7 ötlet - milyen legyen az erkélyünk?

Tavasszal, nyáron beindulunk, és jó lenne minél több időt szabadban tölteni. De mit csináljon, akinek nincs saját kertje, de van egy kisebb-nagyobb erkélye? Itt is élvezhetjük ezt a szabadtéri élményt, a kialakításnál van néhány szempont, ezt mutatja be a magazin.
Az erkély korlát, a lépcső burkolat, dekoráció megfelelő kiválasztásakor több lehetőségből válogathatunk, nézzük a képeket!

Rusztikus, vidékies stílusban: fehér terasz korlát fából.Tökéletes!
Üvegkorlát: tökéletes megoldás: nem korlátozzuk a kilátást a gyönyörű kertre.
Lépcsők a teraszról: hagyományos, de elegáns csigalépcső, amely különleges és helytakarékos is egyben.
Padlóburkolat kiválasztása:
Ahhoz, hogy az erkély az időjárás követelményeinek megfelelő és különleges is legyen, a padlózat kialakítását jól át kell gondolni. Milyen legyen az anyaga, leginkább használt és legerősebb anyagok a beton és a fa.
Beton: erős anyag, nem túl drága, és sokféleképpen variálható, színezhető, manapság nagyon elterjedt külső burkolat.
Fa burkolatok: egy ilyen burkolat elegáns, luxus érzést nyújthat. Ideális jól kezelhető anyag. Kicsit drágább, mint a beton, de rugalmasabb, több lehetőség van a lerakásra is. Időjárási körülményeket vegyük figyelembe, és gondolskodjunk a feleület megfelelő, szükséges kezeléséről.
Dekorációs anyagok, tárgyak és zöld növények az erkélyen:
Itt is szempont, hogy ne legyen zsúfolt, ne akarjunk mindent betenni, ami valahol megtetszett.

Forrás: Tovább az eredeti tartalomra →

Közgazdász vagyok, mindig a számok világával foglalkoztam. A lakberendezés hobby szinten mindig kedvenc téma volt az életemben. 2010-ben indítottam el a "Lakberendezés, építkezés, felújítás, cikkek, képek, ötletek" FB csoportot, keresgéltem a téma iránt érdeklődőket. Ez azóta meghaladta az elképzeléseimet, rengeteg emberrel, céggel ismerkedtem meg. Naponta hoz érdekes témákat, kérdéseket, és okoz örömet már nemcsak nekem , hanem a több, tízezer tag számára is.