Egyszerű lépések: hogyan segíthetünk a méhek védelmében?

Nem kell elmondanunk, hogy miért fontosak a méhek. Becslések szerint a naponta fogyasztott élelmiszerek egyharmadának beporzása főleg a méhek és más rovarok beporzásán alapul. Ez magában foglalja a kedvenceket, mint például a kávé, az uborka, az alma és a gyümölcsök. Az elmúlt években világossá vált, hogy kis barátainknak szüksége van egy kis segítő kézre, hogy a kaptár életben maradhasson.
A méheknek szükségük van ránk. Pontosabban, szükségük van a kertre. A méhek a közeli virágokból származó nektárt és pollent a túlélés érdekében gyűjtik, így az egész évben növekvő virágok telepítése egész éven át fontos ételforrást biztosít számukra. A méhek a lila virágokat láthatják legjobban, így a levendula nagyszerű kiindulópont, ami a szezonális virágzáshoz igazán segít a kaptárnak.
Szóval mit tehetünk? A vadvirágok ültetésétől kezdve a benőtt gyep szépségének fenntartásáig itt van néhány egyszerű módja annak, hogy egy hős legyen méhészetben ...

Méhek szeretik a lusta kertészeket. Azáltal, hogy a gyepet kicsit tovább hagyjuk nőni, a lóhere és a pitypang táplálékot biztosít a méheknek. Vágja a gyepet két hetente egyszer és ne legyen nagyon tövig levágva.
Hozzunk létre méhfürdőt!
Itt az ideje beszélni a madarakról és a méhekről. Repülő barátaink mindketten élvezhetik a frissítő italt, ahogy a hőmérséklet emelkedik, ezért hozzunk létre madárfürdőt! Mindössze egy sekély tartály és kis sziklák vagy kövek szükségesek. Válasszon helyet a kertben, amely védett és árnyékos, töltse ki a tartályt a kövekkel és töltse fel vízzel (győződjön meg róla, hogy a méhek számára száraz száraz részek is vannak). A vizet cserélje naponta, és hetente egyszer tisztítsa meg, hogy a víz friss maradjon!
Egy ilyen belépő támogatja a méheket egy szervezet segítségével.
Mi az a Bee Wrap? Ez a természetes, fenntartható alternatívája a műanyag csomagolásnak. Szerves pamutból, méhviaszból, jojobaolajból és fa gyantából készült, az étel frissen tartva és újra és újra felhasználható, csökkentve ezzel az egyszer használatos műanyagok szükségességét. A cég keményen dolgozik, hogy megvédje a beporzóit, és büszke támogatói a The Bee Cause-nek, egy nonprofit szervezetnek, amely támogatja a mézelő méheket azáltal, hogy megfigyelési pontokat, előadásokat szervez az iskolákban.
Méh-hotel: A magányos méhek különböznek a kaptárban élő méhektől, mivel fészkeiket önállóan készítik, és tojásaikat alagutakba helyezik. Segíthetünk nekik egy méh-hotellel, ezáltal valahol fészket és létfontosságú védelmet biztosítunk a nedves időben.
Méh-viasz projekt:
A méhviasz felhasználása a projekt középpontjában áll, hogy alternatív anyagokat találjon a luxus gyertyák piacán. A bergamott, az édes méz keverése, a fahéj és a szantálfa vanília, tonka bab és méhviasz keverése révén az illatos gyertya összes értékesítésének egy százalékát használják fel például a csalánkiütések kezelésénél.

Forrás: Tovább az eredeti tartalomra →

Közgazdász vagyok, mindig a számok világával foglalkoztam. A lakberendezés hobby szinten mindig kedvenc téma volt az életemben. 2010-ben indítottam el a "Lakberendezés, építkezés, felújítás, cikkek, képek, ötletek" FB csoportot, keresgéltem a téma iránt érdeklődőket. Ez azóta meghaladta az elképzeléseimet, rengeteg emberrel, céggel ismerkedtem meg. Naponta hoz érdekes témákat, kérdéseket, és okoz örömet már nemcsak nekem , hanem a több, tízezer tag számára is.