Hírlevél feliratkozás

Ha válaszolsz két kérdésre, személyre szabott tartalmakat küldünk neked.

Mikor tervezel felújítást?

Milyen témák érdekelnek?

Köszönjük a választ!

Add meg email címed!

Köszönjük a feliratkozást!

Építkezel? Felújítasz? A lakásodat rendezed be?
Ötlettár ikon

Kis lakás felújítása minimális költséggel

 | 

Kis lakásban lakni nem jelenti azt, hogy előnytelen kompromisszumot kellene kötnünk a stílus és a funkcionalitás rovására. Mutatunk néhány tippet és trükköt, amelyek segítségével egy apró lakást is hangulatos és stílusos otthonná varázsolhatunk anélkül, hogy a túlzó költségekbe vernénk magunkat.

Mielőtt bármilyen felújítási projektbe belevágnánk, fontos, hogy rendelkezzünk egy világos tervvel. Mérjük fel a saját igényeinket, és rangsoroljuk a végrehajtani kívánt változtatásokat. Fontoljuk meg az elrendezést, a tárolási lehetőségeket és a szükséges javításokat.
Egy kis lakásban kulcsfontosságú a tárolás. Keressünk olyan bútordarabokat, amelyek rejtett tárolási lehetőségeket kínálnak, ilyen lehet például egy beépített fiókos ágy. Használjuk ki a függőleges teret polcok, vagy függő rendszerezők felszerelésével. Legyünk kreatívak a tárolási megoldásokkal, hogy a legtöbbet hozzuk ki korlátozott négyzetméterekből.
Válasszunk olyan bútorokat, amelyek többféle célt szolgálnak. Például egy kihúzható ággyal ellátott kanapé extra alvóhelyet biztosíthat a vendégek számára. Keressünk kompakt étkezőasztalokat, amelyek szükség esetén összecsukhatók, vagy meghosszabbíthatók. A funkcionális bútorok kiválasztásával helyet és pénzt takaríthatunk meg.
Fontoljuk meg a „csináld magad” projektet, így személyre szabhatjuk a teret és pénzt takaríthatunk meg. Fessük át a falakat, cseréljük ki a szekrény fogantyúit. A barkácsprojektek szórakoztatók és hasznosak lehetnek, ugyanakkor a költségvetésre is jótékonyan hatnak.
A jó világítás egy kis teret nagyobbnak mutat a valóságosnál. Válasszunk fényes, energiatakarékos LED-izzókat a lakás megvilágításához. Stratégiailag használjunk tükröket a természetes fény visszaverésére és a nagyobb tér illúziójának megteremtésére. Fontoljuk meg a fényerő-szabályozó kapcsolók beszerelését az állítható világítási lehetőségeket

Forrás: Tovább az eredeti tartalomra →