Az angol királyi család kastélyai

(Leírás a képek alatt található!)
A világ minden tájáról millióan figyelték a királyi eseményeket, főként esküvőket. 2018-ban a Windsor-kastély, és Archie baba születését követhették a magazinok olvasói.
De hol él II. Erzsébet királynő és a királyi család többi tagja? Nem meglepő, hogy lakásaik luxus jellegűek, és a család sok tagjának egynél több palota vagy rezidenciája is van. Ezek a kevésbé ismert magánházaktól a leghíresebb kastélyokig mind érdekesek, és sokan kiváncsiak is rá.
A magazin ezekből a csodákból mutat be egy válogatást, lássuk!

Buckingham-palota
II. Erzsébet királynő és férje, Fülöp herceg számos pazar lakóhellyel rendelkezik, amelyekbe egész évben különböző helyeken visszavonulnak. Ime, a híres londoni 775 szobás Buckingham-palota.

Windsor-kastély
Hétvégeken és egy hónapig húsvét körül a Berkshire-i Windsor kastélyba indulnak, amely több mint 900 éve királyi otthon. Több mint 13 hektáros, több mint 1000 szobával rendelkező ingatlan a világ legnagyobb elfoglalt kastélya.
Balmoral
A királyi pár a nyár egy részét a Skóciában található Balmoral kastélyban tölti. A kastély, amelyet eredetileg Victoria királynő vásárolt, állítólag 50 000 hektáron helyezkedik el, összesen 150 épülettel. Noha az otthon nagyjából ugyanaz, mint Victoria idejében, a jelenlegi uralkodó az utóbbi években kisebb felújításokat hajtott itt végre.
Holyrood-palota
Skóciában található a Holyroodhouse palota, ahol a királynő évente a királyi héten tartózkodik. Kolostorként épült 1128-ban, és az 1670-es évek felújításai hozzájárultak a palota sikeres karbantartásához, nagyrészt II. Károlynak köszönhetően, aki építette rá a felső emeletet, ahol a királyi család magánlakásai találhatóak.
Sandringham
Karácsonykor a királynő, az Edinburgh-i herceg és a királyi család többi tagja útja a Norfolki Sandringham-birtokba vezet, amelyet Elizabeth örökölt apjától, VI. George-tól.
Hillsborough
Amikor a királynő Írországba utazik, a Hillsborough kastélyban lakik, amelyet az 1770-es években építettek és 100 hektáros park veszi körül.
Kensington-palota
A Cambridge hercege és hercegnője, valamint három gyermekük, George herceg, Charlotte hercegnő és Louis herceg a Kensington Palace 1A. alatt laknak.
Míg William és Kate kézbentartják fő otthonuk általános részleteit, Barack és Michelle Obama látogatását követően a világ bepillantást kapott az egyik szobájába 2016-ban. A képeken a csoport lenyűgöző, semleges színű helyiségben ül, virágmintákkal és rengeteg lámpával.
A palota homlokzata
Anmer Hall
A család idejük egy részét a Sandringham Estate Norfolk Anmer Hallban tölti. Az újonnan felújított 10 hálószobás vidéki házat Williamnek és Katenek esküvői ajándékként adta a királynő, amikor 2011-ben összeházasodtak.
Frogmore Cottage
Sussex hercege és hercegnője
A 2017-es eljegyzési bejelentést követően Harry herceg otthonába, a Kensingtoni palota Nottingham házába költözött. Az otthon, amely a királynő esküvői ajándéka volt, még nem volt teljesen kész a háromszemélyes család számára, és az öt egységből álló ingatlan egyszemélyes házakká való átalakítása 2,4 millió fontot meghaladó felújítást igényelt. Az eredetileg az 1800-as években épült házban 10 hálószoba, játszó szoba, tornaterem és jóga stúdió található.
Clarence ház
A walesi herceg és Cornwalli hercegnő elsősorban a londoni Clarence-házban tartózkodtak 2005-es esküvőjük óta. Az 1825 és 1827 között épült ingatlan egykor Károly nagymamája, Elizabeth Erzsébet, a királynő anyja otthonában volt (anyakirálynő). A pár beköltözése előtt az otthoni ház nagy felújításon ment át, és új műalkotásokkal, textiltermékekkel és új színsémával újították fel.
Highgrove ház
A pár a Gloucestershire-i Highgrove Háznak hívja második otthonát. Charles herceg 1980 óta birtokolja ezt a házat, és korábban hétvégeit töltötte ott első feleségével, Diana hercegnővel, és gyermekeikkel, William és Harry hercegekkel.
Beatrice hercegnő és Eugenie hercegnő
Andrew herceg és Sarah Ferguson lányai 10 éven át együtt éltek a Szent Jakab-palota lakásában. Mivel a kettőt nem tekintik „dolgozó királyi háznak”, apjuk megfizette a lakás költségeit, amelyek évente körülbelül 26 000 dollárt tettek ki, az Insider szerint. 2018-ban Eugenie feleségül ment Jack Brooksbank-hoz és a pár együtt költözött első otthonukba, a három hálószobás Ivy házba a Kensingtoni palotában. A házban 2012-ben 15 millió dolláros felújítást végeztek.

Forrás: Tovább az eredeti tartalomra →

Közgazdász vagyok, mindig a számok világával foglalkoztam. A lakberendezés hobby szinten mindig kedvenc téma volt az életemben. 2010-ben indítottam el a "Lakberendezés, építkezés, felújítás, cikkek, képek, ötletek" FB csoportot, keresgéltem a téma iránt érdeklődőket. Ez azóta meghaladta az elképzeléseimet, rengeteg emberrel, céggel ismerkedtem meg. Naponta hoz érdekes témákat, kérdéseket, és okoz örömet már nemcsak nekem , hanem a több, tízezer tag számára is.