51 szék ötlet bármelyik lakásba

A székek rendkívül sokoldalúak lehetnek: ideálisak azoknak, akiknek a szobáik kicsik, és a fotelek esetleg nem férnek el, de hatalmas értékük van más szobákban is - olykor nem is vesszük észre, mekkora. Stílusos székeket gyakran használnak pad helyett a bejáratnál, hiszen szükség esetén könnyen elmozdíthatóak az útból. Remek kiegészítői lehetnek a tágas hálószobáknak is, asztal mellé párosítva vagy alkalmi munkaterületként is használhatjuk. Ebben az összeállításban 51 szék ötletet gyűjtöttünk össze szinte bármilyen felhasználási célhoz, stílushoz és költségvetéshez.

Szürke szett hajtűlábakkal: Hajtűlábaival és vastag íves kialakításával ez a bársony kárpitozott szék tökéletesen rugalmas és semleges, így minden stílushoz megfelelő lehet.
Sötétszürke szék: Egyszerű szürke kárpit szék, arany sapkás lábakkal - egyszerre letisztult és fényűző, így bármelyik stílusban megállja a helyét.
Műbőr fekete szék: Ez a drámai szék merész széttárt lábakkal és dús, íves üléssel rendelkezik, amely természetes módon illeszkedik bármelyik stílushoz, a moderntől az rusztikuson át a vadócabb stílusokig.
Világosszürke szék: Az éles profilnak köszönhetően ezek az székek bármilyen szögből felkeltik a figyelmet. De ez a stílus nem csak küllemre vonatkozik - az ülés és az enyhén szárnyas háttámla szintén pihentető élményt nyújt.
Kárpitozott szürke szék: Ívelt és ergonomikus, így mindenki megtalálja a számításait, és megtapasztalhatja ennek az esztétikus kialakításnak a kényelmét. A szuper vékony lábak ellensúlyozzák a merészebb ülésformát.
Fekete és szürke szék: A fémből készült lábak megbízható stabilitást kölcsönöznek ennek a széknek, ugyanakkor figyelemfelkeltőek is. Ez a darab merész, kontrasztos világosszürke kárpitozással és mélyfekete keretével igazi kincse a lakásnak.
Teljesen kárpitozott szék: Ez az egyedülálló szék felülről lefelé, minden milliméterében kárpitozott, szuper plüss gyapjú és műselyem keverékével borították be. Ez az egyedi kialakítás erősen párnázott, így biztos, hogy minden étkező sokkal kellemesebben érzi magát benne, mint bármely másik székben.
Modern fekete szék: Szuper népszerű kialakítás, amely mindenütt megjelenik a magánlakásoktól kezdve a nagy horderejű magazinok képeiig. Ezek a játékos, modern székek merész dekorációi is lehetnek a lakásunknak. Ez a kialakítás különleges ágszerű mintázattal büszkélkedhet, és a lehető legtöbbet hozza ki a térből.
Fekete bársony szék: A retro és a modern stílus találkozása ez az egyszerű kárpitozott szék. A bársony kárpit tökéletesen befedi a görbe ülést, könnyedén megállva a karcsú fekete lábakon.
Bertoia szék: Harry Bertoia széke a modern design ikonja, amelyet eredetileg 1952-ben vezettek be, és még mindig ugyanazokkal az technikával gyártanak. Ez a könnyű szék drótszerű acélrudakból készül, és elegáns, mégis ergonomikus formában alakították ki, majd számos színben elkészítették. Akár egy vidám, kényelmes párnával is kiegészíthetjük.
Eames szék: A híres Eames öntött műanyag széket az 1950-es eredeti megjelenése óta széles körben ünnepelték, ennek köszönhető, hogy ikonikus formája az évek során túl sokat nem változott.
Fa és fehér szék: A művészi ​​formák és a feltűnő kontraszt különbözteti meg ezeket a székeket a többi széktől. Acél, precízen hajlított kerettel készül. Az ülések 100% poliészter kárpitozásúak, könnyen tisztíthatók és karbantarthatók.
Norm Architects kis szék: Eredetileg irodai használatra tervezték, de elég egyszerű ahhoz, hogy a legkülönbözőbb stílusokhoz tökéletesen illeszkedjen. Mindegyik kifinomult, sokoldalú és időtlen.
Hans J Wegner Mid Century szék: Ez a gyönyörű szék Hans J. Wegner 1955-ös terve alapján készült, amelyet 2014-ben kezdtek el gyártani, addig a fiókban hevert a koncepció. Ez a darab korszerű, így különösen praktikus, akár étkező székként is megállja a helyét.
Prouvé Standard SP szék: A század elejének modern varázsa merész és izgalmas választássá teszi ezt a széket. A keretezés drámai profilt ad neki, miközben az ülés és a háttámla elegáns formát és könnyű megjelenés kölcsönöz neki. Mind a retro, mind a modern stílusba tökéletesen beilleszthető.
Cherner Mid Century modern szék: Norman Cherner 1958-ban tervezte ezt a formás széket, a gyártása már akkor átlépte a napjainkban is népszerű fafeldolgozási technikák határait.
Kárpitozott szék karokkal: A kényelmes ülés és a biztos kartámaszok a lehető legkényelmesebb szék kényelmét biztosítja. Ez a kellemes kialakítású darab könnyen tisztítható, poliészter keverékkel van kárpitozva a nagyobb kényelem érdekében.
Arany és rózsaszín szett: Lekerekített formák, bársony kárpit és ragyogó arany keretezés - ezek teszik ezeket a székeket kellemesen csillogó kiegészítőjévé minden belső térnek. Az étkezőasztalnál vagy nappaliba is tökéletes választás lehet.
Kis rózsaszín szett: Ezek az egyszerű székek kivételesen könnyű és modern megjelenésűek, a monokromatikus rózsaszín bevonat merész vizuális élményt hoz létre. Ez a kialakítás teljesen egymásra rakható, így akár kis helyen is elférnek, ha éppen nem használjuk őket.
Bársony tuftos szék szett: Gyémántszínű háttámlájukkal ezek a székek minden oldalról fényűzőnek tűnnek. Kiválóan alkalmas akár a fotel helyettesítésére is.
Kartell White Side Chair: Egy modern kedvenc, melyet Philippe Starck és Eugeni Quitllet Masters Chair tervezett, amelyet a dizájn rajongói biztosan értékelni fognak. Az egyedi forma három ikonikus - a 7. sorozat, a tulipánfotel és az Eiffel-szék - sziluettjeire helyezi a hangsúlyt, modern minimalizmust csempészve a lakásba.
Halmozott modern vörös szék: A letisztult vonalak és az élénk piros felület merész vizuális élményt eredményez. Ez a szék masszív tölgyfából készült a tartós szilárdság érdekében - elég erős bármilyen célra.
Átlátszó vörös szék: Az átlátszó székek könnyű megjelenést sugallnak, kisebb helyiségekhez is alkalmasak. De valóban olyan helyeken tudnak igazán érvényesülni, ahol bőséges napfény éri őket, így beragyoghatják a szobát, kellemes, piros árnyalatot adva annak.
Bársony narancssárga szett: Puha bársony kárpitozás, ergonomikus kialakítás és arany színű lábak - a könnyű elegancia jegyében.
Lucy Stacking szék: Ez a drámai szék látványos geometriai mintákkal rendelkezik - tökéletes párosítás a modern kor egyik leglátványosabb belső trendjéhez.
Fémhuzal sárga szék: Ez a könnyű, minimalista szék leegyszerűsíti a környezetét a egyenes vonalaival és szellős kompozíciójával, melynek élénk, vidám színe ellentmond, így a legunalmasabb teret is feldobja.
Kárpitozott sárga szék: A napsárga, 100% poliészter kárpit teljesen beborítja ezt az egyedi széket. Az ívelt, párnázott háttámlát még kényelmesebbnek érezzük, mint amilyennek látszik, miközben kreatív és vidám megjelenésével mindig melegséget sugároz magából.
Magas smaragdzöld szék: A magas háttámlájú étkezőszékek minden szögből remekül néznek ki, és ez a fényűző kialakítás még hangsúlyosabbá teszi ezt. A gombok körbeveszik a tökéletesen görbített háttámlát, míg a sárgaréz sapkák csillogást adnak a lábnak.
Menta zöld szék: Ez a szék puha mentazöld színű szövettel van kárpitozva, melyet nyugodtan párosítunk bármely pasztell szobához. A fa megjelenésű, de fémből készült lábak stabilitást nyújtanak.
Kárpitozott kékeszöld szék: Gyémántcsomós hátlap és ragyogó arany lábak - ezek mind hozzájárulnak az elbűvölő csúcsminőséghez. Ez a két kékeszöld szék elég szép ahhoz, hogy a bátran felvállalhassuk bármilyen összejövetelen, de elég praktikus ahhoz, hogy az étkezőasztalnál is használhassuk.
Kék szék: A szoros bársony kárpitozás és a fekete színű keretezés vintage megjelenést kölcsönöz ezeknek a székeknek.
Világoskék szék: Ez a modern és egyszerű, elragadó kis szék a praktikumra helyezi a hangsúlyt. A műanyag test könnyen tisztítható, mégis csodálatosan ergonomikus a kényelem érdekében.
7. sorozat lila szék: A korábban is említett, híres 7. sorozat a legendás Arne Jacobsen 1955-ös mintája alapján készült, amely sokféle színben és anyagban kapható. Az itt látható modell a 7-es sorozat, sima lila lakk.
Színes Aalto székek: Alvar Aalto 1935-ben tervezte a 69-es széket, melynek játékos kompozíciója továbbra is nagy kedvenc a vásárlók körében. Ez a darab erős nyírfából készült, természetes kivitelben, a háttámla és az ülés élénk árnyalatokkal díszítve. Ezek a hivatalos engedéllyel rendelkező Aalto formatervezési székek a megfelelő törődéssel egy életen át hűen szolgálnak minket.
Kárpitozott szék fogantyúval: Ezek a székek luxus élményt nyújtanak - kiváló választás azok számára, akik nagyobb étkezőasztalt szeretnének kiegészíteni nem hagyományos módon. A háttámlán található fogantyúk megkönnyítik a székek kihúzását, miközben biztosítják, hogy a bársony kárpit az elkövetkező évek során is megőrizze érintetlenségét.
Arne Jacobsen Drop Chair: Arne Jacobsen drámai széke azonnal felismerhető, a múlt század közepi modern design ikonja. Ez a sima, formás szék öntött kivitelben érhető el, de egy hozzá illő párnával akár még kényelmesebbé tehetjük.
Alvar Aalto szék: Alvar Aalto 1929-ben tervezte a híres 611-es széket, és népszerűsége a mai napig hozzájárul a folyamatos gyártáshoz. Ez a darab masszív nyírkerettel van kialakítva, amely szövethevederekbe van burkolva - egy egész életen át tartó kényelmet biztosítva használójának.
Tolix stílusú fém szék: A Tolix stílusú szék évtizedek óta a kávézók és divatos éttermek kedvence. Ez a modell jól alkalmazható a parasztház rusztikusságától a város ipari stílusáig minden irányzatban.
Rusztikus francia szék: A francia vidéki bútorok, a rusztikus varázs és a klasszikus elegancia ellenállhatatlan egyensúlyát hivatottak becsempészni a szobába ezek a különleges székek. Ez a darab a klasszikus Louis stílusú, lekerekített háttámlája szorosan szövött rattanból készült. Faragott részletek teszik vidámabbá a tölgy keretet.
Klasszikus kézműves rattan szék: Az ilyen természetes rattan székeket erőteljes, mégis könnyed vonzerejük miatt szeretjük igazán - könnyen kezelhetők, szobáról szobára mozgathatók, és könnyen kihúzhatjuk az asztal alól, a padló károsítása nélkül.
Páva fonott szék: Ezek a fonott székek lenyűgöző műalkotások. A bonyolult háttámla díszes páva ihlette dizájnnal rendelkezik, a könnyű keret rattan részletekkel díszített. Ezekkel a székekkel könnyedén kiegészíthetjük a rusztikus, a bohém vagy az elegáns belső dizájnt.
Formás rattan szék: Ez a fonott szék kicsit rusztikussá teszi a modern stílust. Ez a darab természetes kubu rattanból készült, erős, ívelt kialakításban.
Bőr és masszív bambusz szett: Ez a simára csiszolt bambuszból készült szék tartós és környezetbarát, melyet akár az étkezőben is bátran használhatunk, hiszen könnyen tisztítható.
Nerd szék: David Geckeler formás Nerd széke nemcsak merész és stílusos kialakítás, hanem nagy hangsúlyt fektet az ergonómiára is. Ezt a széket úgy tervezték, hogy bárhogy is ülünk rá, mindig kényelmes legyen.
Tömörfa dán szék: A Synnes egy modern skandináv szék, amelyet a hagyományos érzékiség ihletett. A Falke Svatun gyönyörű darabja sima fából készült, és valódi bőr ülőbetéttel rendelkezik.
Egymásra rakható fa szék: Meleget sugárzó, remek kivitelezésű, prémium rétegelt lemez és letisztult fém keret biztosítja a szék könnyed felépítését és letisztult megjelenését.
Kéttónusú étkezőszék: Ez a stílusos szett héj alakú ülésekkel és háttámlákkal rendelkezik a tökéletes kényelemért és narancssárga műbőrrel kárpitozva a vintage megjelenés érdekében.
Formázott fa szék: Ezek a magas háttámlájú székek egyedi ívelt háttámlával rendelkeznek, felhívva a figyelmet a kifinomult, gazdag szemcsékkel ellátott fa furnérra. A szürke szövetburkolat könnyű párnázatot takar a kényelem és a stílusos sokoldalúság érdekében.
Parisienne akril szék: Ez a kialakítás örökké divatos marad, az átlátszó akril soha nem megy majd ki a divatból. Ideális kis és napos helyiségekhez. Ez a kialakítás teljesen időjárásálló, beltéri és kültéri használatra egyaránt megfelelő.
Arany díszes szék: A matt akril ülés biztos fogást nyújt, miközben megőrzi az átlátszóságát, míg a vékony, arany színű lábak csillogást adnak a szobának. Keskeny alapterülettel rendelkeznek, ideálisak kisebb étkezésekhez.
Copper Metal Side Chair: A Blu Dot egyedülálló Real Good Chair több szempontból is átalakító darab: összeszerelésekor úgy kell össze/széthajtogatnunk, mintha origamiznánk. Mivel ez a modell valódi rézbevonattal készül, a felületen idővel természetes, egyedi patina fog kialakúlni.

Forrás: Tovább az eredeti tartalomra →

A HOMEINFO nagyobb projektjének a felelőse vagyok, illetve a social media is az én kezem alá tartozik: Facebook, Instagram, Pinterest. Fontos számomra, hogy mindenki olyan környezetben élhessen, amilyen boldoggá teszi, és remélem, ehhez itt-ott én is hozzájárulhatok.