Kazettás és rácsos álmennyezet

A különböző kazettás és rácsos álmennyezetek zárt térben, nemcsak esztétikusak, de kiváló megoldást nyújtanak a tűzvédelemmel ellátott épületekben.

Az álmennyezeti rendszerek széles körébe tartoznak a különféle kazettás és rácsos álmennyezetek. Fő felhasználási területük: középületek, ipari, kereskedelmi és irodaépületek. Az elemek magassága 22 és 40 mm, a rácstávolságok igény szerint módosíthatók. A rácsok elemeinek keresztmetszete U- vagy Y-alakú. A nagy színválaszték és a választható tükrös felület lehetővé teszi, hogy az álmennyezetet összhangba–harmóniába hozzuk a belső térrel.

Kazettás és rácsos álmennyezet

Az elemek szerelése nem okoz nehézséget, felrakása hasonló a gipszkarton-rendszerekhez. A fő tartóelemeket igény szerinti magasságban le kell függeszteni a mennyezetről, majd ezekbe kell beleültetni a 60 × 60 centiméteres rácsokat. Az álmennyezetet közvetlenül gépészeti elemekkel nem szabad terhelni, ezeket külön függeszteni kell. Anyaga alumínium, így önsúlya rendkívül csekély, ezért a tartószerkezetet nem terheli meg túlságosan.

Kazettás és rácsos álmennyezet

Az álmennyezet szerelésekor nagyon fontos, hogy a falon körbe legyen rajzolva az álmennyezet kerülete, ez vízmérték és zsinór segítségével könnyen elvégezhető. Ezután ~1,5 db/m2 függesztő pálcát kell elhelyezni a mennyezeten, majd ezután lehet a tartószerkezeteket a függesztő elem segítségével felhelyezni. Ha ezekkel végeztünk, be lehet ültetni a tartóvázba a 60 × 60 centiméteres rácsokat. Az álmennyezet felszerelése után következik az „L” alakú takaróprofil elhelyezése a fal és az álmennyezet csatlakozásánál.
A szerelésről és kialakításról bővebben érdeklődjön elérhetőségeinken.

Polmetál Pruszynski Kft.
Telefon: (+36-94) 565-164
E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Honlap: www.polmetal.hu

Kazettás és rácsos álmennyezet

Kapcsolódó cikkek

Gipszkartonszerelés laikusként 1.

A gipszkarton válaszfalak használata sok esetben megkönnyítheti életünk. Könnyen és gyorsan oszthatjuk ketté a tereket, tégla és habarcs nélkül és akár szakember segítsége nélkül.

Homlokzatburkolat és álmennyezet esztétikusan

Minden építkezésnél óriási szerepe van az anyagok esztétikájának, funkcionalitásának, és ellenálló képességének. Nincs ez másképp az álmennyezeteknél sem.

Szaunát ide! Tanácsok a tervezéshez

Fitness és wellness kedvelő korszakunkban már egészen magától értetődőnek – és nem luxus igénynek – tűnik, ha valaki házépítéskor, átalakítás közben egy szauna beépítésén is gondolkodik. Tanácsaink segíthetnek a szauna helyének és méretének kialakításában.

Esztétikus álmennyezeti megoldások

 

Száraz vakolattól a vizes helyiségekig – Mire jó a gipszkarton?

A gipszkartont és változatait korunk egyik legnépszerűbb szárazépítési anyagai közé sorolhatjuk. A szokásos álmennyezeti, falazati felhasználáson túl nézzük meg, milyen sokoldalúan használható még ez a népszerű és praktikus termék. Először azonban frissítsük fel ismereteinket ezzel kapcsolatban.

Álmennyezet és design

Az álmennyezetek hasznos funkciójukon kívül a belső terek dekorálására is lehetőséget kínálnak. Ha ez is célként szerepel a kialakítás során, érdemes egyedi megoldások után nézni.

Látványos fürdőszobai álmennyezetek

A fürdőszobai álmennyezet kialakításakor az esztétikai szempontokon túl figyelemmel kell lennünk a gépészetre és szükség esetén, a helyiség sajátos klímája miatt a megfelelő felületkezelésre is.

Miért éppen álmennyezet?

Sok szakember megfogalmazta és dicsőítette az álmennyezetek sokoldalúságát, előnyeit, korszakalkotó alkalmazási és szinte végtelen variálási lehetőségeit, a design vetületeket nem is említve. Egy idő után azonban felmerül a kérdés, miért éppen álmennyezet?

Az álmennyezet belsőépítészete, design, esztétikai funkció

Az álmennyezet funkcionális komplexitásáról nagyon nehéz leválasztani bármelyik részbeli összetevőjét, hogy alaposabban megszemlélhessük, elemezgessük. Ez a helyzet az álmennyezet esztétikai funkciójával, azaz a designnal is.