Hirdetés

A garázskapu kiválasztása

Mielőtt döntenénk egy szép garázskapu mellett, nem árt tisztában lennünk azzal, milyen típusok közül válogathatunk, melyiknek mi az előnye, vagy éppen a hátránya? Fontos-e számunkra a hőszigetelés, vagy van-e elegendő szerelőfelület az új kapu fogadására?

Szekcionált garázskapu

A szekcionált kapu vízszintes lamellákból áll, melyek nyitáskor a garázs mennyezete alá csúsznak fel. Ezért maximális helykihasználást biztosít a garázsban és közvetlenül elé is parkolhat. Mivel a nyílás belső oldalára szerelik fel, a nyílás alakja nem játszik szerepet, így akár íves kapunyílásba is felszerelhető. A szekcionált kapu duplafalú lamellái kiváló minőségű szigetelőanyaggal béleltek, valamint a lamellák közt és a kapu 4 oldalán elasztikus tömítések gondoskodnak a még jobb hőszigetelésről.

Szekcionált garázskapu

Billenő garázskapu

Az egyszerű konstrukciónak és a minőségi anyagoknak köszönhetően rendkívül tartósak. Nyitáskor egyetlen nagy “tábla” billen fel a magasba, mely előre kibillen a fal síkjából. E tulajdonsága miatt utcafront helyett inkább udvari garázsokhoz ajánljuk. Főként különálló, szigetelés nélküli garázsokhoz választják. Kedvező ára miatt kedvelt garázskapufajta.

Billenő garázskapu

A billenő kapuknak létezik egy egyedileg burkolható típusa is. A helyszíni burkoláshoz előkészített acél kapulap-keretre bármilyen, az ízlésünknek megfelelő burkolat választható. Így harmonikusan integrálhatjuk kapunkat akár a ház homlokzatába is.

A cikket teljes terjedelmében Garázskapu tudástár oldalunkon olvashatja

Forrás: Hörmann

Kapcsolódó cikkek

Homeinfo Kedvezmény Hetek

Építkezés, felújítás, lakberendezés? Több 100 kupon, 10-40% kedvezmény, több 100 üzletben.

Tetőfelújítás vagy új tetőszerkezet? Így kérjen ajánlatot!

Elérkezett a tetőfelújítás ideje? Építkezik? Vagy még csak a tervezés folyamatánál jár? Otthona éke és védelmezője minden esetben a tető, ezért olyan fontos, hogy mind esztétikailag, mind funkciójában és ár-érték arányában is azt nyújtsa, amit várunk tőle. Az elhatározást követően azonban a legelső lépés az ajánlatkérés.

Csak a képzelet szab határt: inspiráló zuhanyvariációk a Radaway-től

A Méta szakembereivel a cég által forgalmazott Radaway zuhanykabinokról, azon belül is a 2020-as újdonságokról beszélgettünk.

SmartKey premier, az intelligens otthon jelene és jövője

A Hörmann legújabb innovációja, a SmartKey rádiós ajtózár-meghajtás az intelligens otthon filozófiához tökéletesen kapcsolódó termék.

A garázskapu biztonságos működése

Amikor kiválasztjuk, majd szakemberrel beszereltetjük a számunkra leginkább megfelelő garázskaput, kiemelt figyelmet kell fordítanunk annak biztonságos működésére, működtetésére.

Amit a hőszigetelt garázskapukról tudni érdemes

Manapság a hőszigetelés nem csupán házunk falain, de nyílászáróin, így a garázskapun is nélkülözhetetlen. Íme, a legfontosabb szempontok, melyek alapján kiválaszthatjuk a  leginkább megfelelő, hőszigetelt garázskaput.

Garázskapu új szerepben

Egy kis időre próbáljunk elszakadni a „garázskapu a garázsra való” állítás helytállóságától. Előfordulhat ugyanis, hogy a garázskapu a bejárati ajtó funkcióját is tökéletesen képes ellátni. Íme.

Hörmann homee – Rugalmas Smart Home rendszer a nagyobb kényelemért

A Hörmann Homee aplikációjával biztonságossá és kényelmesen vezérelhetővé tehetjük otthonunkat.

Több százan látogattak már el a Hörmann virtuális kiállítótermébe

A Hörmann folyamatosan keresi az új megoldásokat, hogy a koronavírus miatt megváltozott helyzetben is ki tudja szolgálni vásárlóit. A vállalat az elmúlt időszakban kiemelt figyelmet szentelt a digitális fejlesztéseknek.

Így dobd fel az otthonod a karantén alatt – A Hörmann tippjei felújításhoz, átalakításhoz

Ez az időszak kiváló alkalomként szolgálhat a már régóta halogatott lakásfelújításra vagy az időszerű karbantartásra. Apróbb változásokkal, saját készítésű lakásdekorációs megoldásokkal költséghatékony módon varázsolhatjuk hangulatosabbá és meghittebbé otthonunkat.