Hirdetés

Hogyan válasszunk képkeretet? Tanácsok a szakembertől

Egy szép falikép – legyen bármilyen stílusú – megkívánja a méltó keretezést, hiszen a végeredmény így lesz esztétikus és befejezett. Ám a keret kiválasztása nem olyan egyszerű feladat, mint gondolnánk. Több szempontot is figyelembe kell vennünk, ha elégedettek szeretnénk lenni.

Darvas Tamás képkeretező üzletében körülbelül 650 fajta fém, fa és műanyag keretléc sarokmintát találunk tépőzárral a falra rögzítve. Ezek közül akár egyszerre többet is leemelhetünk és a keretezésre váró kép mellé illeszthetjük. Az első tanács tehát, hogy a képet vigyük magunkkal. Akár 8-10 mintát is meg kell majd vizsgálnunk, hogy kiválasszuk a megfelelőt, de ehhez mindenképpen kapunk az üzletben segítséget. Nem elég csupán keretet választani, lehet, hogy passzpartúra is szüségünk lesz. Itt a színkiválasztás ugyancsak egy mintasarokból történik. Fontos tehát, hogy a kompozíció, a keret és a passzpartú egymással harmonizáljon.

650 féle képkeretből választhatunk a műhelyben
650 féle képkeretből választhatunk a műhelyben

Nem maradhat el az üveg kiválasztása sem, ami a kép tematikus anyagától függ. Választhatunk normál, antireflexes, illetve múzeumi uv-szűrős üveget, vagy akár láthatatlan üveget is.

Mindig a kép hangulata és stílusa az elsődleges szempont, hiszen egy klasszikus, vagy egy modern keret megjelenése nagyon eltérő. És gondolnunk kell az enteriőrre is, ahova majd a kép kerül.

Keretezési megoldás lehet, amikor egy vászonképet egy falécből készült vakrámára feszítenek, így a kép oldalán is a vászon látszik. Ekkor a rögzítés hátulról történik.

A legkisebb képkeretléc méretet a lécvágó gép befogadó része határozza meg, ez 8 cm. A legnagyobb léchossz maximum 3 méter, mert ilyen hosszúak a lécek.

Ami a formákat illeti, az általános forma a négyszög alakú képkeret, de kiegészítő szerszámokkal akár nyolcszögű képkeret is elkészíthető.

Gazdag szín- és stílusválaszték
Gazdag szín- és stílusválaszték

A szakszerűen, minőségi anyagokból készített keretek többszáz évig is tökéletesek. A műhelyben az alapanyagok jelentős része külföldről érkezik.

Akár kész keretet is választhatunk
Akár kész keretet is választhatunk

A központi műhelyben a vásárlók részére alapszolgáltatás az “azonnali keretezés”, melyet a délelőtti órákban érkezve akár meg is várhatunk. Nagyobb megrendelés esetén legfeljebb néhány napot kell várnunk.

Kapcsolódó cikkek

Homeinfo Kedvezmény Hetek

Építkezés, felújítás, lakberendezés? Több 100 kupon, 10-40% kedvezmény, több 100 üzletben.

Elérkezett a tetőcsere ideje?

Honnan tudjuk, hogy a tetőnk cserére szorul, vagy hogy elérkezett a tetőfelújítás ideje? A következőkben elmondjuk, mik lehetnek azok az intő jelek, amik már rövid távon szakemberért kiáltanak.

Csak a képzelet szab határt: inspiráló zuhanyvariációk a Radaway-től

A Méta szakembereivel a cég által forgalmazott Radaway zuhanykabinokról, azon belül is a 2020-as újdonságokról beszélgettünk.

Karácsonyi dekoráció kül- és beltérre

Koszorúk, csillámló díszek, fényfüzérek és girlandok, no meg az elmaradhatatlan fenyőfa. Ezek nélkül elképzelni sem tudjuk a karácsonyt.

Elegáns és vagány beton tárgyak

A beton töretlen népszerűségét mi sem mutatja jobban, minthogy egyre nő a magyar alkotók száma ezen a piacon. Egy tehetséges hölgy kreativitásának köszönhetően ismét gazdagodott a beton kiegészítők tárháza.

Különleges beton használati tárgyak

A beton használata már régen túlnőtt az építőiparban ismert módokon. Ma már ez az erőteljes, masszív anyag nem csupán az alap. Egyéni lakberendezési tárgyak köntösében kelt új életre.

Fából, szeretettel

Különleges, száz százalékban kézi munkával készülő lakberendezési tárgyak és kedves kiegészítők. Ezekkel büszkélkedhet egy tehetséges és elkötelezett magyar pár, aki azért hívta létre vállalkozását, hogy jó minőségű alapanyagokból készítsen egyedi, modern használati tárgyakat, fából.

Édes kis ölelke-párnák

A cukiság fogalma új szintre emelkedett az ölelke-párnák alkotójának köszönhetően. A rendkívül sokféle típusban létező párnák, aranyos figuráikkal, igazán babáknak és kisgyermekeknek való termékek.

Festett párna, egyszeri és megismételhetetlen

Ki ne szeretne olyan díszpárnát otthonra, amely egyedi, akár személyre szabott? Olyat, ami tökéletesen illeszkedik a berendezési tárgyaihoz és a lakás hangulatához, stílusához.

Otthon őszi hangulatban

Évszak váltáskor érdemes újrahangolni otthonunkat az adott évszak színei, jellemző formái segítségével. Íme, néhány tipp a hangulat teremtéshez.