30 különleges ötlet a tökéletes konyha berendezéséhez

A konyha megtervezése egyik pillanatról a másikra a világ bonyolultabb feladatává válhat: egyszerre szeretnénk esztétikus és tökéletesen működőképes konyhát kialakítani. Legyen az akár nagy, akár kicsi, vagy éppen hatalmas, a konyhának 100%-osan praktikusnak és tökéletesnek kell lennie. Összegyűjtöttünk 30 tippet, hogyan valósíthassa meg mindenki álmai konyháját.

Két színű konyha, fa és kő felhasználásával, régi hatású gömb alakú lámpákkal.
A fekete-fehér megjelenés mindig beválik, ahogy a fa és a kő párosítása is - hát még a konyhában!
Az arany a ház bármely helyiségében megállja a helyét, de jó ötlet a konyhát is ezzel a színnel díszíteni.
Hajlamosak vagyunk túl egyszerűen gondolkodni: fekete, fehér, fa... Szerencsére olyan sok lehetőségünk kínálkozik a színekkel és az anyagokkal játszani: kék bútorok, szürke márvány munkalap, fényes világoszöld fali csempe - persze, hogy működik!
Pasztell konyha dekorációval
Friss, fényes és vidám! Egyszerűen imádni való az a vékony, fehér polcrendszer, a menta zöld hűtőszekrény és a metálzöld polcbelső a pulton. Ehhez pedig tökéletesen illik a zömök, masszív fa asztal.
Ebben az autentikus konyhában tökéletesen összeillik a fa és a fekete márvány kombinációja, ami lehengerlő eleganciát kölcsönöz neki.
Tipp: nyitott polcokkal tudjuk igazán megadni a tányéroknak a nekik járó tiszteletet.
"Doboz a dobozban"
Ez egy igazán egyedi építészeti koncepció. Ebben a lakásban a konyha teljesen kiemelkedik a többi szoba közül a teljes belmagasságú elemeinek köszönhetően, amelyek a "doboz" érzetét kelti. A két munkapult pedig a "doboz" a "dobozban" érzetét kelti.
Ennek a konyhának a sötét színek és az anyagválasztás különös eleganciát kölcsönöz. A matt fekete és sötét fa kombinációja nagyon kifinomult teret eredményez! A világosszürke, fényes márványlap fénye töri meg ezt a színvilágot.
Ebben a skandináv stílusú konyhában kétség kívül a legjobb a hullámos ablakokkal elátott szekrény, amelyek egyszerre fedik fel és rejtik el a tárgyak alakját. Ezt ellensúlyozza a márványlap, mely sikkes eleganciát kölcsönöz a térnek.
Elrendezési ötletek egy nagy konyhához
A konyha kétségkívül a ház központi helyisége, rengeteg tárolóval, étkezővel, bárral és a legfontosabbakkal: a sütővel és a tűzhellyel. Jól használhatóak a különféle anyagok, amik használójuk személyiségét tükrözik.
A minimalista stílus kedvelői biztosan imádják ezt a magas szekrény nélküli konyhát. A kredenc fölé telepített vékony polcot akár kedvenc tárgyaink tárolására is használhatjuk. A látszódó fagerenda karakteresebbé teszi a teret.
Igazán merész választás az aranyozott bútorok! Fényt hoznak a szobába és tökéletes kontrasztot alkotnak a zsálya zöld falakkal.
Zsálya zöld konyha
Idén is divatban van a zöld minden árnyalata, és különösen kedvelt szín a zsálya, mely elképesztő hangulatú, mégis lágy és finom.
Tipp: kis polcokat készítve a szakácskönyvet is mindig kéz alatt tudhatjuk.
Ebben a konyhában a skandináv és japán stílusok keverednek, egyszerű, de stabil berendezés, némi szenvedéllyel párosítva.
Ez az ipari stílusú belső tér a vörös téglafalnak köszönheti igazi varázsát. A lámpák és a bútorok is ezt a stílust erősítik.
Ebben a konyhában a fali csempe egyszerre praktikus és a grafikájának köszönhetően önmagában tölti be a dekoráció szerepét is. Azok a bőr fogantyúik pedig egyszerűen lehengerlőek!
Kék konyha
Most divatos a kék szín használata is a konyhában, mely intenzív, erős és rengeteg stílushoz párosítható, főleg ha sötétkék!
Arty stílusú konyha
Első pillantásra ez a világos tölgyasztal és a fekete konyhapult klasszikus stílusban készült. De ha jobban megnézzük, az élénk színek művészi, vidám és egyedi stílust kölcsönöznek a térnek! Ez a nem mindennapi réz lámpa is ennek fényében került kiválasztásra.
Egy díszes konyha
Hogyan lehet ellenállni ennek a díszes konyhának? A hagyományos fa és fehér színeket egy vidám, virág mintájú pad dobja fel.
Rusztikus, elegáns konyha
Ebben a konyhában a rusztikus, elegáns stílus modern elemekkel párosul, mégis örökké vidéken érezzük magunkat, ha belépünk. Még akkor is, ha a betondzsungel közepén élünk.
Meleg tónusok a kellemes hangulatért
Ennek a konyhának nagyon modern elrendezése kiköveteli magának a figyelmet. Bárkit elvarázsolnak ezek a meleg, kissé aranyszínű tónusú bútorok, amelyek kellemes hangulatot kölcsönöznek a térnek.
Márvány fal
A márvány fal nagyszerű és klasszikus. Fényűző és elegáns, mégis remekül beleillik a konyha kifinomult stílusába.
Sárga konyha
Merész és fényes! A halványsárga bútorok vidámságot hoznak a konyhába és egyben művésziességet is kölcsönöznek neki.
Sötét szürke bútorok
Ez az L alakú elrendezés és a sötétszürke bútorok nagyon jól néznek ki ebben a konyhában.
Tipp: az üresen maradt falra akár kedvenc képeinket is feltehetjük.
Modern sarokpolcok
Ezek a modern sarokpolcok nagyon aranyosak és praktikusak! Öltöztetik a falat, miközben strukturálják a teret.
Rózsaszín a konyhában is
Fa és sötét márvány, rózsaszín falak és szekrények - egyszerre lágy és intenzív, nőies és férfias.
Természetes kőfal
Ebben a konyhában a természetes kőfal adja az alapot a bohém külsőnek, melyet a berendezés tovább erősít.
Külön álló mosogatótálca
Újabb remek ötlet a helytakarékosságra! Ebben a konyhában a hely tökéletesen kihasznált, köszönhetően annak a fülkének, ahol a mosogató található. Egy kis konyhában ez az ötlet nagyon jól jöhet, így nem kell egy apró, rosszul kihasznált helyen szoronganunk egy életen át.
Látszó gerendák és nyers fa polcok
Amik azonnal megfogják a tekintetünket, azok a kitett gerendák, a fehér téglafal és a nyers fa polcok. Egy kis vidéki-, egy kis ipari- és egy kis modern stílus - tökéletes kombináció!

Még 19 db kép megjelenítése

Forrás: Tovább az eredeti tartalomra →

A HOMEINFO nagyobb projektjének a felelőse vagyok, illetve a social media is az én kezem alá tartozik: Facebook, Instagram, Pinterest. Fontos számomra, hogy mindenki olyan környezetben élhessen, amilyen boldoggá teszi, és remélem, ehhez itt-ott én is hozzájárulhatok.