Megtervezhetjük garázskapunkat – most azt is megmutatjuk, hogyan!

Miután eldöntöttük, hogy garázskapunk milyen műszaki tartalommal rendelkezzen, már csak egy valami van hátra: hogy nézzen ki? Ennek kiválasztása gyakran tovább tart és nehezebb, mint meghatározni a vezérlést vagy a meghajtást. Ebben nyújt hathatós segítséget a Hörmann Konfigurátora.

A garázskapu méreténél és elhelyezkedésénél fogva az épületek, lakóházak homlokzatának egyik lényeges eleme. Fontos, hogy színe és felülete jól illeszkedjen az architektúrába, hiszen az összkép ezzel együtt válik esztétikussá, harmonikussá vagy akár egyedivé.

Jó hír, hogy a tervezés folyamatának ezentúl nem csupán szemlélői lehetünk, hanem aktívan részt vehetünk benne, sőt, lépésről lépésre magunk lehetünk a designerek. Ebben lesz segítségünkre a Hörmann oldalán elérhető legújabb szolgáltatás, a Garázskapu Konfigurátor.

Mit tud a Garázskapu Konfigurátor?

Először is gyors és egyszerű áttekintést kapunk azokról a tervekről és variációkról, melyekben a Hörmann terméke elérhető. Érdemes ezt alaposan áttanulmányozni, hogy átfogó képünk legyen a lehetőségekről, hiszen garázskapunknak nem csak a műszaki tartalmat tekintve kell az általunk elvárt legjobb minőséget nyújtania, hanem külső jegyeiben is illeszkedni kell majd a házunkhoz.

Miután kiválasztjuk a megfelelő felületet, színt, méretet, néhány kattintással összeállíthatjuk a garázskaput. Azt is megnézhetjük, hogy a terveink szerinti termékért mennyit kellene fizetnünk. Ha bármin változtatni szeretnénk, ugyancsak néhány kattintással elvégezhetjük és újra konfiguráljuk a garázskaput.

KIPRÓBÁLOM A KONFIGURÁTORT

Garázskapu tervezés lépésről lépésre

  • a termékterületről kiválasztjuk a megfelelő garázskaput
  • az elképzeléseink szerint beállítjuk a terméket
  • lezárjuk a konfigurációt, majd pdf formátumban letölthetjük
  • felkeressük a legközelebbi Hörmann kereskedést és egyedi ajánlatot kérünk.

A Hörmann Konfigurátorba belépve kiválasztjuk a Szekcionált garázskapuk terméket. Ezen belül további három termék választására nyílik lehtőség: Prémium acél duplafalú, RenoMatic acél duplafalú, illetve az Art42 alumíniumkeret.

Miután itt is választottunk, kezdődik a konfigurálás. Felületet, majd motívumot keresünk, megadjuk a méretet és színeket választunk. Utóbbi lehet standard, kedvező árú, illetve egyedi RAL szín. Ha szeretnék üvegezést a garázskapunkra, akkor ez lesz a következő lépés, végül a meghajtásról kell döntenünk.

Amint végeztünk, meggyőződhetünk arról, hogy a terveink szerint összeállított garázskapu valóban illeszkedik-e majd házunkhoz. Ezt egyszerűen ellenőrizhetjük. Feltöltünk egy fotót a homlokzatról, majd ide beillesztjük a garázskapu tervezett képét. Ha változtatni szeretnénk, néhány kattintással megtehetjük.

Hörmann garázskapu saját fotóval
Egyedileg, a Hörmann Konfigurátorával tervezett garázskapu saját fotóval

Garázskapu saját fotóval

A Konfigurátoron belül arra is van lehetőségünk, hogy olyan garázskaput tervezzünk, melyre egy saját készítésű vagy nekünk tetsző képet helyezünk el. Az egyedi minta tervezésére az LPU42 típusú garázskapunál van lehetőség. Tehát a konfigurálás során ezt a típust kell választanunk, majd a Duragrain kapufelület lesz alkalmas a saját fotó felvitelére.

Feltöltjük a homlokzatunkról a fotót, majd a kapu színének kiválasztásakor az “Egyedi nyomtatás” opcióra kattintunk és feltöltjük azt a képet, amit a garázskapunkon látni szeretnénk. Miután a elhelyeztük a fotót a kapun, lezárjuk a konfigurálást és kinyomtatjuk vagy pdf formában letölthetjük a tervet.

A Hörmann konfigurátorával bejárati, illetve lakás bejárati ajtók is tervezhetők.

 | 
Kapcsolódó cikkek

Homeinfo Hetek

Elérkezett a tetőcsere ideje?

Az Elevenház Panzió Projekt

Hővisszanyerős szellőztető rendszer árkalkulátor

Tippek tetőablak választáshoz – felújítóknak

Hörmann homee – Rugalmas Smart Home rendszer a nagyobb kényelemért

Így válasszunk nyílászárót! – 3 fontos szempont a csalódások helyett

Cseregyanús tetőtéri ablakok – ROTO akció

„Na, ez jó vétel volt!” – Amikor a nyílászáró hosszú távú befektetés

Emelő-toló, bukó, toló, párhuzamosan tolható? Hová milyen teraszajtót válasszunk és mi a különbség?

Így dobd fel az otthonod a karantén alatt – A Hörmann tippjei felújításhoz, átalakításhoz

Így őrizzük meg a tisztánlátásunkat karantén alatt is - Ablaktisztítási és karbantartási tippek egy profitól

Érintésmentes ajtóval a fertőzések terjedése ellen

Egy kocka mind felett! - Új okosotthon vezérlőt mutatott be a Hörmann

Jobbat választunk, ha nincs ki megjavítsa?

Ki mondta, hogy egy garázskapu nem lehet trendi?

Zöldben gondolkodik a Hörmann. A garázskapugyártó évek óta kiemelt figyelmet fordít a klímavédelemre

Megnéztem, kipróbáltam, megértettem – GABO ablakok testközelből: így készülnek a prémium minőségű nyílászárók

Vásárlási listák
További vásárlási listák