Hirdetés

Hírlevél feliratkozóknak

1000 Ft kedvezmény

jegyvásárlásra a februárban megrendezésre kerülő Bútor, Lámpa, Lakástextil Kiállításra.

Ha válaszolsz két kérdésre, személyre szabott tartalmakat küldünk neked.

Mikor tervezel felújítást?

Milyen témák érdekelnek?

Köszönjük a választ!

Add meg email címed, és küldjük a kupont!

A kuponkódod:

hi24kiállítás

Építkezel? Felújítasz?A lakásodat rendezed be?
Ötlettár ikon
Közelgő események

Kazettás és rácsos álmennyezet

A különböző kazettás és rácsos álmennyezetek zárt térben, nemcsak esztétikusak, de kiváló megoldást nyújtanak a tűzvédelemmel ellátott épületekben.

Ez a cikk több mint 2 éves. Lehet, hogy bizonyos része már nem aktuális.

Az álmennyezeti rendszerek széles körébe tartoznak a különféle kazettás és rácsos álmennyezetek. Fő felhasználási területük: középületek, ipari, kereskedelmi és irodaépületek. Az elemek magassága 22 és 40 mm, a rácstávolságok igény szerint módosíthatók. A rácsok elemeinek keresztmetszete U- vagy Y-alakú. A nagy színválaszték és a választható tükrös felület lehetővé teszi, hogy az álmennyezetet összhangba–harmóniába hozzuk a belső térrel.

Kazettás és rácsos álmennyezet

Az elemek szerelése nem okoz nehézséget, felrakása hasonló a gipszkarton-rendszerekhez. A fő tartóelemeket igény szerinti magasságban le kell függeszteni a mennyezetről, majd ezekbe kell beleültetni a 60 × 60 centiméteres rácsokat. Az álmennyezetet közvetlenül gépészeti elemekkel nem szabad terhelni, ezeket külön függeszteni kell. Anyaga alumínium, így önsúlya rendkívül csekély, ezért a tartószerkezetet nem terheli meg túlságosan.

Kazettás és rácsos álmennyezet

Az álmennyezet szerelésekor nagyon fontos, hogy a falon körbe legyen rajzolva az álmennyezet kerülete, ez vízmérték és zsinór segítségével könnyen elvégezhető. Ezután ~1,5 db/m2 függesztő pálcát kell elhelyezni a mennyezeten, majd ezután lehet a tartószerkezeteket a függesztő elem segítségével felhelyezni. Ha ezekkel végeztünk, be lehet ültetni a tartóvázba a 60 × 60 centiméteres rácsokat. Az álmennyezet felszerelése után következik az „L” alakú takaróprofil elhelyezése a fal és az álmennyezet csatlakozásánál.
A szerelésről és kialakításról bővebben érdeklődjön elérhetőségeinken.

Polmetál Pruszynski Kft.
Telefon: (+36-94) 565-164
E-mail: polmetal@pruszynski.hu
Honlap: www.polmetal.hu

Kazettás és rácsos álmennyezet