DIY: Otthon is könnyen elkészíthető karácsonyi díszek

Ki ne szeretné otthonát teljes karácsonyi pompájában látni ebben a csodás időszakban? Hoztunk néhány ötletet, melyet akár te is könnyen elkészíthetsz, és még sok időbe se telik. Barkácsolásra fel!

Természetes dekoráció

Egy szuper függő dekoráció, hogy helyet takaríts meg az asztalon. Ezt természetes díszek díszítik. Egy vastagabb faág, néhány díszes szalag, pamutból és szalmaszálból készült dísz, és már kész is! A legjobb benne, hogy szinte végtelen számban variálható.
Modern csokor, áfonya és amarillisz

Ugyanolyan vagy különböző alakú és méretű átlátszó üvegvázákba önts friss áfonyát.
Helyezz a váza közepébe egy vörös amarillist (élő vagy mű), amelynek a szárát úgy vágd le, hogy egymagas legyen a vázával. Kösd körbe a vázát egy piros szalaggal, és díszítsd egy apró fenyőággal

TIPP:
Ha dekorálunk, törekedjünk a páratlan számokra! Tehát 1, 3 vagy 5 vázát tegyél az asztal közepére.
Skandináv stílusú gyertyatartók

Helyezz virág oázis kockákat kis cserépbe, kb. félig/háromnegyedig töltse meg.
Miután az oázis a helyén van, nyomj egy hosszú gyertyát a közepébe. Díszítsd fel a gyertya alját, hogy elrejtse a habkockát. Használhatsz mohát vagy másfajta természetes vagy műnövényt, karácsonyi figurákat (házikót, fát, stb), szárított gyümölcsöt, sót, műhavat stb.
Egyszerű terrárium

Ennél a terrárium stílusú dekorációnál semmi sem könnyebb. Szerezz egy átlátszó üvegcsengőt, amely elég magas ahhoz, hogy egy kis üvegvázába helyezett növény beleférjen. Tegyél vizet és egy kis fenyőágat a vázába. Ugye, hogy hasonlít Belle rózsájához?
Újrahasznosított palackvázák

Készíts néhány olyan kártyát, amelyre néhány olyan szót írsz, amely kifejezi az ünnep hangulatát és a szeretet, és akaszd fel az üveg nyakába egy szalag segítségével, a kívánt stílusnak megfelelően. Tegyél fenyőágakat, virágokat, fagyalt, mikulásvirágot stb. az újdonsült vázába.
Havas lámpa

Egy fém lámpás, műhó, ragasztó, mécses és néhány dísz - és már kész is a karácsonyi lámpás!
Természetesen elegáns gyertyatartók

Különböző alakú és méretű gyertyatartókat helyezz el egy tálcába, amelyet karácsonyi gömbökkel, fenyőágakkal, tobozokkal vagy más díszekkel egészítesz ki. Szórj köré műhót, hogy igazán téli hangulata legyen.
Alice Csodaországban

Hogy a nagyi régi étkészlete se csak a padláson porosodjon. Használhatsz levestálat, tálat, csészealjat és csészét. Forró ragasztópisztollyal vagy epoxi ragasztóval ragassz gyertyatartót (meglehetősen vékony, nem túl magas, és lehetőleg ugyanolyan színű, mint az edények) a tányérok, tálak és csészék közé, ezzel létrehozva az emeleteket. Miután minden megszáradt, helyezz karácsonyi gömböket vagy sütiket, gyümölcsöket az új, gyönyörű, emeletes tartóba.
Vintage függő dekoráció

Nincs hely az asztalon? Tegyél fölé dekorációt. Séta közben használd ki az alkalmat, és vegyél fel egy szép száraz faágat, amelyet az asztal fölé akasztanál. Csak annyit kell tenned, hogy néhány díszt felakasztasz az ágra az ünnepi jegyében.

TIPP:
Az ágat érdemes minél magasabbra akasztani, hogy a függő díszek se zavarják az ott ülőket.

Forrás: Tovább az eredeti tartalomra →

A HOMEINFO nagyobb projektjének a felelőse vagyok, illetve a social media is az én kezem alá tartozik: Facebook, Instagram, Pinterest. Fontos számomra, hogy mindenki olyan környezetben élhessen, amilyen boldoggá teszi, és remélem, ehhez itt-ott én is hozzájárulhatok.