Randevú saját magaddal

Randevú saját magaddal intro_0

Az orosz Sozonycz építésziroda az idei évben létrehozott egy kisebb lelki wellness központot az erdőben Kostroma közelében. Nem, ne a hidromasszázs kádas, thai masszázsos, papucsban-fürdőköpenyben flangálós wellnessre gondoljunk. 

Ez egy igazi lelki wellness, ahol kettesben lehetünk önmagunkkal és az erdővel. Az építész iroda szeretett volna lehetőséget teremteni arra, hogy a pörgéssel teli, információkkal túlzsúfolt, zajos hétköznapok mellett legyen lehetőség kicsit elcsendesedni, megnyugodni és olyan jólesően "csak" lenni. Lenni önmagunkkal és a természettel. A természettel, aminek annyi tudást, harmóniát és nyugalmat köszönhetünk. Lehetőség, hogy egy kis időre visszataláljunk a gyökereinkhez és töltekezhessünk belőle.

A kocka menedékház egy fenyőfa köré épült. Fönt találni egy tűzrakó helyet és csodás panoráma nyílik a naplementére is. A kis házhoz egy 36 m hosszú emelkedő, kanyargós rámpa vezet fel. A rámpa kanyargásával az erdei utak jellegzetes vonulatát szerették volna meghosszabbítani a házig.

Ha tehetjük, menjünk ki a közeli erdőbe, tópartra és keressük meg a magunk helyét, ahol kicsit elcsendesedhetünk, magunkkal lehetünk és rendezhetjük az érzéseinket, gondolatainkat, életünket.

Randevú saját magaddal full_0

Randevú saját magaddal full_1

Munkám során kiemelt figyelmet fordítok arra, hogy a terek nemcsak esztétikailag, hanem funkcionálisan is megfelelően működjenek. Mit sem ér egy szépen berendezett tér, ha nem megfelelő az ergonómiája. Éppen ezért tartom legalább olyan fontosnak a műszaki tartalmat, mint a megjelenést.