A garázskapu kiválasztása

Mielőtt döntenénk egy szép garázskapu mellett, nem árt tisztában lennünk azzal, milyen típusok közül válogathatunk, melyiknek mi az előnye, vagy éppen a hátránya? Fontos-e számunkra a hőszigetelés, vagy van-e elegendő szerelőfelület az új kapu fogadására?

Szekcionált garázskapu

A szekcionált kapu vízszintes lamellákból áll, melyek nyitáskor a garázs mennyezete alá csúsznak fel. Ezért maximális helykihasználást biztosít a garázsban és közvetlenül elé is parkolhat. Mivel a nyílás belső oldalára szerelik fel, a nyílás alakja nem játszik szerepet, így akár íves kapunyílásba is felszerelhető. A szekcionált kapu duplafalú lamellái kiváló minőségű szigetelőanyaggal béleltek, valamint a lamellák közt és a kapu 4 oldalán elasztikus tömítések gondoskodnak a még jobb hőszigetelésről.

Szekcionált garázskapu

Billenő garázskapu

Az egyszerű konstrukciónak és a minőségi anyagoknak köszönhetően rendkívül tartósak. Nyitáskor egyetlen nagy “tábla” billen fel a magasba, mely előre kibillen a fal síkjából. E tulajdonsága miatt utcafront helyett inkább udvari garázsokhoz ajánljuk. Főként különálló, szigetelés nélküli garázsokhoz választják. Kedvező ára miatt kedvelt garázskapufajta.

Billenő garázskapu

A billenő kapuknak létezik egy egyedileg burkolható típusa is. A helyszíni burkoláshoz előkészített acél kapulap-keretre bármilyen, az ízlésünknek megfelelő burkolat választható. Így harmonikusan integrálhatjuk kapunkat akár a ház homlokzatába is.

A cikket teljes terjedelmében Garázskapu tudástár oldalunkon olvashatja

Forrás: Hörmann

 | 
Vásárlási listák
További vásárlási listák