vezérléséhez. Az eszközök hatótávolsága nyílt terepen legfeljebb 200 méter, ez az átlagos épület esetén elég a biztonságos működéshez. Az RF-rendszer egyszerű programozhatósága és gyors telepíthetősége – mivel nem kell hozzá vezeték − lehetővé teszi, hogy a meglévő lakást új funkciókkal vértezzük fel falvésés nélkül. De kiváló segítség akkor is, ha például kimaradt egy vezeték villanyszereléskor. A vezeték nélküli vezérlés mellé sokféle adó- és vevőegység sorakozik fel, elősegítve az egyedi igényekhez igazodó választást. Adóként, azaz távirányítóként kulcstartós vagy fali szerelvény jellegű adó, sőt kijelzős kézi távirányító is rendelkezésre áll. Vevőegység szinte minden funkcióhoz kapható, mint például fényerőszabályzás (LED-re is), kapcsoló eszközök, redőnyvezérlők. Az RF Touch érintőképernyős RF-központi vezérlő már a szobánkénti fűtés/hűtés szabályzását is elvégzi a hozzárendelt érzékelők és termoszelep vezérlők segítségével.

Intelligens ház: Logus90, iNELS ELKO EP

Szerelvények: kapcsolók, aljzatok, keretek

A Logus90 szerelvénycsalád teljes eszközkészlettel egészíti ki a fenti rendszereket, így hagyományos villanyszereléshez vagy iNELS és RF-rendszerekhez egyaránt rendelkezésre áll. A fali szerelvények többféle műanyag dizájnban jelennek meg, de az igényes, természetes anyagokból készült fa, fém, üveg és gránit kivitelekben is megtalálhatók.

Intelligens ház: Logus90, iNELS ELKO EP

Hagyományosan

A hagyományos villanyszereléshez sok, egyedileg használható eszköz áll rendelkezésre, mint például impulzusrelék, időrelék, kapcsolóórák, alkonykapcsolók, páratartalom-szabályzók, termosztátok, fényerőszabályzók (akár LED lámpákhoz vagy kompakt fénycsövekhez is.

Intelligens ház: Logus90, iNELS ELKO EP

A fenti eszközöket Magyarországon a cseh cég hazai leányvállalata, az ELKO EP Hungary Kft. forgalmazza és menedzseli. A termékek a társaság bemutatótermében időpont egyeztetést követően megtekinthetők.

ELKO EP Hungary Kft.
1143 Budapest, Hungária körút 69.

Intelligens ház: Logus90, iNELS ELKO EP Intelligens ház: Logus90, iNELS ELKO EP

Népszerűek a témában

Legyen az otthonunk valóban okos! - Új Grenton Multisensor

Reflektorfényben a kompatibilitás – Ilyen is lehet a jövő okosotthona

Kockából építhető mindenre kiterjedő okosotthon - A Hörmann Homee-val teljes okosotthon ökoszisztéma építhető

Ez is érdekelhet

Bútor, Lámpa, Lakástextil Kiállítás a BOK Csarnokban, február utolsó hétvégéjén! - 2024. február 23-25., BOK Csarnok

Paradox – Bemutatkozik az új BlueEye applikáció

Dulux EasyCare - Foltok a falon? Ugyan már!

Szárazépítés vizes helyiségekben Austrotherm UNIPLATTE® építőlemezekkel

Modern fürdőszobák díszei az öntöttmárvány térkádak

Laufen Silent Flush - Élvezze a csendet

Midea M Thermal, a szupercsendes hőszivattyú

Hőszivattyú Akadémia - Bevezetünk a hőszivattyú rejtelmeibe többrészes videósorozatunkkal

Okosan megtervezett termékekkel nagyobb tisztaság a fürdőszobában

Mindent a kád típusokról: egyenes, sarok, aszimmetrikus…

Beltéri árnyékolás - a lakberendezés fontos eleme is

Mitől különleges a Tornado Ultracsendes WC ?

Mindent a hőszigetelésről: anyagok, módszerek és árak

Okosotthonról okosan!

Hőszigetelés ipari kapuval? Így csökkentenek költséget a Hörmann megoldásai

Információ nélkül nem tudunk jó döntéseket hozni

Otthonos energiahatékonyság: a biomasszával működő fűtési rendszerhez nélkülözhetetlen a jó kémény

Ha jól csináljuk, rengeteget spórolhatunk a szigeteléssel – 5 szigetelési hiba, melyeket mindenképpen kerüljünk el!

Megnyílt a Zehnder új bemutató- és oktatóterme

Okosotthon: egy szinttel feljebb az energiatakarékosságban

A Hörmann tippjei az otthoni energiatakarékossághoz

A megfelelő csaptelepek használatával akár 40 százalékkal alacsonyabb lehet az energiafogyasztásunk

Sosem lesz itt gáz! Árelőny a lakáspiacon az alacsony rezsi

Hőszigeteléssel a valódi és tartós rezsicsökkentésért