Építkezel? Felújítasz?A lakásodat rendezed be?
Ötlettár ikon
Közelgő események

Egy sötét stúdiólakás újjászületése – fiatal nő 25 m²-es otthona, ahol a kifinomult stílust jól kiegészítik a beépített bútorok

Zsúfolt válaszfalak felállítása helyett az elegáns púder színárnyalatok és az üvegfalak határozzák meg a térszervezést, ezáltal optikailag tágasabbnak és világosabbnak hat az aprócska belső tér.

Egy komor hangulatú, rossz felosztású kis lakásba mindig kihívást jelent a napfény becsalogatása. A fiatal nőnek berendezett kis lakásban – mindössze 25m2 az alapterület – a lakberendező minden válaszfalat lebontott és a nagy robosztus beépített szekrényektől is megszabadult. Az újraszervezett tereket a hálószoba köré rendezte el, ami egy szállodai lakosztályhoz méltó berendezést kapott a padlótól a mennyezetig érő, praktikus beépített szekrényekkel, valamint a fél fallal elválasztott, részben nyitott fürdőszobával.

A felújítás során minden szoba más színárnyalatot kapott, így a válaszfalak helyett vizuálisan tagolta funkcionális zónákra a privát és a közösségi tereket. A lágy és nőies égszínkék, halványlila, padlizsán és szeladon tónusokat olyan elbűvölő és tapintható részletekkel egészítette ki, mint a paisley mintás szövetfüggönyök, bársony és lenvászon anyagok, valamint a Napóleon szellemiségét idéző kanapé rojtjai. Az életteli és sokrétű tereket a polírozott betonpadló hangolja össze.

A felújítás során a függönyöket nem csak esztétikai előnyük miatt alkalmazták, praktikus és költséghatékony térelválasztóként is tökéletesek. A hálószoba és a nappali közti átlátszó falakat a sötétítő függönyök segítségével egy mozdulattal le lehet takarni. A különálló WC-vel rendelkező előszobát ugyancsak egy dupla szövetfüggöny választja el a konyhával egybenyitott nappalitól.

A kompakt méretű konyhát és nappalit csupán egy tárolóként funkcionáló konyhapult választja el egymástól. Az egyterű helyiségekben egyedi, méretre készített kanapésarok és dohányzóasztal, valamint egy mindennel felszerelt és rengeteg tárolóegységgel rendelkező konyhabútor kapott helyett. A kis lakás berendezését a falon lévő műalkotások, a finom textíliák és a grafikai elemek játékos keveréke teszik igazán izgalmassá.