Hirdetés

Kazettás és rácsos álmennyezet

A különböző kazettás és rácsos álmennyezetek zárt térben, nemcsak esztétikusak, de kiváló megoldást nyújtanak a tűzvédelemmel ellátott épületekben.

Az álmennyezeti rendszerek széles körébe tartoznak a különféle kazettás és rácsos álmennyezetek. Fő felhasználási területük: középületek, ipari, kereskedelmi és irodaépületek. Az elemek magassága 22 és 40 mm, a rácstávolságok igény szerint módosíthatók. A rácsok elemeinek keresztmetszete U- vagy Y-alakú. A nagy színválaszték és a választható tükrös felület lehetővé teszi, hogy az álmennyezetet összhangba–harmóniába hozzuk a belső térrel.

Kazettás és rácsos álmennyezet

Az elemek szerelése nem okoz nehézséget, felrakása hasonló a gipszkarton-rendszerekhez. A fő tartóelemeket igény szerinti magasságban le kell függeszteni a mennyezetről, majd ezekbe kell beleültetni a 60 × 60 centiméteres rácsokat. Az álmennyezetet közvetlenül gépészeti elemekkel nem szabad terhelni, ezeket külön függeszteni kell. Anyaga alumínium, így önsúlya rendkívül csekély, ezért a tartószerkezetet nem terheli meg túlságosan.

Kazettás és rácsos álmennyezet

Az álmennyezet szerelésekor nagyon fontos, hogy a falon körbe legyen rajzolva az álmennyezet kerülete, ez vízmérték és zsinór segítségével könnyen elvégezhető. Ezután ~1,5 db/m2 függesztő pálcát kell elhelyezni a mennyezeten, majd ezután lehet a tartószerkezeteket a függesztő elem segítségével felhelyezni. Ha ezekkel végeztünk, be lehet ültetni a tartóvázba a 60 × 60 centiméteres rácsokat. Az álmennyezet felszerelése után következik az „L” alakú takaróprofil elhelyezése a fal és az álmennyezet csatlakozásánál.
A szerelésről és kialakításról bővebben érdeklődjön elérhetőségeinken.

Polmetál Pruszynski Kft.
Telefon: (+36-94) 565-164
E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Honlap: www.polmetal.hu

Kazettás és rácsos álmennyezet

Kapcsolódó cikkek

Homeinfo Kedvezmény Hetek

Építkezés, felújítás, lakberendezés? Több 100 kupon, 10-40% kedvezmény, több 100 üzletben.

Homlokzatburkolat és álmennyezet esztétikusan

Minden építkezésnél óriási szerepe van az anyagok esztétikájának, funkcionalitásának, és ellenálló képességének. Nincs ez másképp az álmennyezeteknél sem.

Szaunát ide! Tanácsok a tervezéshez

Fitness és wellness kedvelő korszakunkban már egészen magától értetődőnek – és nem luxus igénynek – tűnik, ha valaki házépítéskor, átalakítás közben egy szauna beépítésén is gondolkodik. Tanácsaink segíthetnek a szauna helyének és méretének kialakításában.

Esztétikus álmennyezeti megoldások

 

Száraz vakolattól a vizes helyiségekig – Mire jó a gipszkarton?

A gipszkartont és változatait korunk egyik legnépszerűbb szárazépítési anyagai közé sorolhatjuk. A szokásos álmennyezeti, falazati felhasználáson túl nézzük meg, milyen sokoldalúan használható még ez a népszerű és praktikus termék. Először azonban frissítsük fel ismereteinket ezzel kapcsolatban.

Látványos fürdőszobai álmennyezetek

A fürdőszobai álmennyezet kialakításakor az esztétikai szempontokon túl figyelemmel kell lennünk a gépészetre és szükség esetén, a helyiség sajátos klímája miatt a megfelelő felületkezelésre is.

Miért éppen álmennyezet?

Sok szakember megfogalmazta és dicsőítette az álmennyezetek sokoldalúságát, előnyeit, korszakalkotó alkalmazási és szinte végtelen variálási lehetőségeit, a design vetületeket nem is említve. Egy idő után azonban felmerül a kérdés, miért éppen álmennyezet?

Az álmennyezet belsőépítészete, design, esztétikai funkció

Az álmennyezet funkcionális komplexitásáról nagyon nehéz leválasztani bármelyik részbeli összetevőjét, hogy alaposabban megszemlélhessük, elemezgessük. Ez a helyzet az álmennyezet esztétikai funkciójával, azaz a designnal is.

Az álmennyezeti világítás és jelentősége

Az álmennyezeti design többnyire egy komplex látvány és szerkezeti csomag valamennyi összetevőt beleértve, most mégis kiragadjuk a világítási rendszer kérdését, hiszen a jó lakberendezésnek is az egyik meghatározó sarokpontja.

Szárazépítés: gipszkarton, OSB, faforgácslap

Szárazépítés alatt azt értjük, amikor víz nélkül, más kötéssel történik az építés. Hazánkban a leggyakoribb szárazépítési mód az acélszerkezetre szerelt gipszkarton, közte ásványgyapot szigeteléssel.