Hogyan válasszunk képkeretet? Tanácsok a szakembertől

Egy szép falikép – legyen bármilyen stílusú – megkívánja a méltó keretezést, hiszen a végeredmény így lesz esztétikus és befejezett. Ám a keret kiválasztása nem olyan egyszerű feladat, mint gondolnánk. Több szempontot is figyelembe kell vennünk, ha elégedettek szeretnénk lenni.

Darvas Tamás képkeretező üzletében körülbelül 650 fajta fém, fa és műanyag keretléc sarokmintát találunk tépőzárral a falra rögzítve. Ezek közül akár egyszerre többet is leemelhetünk és a keretezésre váró kép mellé illeszthetjük. Az első tanács tehát, hogy a képet vigyük magunkkal. Akár 8-10 mintát is meg kell majd vizsgálnunk, hogy kiválasszuk a megfelelőt, de ehhez mindenképpen kapunk az üzletben segítséget. Nem elég csupán keretet választani, lehet, hogy passzpartúra is szüségünk lesz. Itt a színkiválasztás ugyancsak egy mintasarokból történik. Fontos tehát, hogy a kompozíció, a keret és a passzpartú egymással harmonizáljon.

650 féle képkeretből választhatunk a műhelyben
650 féle képkeretből választhatunk a műhelyben

Nem maradhat el az üveg kiválasztása sem, ami a kép tematikus anyagától függ. Választhatunk normál, antireflexes, illetve múzeumi uv-szűrős üveget, vagy akár láthatatlan üveget is.

Mindig a kép hangulata és stílusa az elsődleges szempont, hiszen egy klasszikus, vagy egy modern keret megjelenése nagyon eltérő. És gondolnunk kell az enteriőrre is, ahova majd a kép kerül.

Keretezési megoldás lehet, amikor egy vászonképet egy falécből készült vakrámára feszítenek, így a kép oldalán is a vászon látszik. Ekkor a rögzítés hátulról történik.

A legkisebb képkeretléc méretet a lécvágó gép befogadó része határozza meg, ez 8 cm. A legnagyobb léchossz maximum 3 méter, mert ilyen hosszúak a lécek.

Ami a formákat illeti, az általános forma a négyszög alakú képkeret, de kiegészítő szerszámokkal akár nyolcszögű képkeret is elkészíthető.

Gazdag szín- és stílusválaszték
Gazdag szín- és stílusválaszték

A szakszerűen, minőségi anyagokból készített keretek többszáz évig is tökéletesek. A műhelyben az alapanyagok jelentős része külföldről érkezik.

Akár kész keretet is választhatunk
Akár kész keretet is választhatunk

A központi műhelyben a vásárlók részére alapszolgáltatás az “azonnali keretezés”, melyet a délelőtti órákban érkezve akár meg is várhatunk. Nagyobb megrendelés esetén legfeljebb néhány napot kell várnunk.

 | 
Vásárlási listák
További vásárlási listák