Hirdetés

Fürdőszobatrendek, melyeket érdemes követni 2021-ben

Otthonunk egyik központi tere a fürdőszoba, legyen szó relaxációról, feltöltődésről vagy énidőről, ezért korántsem mindegy, milyen burkolatokat, szanitereket és egyéb fürdőszobai kiegészítőket használunk berendezésekor, hiszen mindezekkel az ott uralkodó atmoszférát határozzuk meg. Amennyiben nincs még markáns elképzelésünk, érdemes lehet fellapozni a legfrissebb trendeket egybegyűjtő katalógusokat vagy inspirálódni az építőanyag és - lakberendezési áruházak folyamatosan frissülő kínálatából. Összeállításunkban öt stíusirányzat mentén igyekszünk ötleteket adni, melyekkel nem pusztán esztétikus, de egyszerre modern és otthonos is lehet fürdőhelyiségünk.

Az örökérvényű márvány

Barakk-Studio Kft. fürdőszoba burkolat trendek

Közel a természethez

Még mindig hódítanak a természetközeli megoldások. A fa hatású burkolatok otthonunk naturális díszei lehetnek, ráadásul már azok is rábólinthatnak, akik eddig tartózkodtak a fa vizes helyiségekben való használatától. A szinte megtévesztően hasonló dekoratív kerámialapokkal fürdőszobáinkba is természetes hangulatot csempészhetünk. Időtálló, könnyen tisztítható, meleg hatású, otthonos és persze vízálló.

Barakk-Studio Kft. fürdőszoba burkolat trendek

Beton a beltérben is

Az úgynevezett ipari elegancia egyik kötelező összetevője a beton használata, nem csupán járólapként, de akár a fali csempe helyett is. A nyers anyagok, a strukturált, hideg felületek a modern, akár fémből készített bútorok tökéletes hátterei lehetnek.

A betont kombinálhatjuk kifinomult bútorzattal is, mely kontraszttól csak még hatásosabb és exkluzívabb lesz a végeredmény.

Barakk-Studio Kft. fürdőszoba burkolat trendek

Romantikus színkavalkád

Bátran használjunk hangsúlyos színeket, ugyanis ez lesz a következő évek meghatározó stílisuránya. A sematikus fürdőszobákba csempészett élénk árnyalatok - melyek visszaköszönhetnek a dekorcsempékben vagy akár a kisebb kiegészítőkben - hangulatunkra is pozitív hatással lesznek. Érdemes figyelni az aktuális esztendő divatszíneit, vagy akár kedvenc árnyalatainkkal személyre szabott variációkat is alkalmazhatunk.

Barakk-Studio Kft. fürdőszoba burkolat trendek

Ahol számít a méret

Az apró mozaikcsempék és retro burkolatok helyét felváltják az úgynevezett "oversize" darabok, melyek más területeket - például ruhaipar - már teljes mértékben áthatnak. Amellett, hogy praktikus, könnyen felhelyezhető és tisztítható, méretei okán tágítja a teret, így használata egy kisebb fürdőhelyiségben is stílusos, monumentális hatást kelt.

Barakk-Studio Kft. fürdőszoba burkolat trendek
Kapcsolódó cikkek

Homeinfo Kedvezmény Hetek

Építkezés, felújítás, lakberendezés? Több 100 kupon, 10-40% kedvezmény, több 100 üzletben.

Bízza szakértő kezekre a tetőfelújítást!

A tető nemcsak befedi és védi otthonát, hanem ideális esetben díszíti is. De ahhoz, hogy mindezeket a funkciókat teljesíthesse, ráadásul hosszú-hosszú évtizedeken keresztül, elengedhetetlen a megfelelő kivitelezés, a minőségi alapanyag és az ezeket fedező, elegendő forrás.

Közel nulla

2021 január 1-től már minden épületre a közel nulla szabályozás vonatkozik. A tavalyi év végén elrendelt türelmi idővel azonban 2021. július 1-ig elhalasztották az új követelmények számonkérését. Változott a rendelkezés azon pontja is, mely a megújuló energia minimális részarányát írta elő. Bővebben a videóban.

Elsőre furcsa, de létezik: fény az éjszakában, a pihentető alvásért. Az éjszakai irányfény értékes segítséget nyújthat

Hogy napközben, a munkával, tanulással, bármilyen fizikai és/vagy szellemi tevékenységgel töltött időt milyen minőségben éljük meg, nagyban függ attól, hogy előtte milyen volt az éjszakánk.

Mire figyeljünk, ha kőburkolatot vásárolunk?

A természetes kövek burkolatként történő felhasználása – úgy tűnik – soha nem megy ki a divatból. Éppen ezért a választás meglehetősen nehéz: hova, milyen méretű, típusú kőburkolat illik? Tanácsok a szakértőtől.

A beton hatástól a levél mintáig – Mivel burkolunk 2021-ben?

Ami a hidegburkolatokat illeti, izgalmas trendeknek nézünk elébe. Sok minden továbbra is népszerű és találunk számos újdonságot, melyek felkelthetik a figyelmünket.

Kis fürdőszobák nagy kedvence: wc és bidé egyben

Egy modern és kényelmes fürdőszobából manapság már nem hiányozhat a bidé. Csakhogy a fürdőszobák alapterülete még mindig ritkán teszi lehetővé, hogy ennek a higiéniai szempontból is egyre inkább nélkülözhetetlen szaniternek helyet találjunk. Jó hír, hogy erre is van megoldás!

Checklist - Mire gondoljunk a fürdőszoba tervezéskor, felújításkor?

Vajon tudjuk-e mi mindent kell szem előtt tartanunk, mivel kell feltétlenül számolnunk, mielőtt a fürdőszoba felújításába belevágunk? Ezzel a check-listtel nem fogunk tévedni.

Okosotthon 46 négyzetméteren

Az Év fürdőszobája pályázat győztes lakberendező párosa, Pongó Kriszta és Magyar Tibor egyik legfrisebb munkája, a tetőtérben kialakított modern, sok szempontból rendhagyó kis lakás tervezése.

A rendezett fürdőszoba titka – hasznos tippek a tároláshoz

Aki már valaha építkezett vagy felújított (jó sokan vannak, vagyunk), az tudhatja, hogy konnektorból, illetve fürdőszobai tárolókapacitásból soha nem lehet elég. Erre sokszor már csak utólag jövünk rá, ilyenkor kerülnek használatba a hosszabbítók, elosztók, valamint az esztétikailag nem feltétlenül legjobban odaillő plusz fürdőszobai polcok, tárolók.