Hirdetés
Építkezel? Felújítasz?A lakásodat rendezed be?
Ötlettár ikon
Közelgő események

5 fürdőszobai megoldás a tiszta, csendes és higiénikus használatért

Ha fürdőszobatervezés vagy felújítás előtt állunk a szín, a forma és az anyagválasztékon túl mindenképpen érdemes tájékozódnunk arról is, hogy milyen fürdőszobai rendszerekkel tehetjük komfortosabbá és egészségünkre nézve biztonságosabbá ezt a helyiséget.

A koronavírus elleni védekezés időszaka számos olyan technológiai újdonságot tett elérhetővé, amelyekkel könnyedén biztosíthatjuk a fürdőszobai higiéniát. Ráadásul mindezt úgy tehetjük meg, hogy mellette nem kell lemondanunk a színek és a kombinációk széles skálájáról. Nézzük, melyek ezek közül az öt legpraktikusabb megoldás.

Sapho wc és bidé

1. Antibakteriális és könnyen tisztítható bevonat

Ma már léteznek olyan speciális zománcbevonattal ellátott kreámia WC-k és bidék, amelyekkel szinte százszázalékos antibakteriális hatást érhetünk el. Ilyen újdonság például a GSI szaniterek ezüst titánionokkal dúsított, ISO 22196 tanúsítvánnyal rendelkező Extraglaze® bevonata, ami garantáltan 99,99%-os antibakteriális hatást biztosít a fürdőszobában. A mindennapi gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a baktériumölő tulajdonsága mellett minimalizálja a kerámia felületének egyenetlenségeit is. Könnyen tisztíthatóvá teszi a teljes felületet, így megakadályozza a szennyeződések felhalmozódását és a vízkőlerakódásokat.

Sapho wc és bidé

2. Csendes és perem nélküli öblítés

Második jó tanácsként érdemes megfontolnunk a perem nélküli, swirflush öblítési rendszerű WC választását. A szabadalmaztatott Swirlflush® rendszer nemcsak csendes működést tesz lehetővé – ami praktikus választás lehet például egy kis alapterületű lakásban, vagy egy hálószobából nyíló fürdőszobában –, de a perem nélküli kialakításnak köszönhetően tökéletes tisztítást és jobb lefolyást biztosít.

Sapho wc és bidé

3. Lecsapódás elleni védelem

A higiénia és a csendes működés mellett a biztonságot is jegyezzük fel a választási szempontjaink közé, különösen, ha kisgyerek vagy idősebb személy is van a családban. A soft close zárórendszert úgy tervezték meg, hogy az ülés és a fedél lassan záródjon, amivel megakadályozza a véletlen eséseket és a hirtelen lecsapódásból eredő esetleges károkat.

Sapho wc és bidé

4. Könnyű szerelhetőség a karbantartáshoz

A hatékony tisztításhoz elengedhetetlen a könnyű hozzáférhetőség. A Quick Release gyorskioldó rendszerrel rendelkező WC-ket úgy alakították ki, hogy az ülés és a fedél is egy mozdulattal kihúzható legyen. Nem szükséges, hogy legyen otthon barkácskészlet.

5. Esztétikus rögzítés nemkívánatos lyukak nélkül

Ha padlóra szerelhető szaniterekben gondolkodunk, a new fixing rögzítési rendszer jelentősen megkönnyíti mind a szerelést, mind pedig a leszerelést, szintén szerszámok nélkül. A könnyű és stabil szerelés mellett esztétikusabb megoldást is kínál, hiszen megszünteti a klasszikus oldalsó lyukak jelenlétét.

Sapho wc és bidé

Akár otthonunkba, akár munkahelyi környezetbe keresünk higiénikus szanitereket, válasszunk olyan megoldást, ami szabadalmaztatott és tanúsított rendszerekkel veszi fel a küzdelmet a nem kívánt kórokozókkal szemben!

ÉRDEKLŐDÖM A SAPHO INNOVATÍV TERMÉKEI IRÁNT

Népszerűek a témában

Monolith szaniter szerelőmodulok a Geberittől: funkcionalitás és design kompromisszumok nélkül

2022-es újdonság a zuhanyzópiacon: tartós fotónyomtatás a zuhanyzóüvegre (Radaway Print)

Lemondás nélkül a kis fürdőszobában

Ez is érdekelhet

Szabad mozgás a fürdőben, avagy minden, amit tudnia kell az akadálymentesített fürdőszobákról

Okosan megtervezett termékekkel nagyobb tisztaság a fürdőszobában

Színek a fürdőszobában…

Dulux EasyCare - Foltok a falon? Ugyan már!

Hatékony, megtérülő és környezettudatos – fűtés hőszivattyúval

Házvásárlás: innen tudhatjuk, hogy kell-e tetőcsere

Készítsen díjmentes, gyors nagyságrendi számítást a Terrán TetőKalkulátorával!

Paradox – Bemutatkozik az új BlueEye applikáció

Atenád redőnyök: zsákbamacska helyett hosszú távú megoldás

Zsaluzia – modern és esztétikus árnyékolás

Kingfire Kanto az első Schiedel sarokkandalló előnyei

Hővisszanyerős szellőztető rendszer árkalkulátor

5+1 belsőépítészeti trend a fürdőszobában – Fókuszban a fekete csaptelepek

Rendezzük be fürdőszobánkat a netről, a Kolpa San segítségével!

„Számomra a tervezés nem munka, hanem lehetőség egy olyan világ létrehozására, amiben örömét leli a megrendelő” – Árvai-Komódi Klaudia lakberendezővel, az „Év fürdőszobai moodboardja 2023” pályázat harmadik helyezettjével beszélgettünk

„Sok mindent szükséges átgondolni a tervezés során” – beszélgetés Szilágyi Dórával, az Év fürdőszobai moodboardja 2023 pályázat közönségdíjas lakberendezőjével

„Olyan típusú ember vagyok, aki bármit képes megszervezni” – interjú Zselló Katica lakberendező, enteriőrtervezővel, az Év fürdőszobai moodboardja 2023 pályázat díjazottjával

A legmodernebb csaptelepekkel energiatakarékossá és fenntarthatóvá tehetjük otthonunkat

Ikonikus design innovatív anyaghasználattal: egy kultikus fürdőszoba berendezés újjászületése

Hogyan ültetheted be a japandi stílust az otthonodba? Útmutató a minimalista esztétikához

Hatalmas sikerrel zárult a 2023-as Fürdőszoba és Otthoni Wellness Kiállítás

Hogy fürdenek a Halálcsillagon? És miért épp az M-Acryl kádjait szerelnék be?

Csaptelepek indusztriális stílusban – loft fürdőszobák szabad szellemben

Fürdőszoba másképp: ahonnan “a világ kint marad”