Hirdetés

Újgenerációs csaptelepek – innovációk, design, energiatakarékosság

A csaptelep a fürdőszoba és a konyha egyik legösszetettebb, kiválasztás szempontjából a legtöbb figyelmet igénylő eleme. A modern, 21. századi csaptelepek már olyan technikai újításokkal gazdagodtak, melyeknek köszönhetően méltán kerülnek az érdeklődés fókuszába.

Gondoltuk volna, hogy a csaptelep, mint technikai jellegű találmány, az ókori Rómából származik? Akkoriban a víz elzárásához egy egyszerű szelepet szereltek a vezetékre és ez a megoldás hosszú évszázadokig mit sem változott. Ehhez képest futurisztikusnak tűnnek korunk csaptelepei: vízhőmérséklet szabályozás, mosó- vagy mosogatógépcsatlakozó kialakítása a csaptesten, elfektethető csaptestű kivitel, vagy akár szenzoros megoldások. Csupa olyan funkció, melyek nélkül manapság egy modern háztartás már nem mondható komfortosnak – legyen szó zuhanyzásról, fürdésről, mosogatásról vagy takarításról, minden felhasználási módhoz találunk megfelelő csaptelepet.

A csaptelep tehát összetett és bonyolult termék, melynek a mindennapokban a legmagasabb igényeknek is meg kell felelnie. A fejlesztések során a gyártók nem csupán a technikai kihívásokra igyekeznek választ adni, hanem a könnyű használatot, a hosszú élettartamot és az energiatakarékosságot is szem előtt tartják. Pillantsunk bele, hogyan működik mindez a KLUDI csaptelepeinél!

KLUDI Amba csaptelep

Mikor tekinthető minőséginek egy csaptelep?

A legfontosabb igények melyeknek feltétlenül meg kell felelni:

 • Vízzárással kapcsolatos elvárások
  Ez az egyik legfontosabb kritérium. Ugye ismerős a csöpögő, a vízszámlát indokolatlanul növelő csaptelep? A minőségi csaptelepeknek folyamatosan ellen kell állniuk a vízhálózat maximum 10 bar nyomásának. A gyártók a termékek rövid, illetve hosszú időtartamú tesztelésével kapnak minősítést a szivárgásmentességről. Minden forgalomba kerülő KLUDI csaptelep vízzárási teszten esik át.
 • Élettartammal kapcsolatos elvárások
  A vízhálózat túl magas nyomása szükségtelen pazarláshoz vezethet. Ha viszont a nyomás túl alacsony, az a komfortérzet szempontjából hagy kívánnivalót maga után. Ezért is magától értetődő, hogy egy minőségi csaptelep esetén az átfolyó víz mennyisége szabályozás alá kerül. A mozgóalkatrészek kopását, például a csaptelepek kartusának élettartamát, független és gyártói fejlesztésű vizsgálati módszerekkel ellenőrzik. A minőségi termékek hozzávetőlegesen 210.000 megnyitásra, elzárásra és hőmérséklet beállításra alkalmasak meghibásodás nélkül. Ez nagyjából 10 év használatnak felel meg.
 • Arányokkal kapcsolatos elvárások
  Egy minőségi csaptelepnél már a megjelenés, a kivitel is figyelemfelkeltő. Legyen szó modern vagy klasszikus stílusról, a formák, felületek és az ergonómia meghatározó szempontok a tervezés során. Részben ez is oka, hogy a neves gyártók, mint a KLUDI is, a csaptelepek tervezését gyakran bízzák híres designerekre. Fontos, hogy a csaptelep harmonizáljon a hozzá tartozó szaniterrel, legyen szó mosdóról, kádról, vagy bidéről.

A KLUDI fürdőszobai és konyhai csaptelepei kompromisszumok nélkül megfelelnek ezeknek az elvárásoknak.

KLUDI innovatív mosogató csaptelep

Design – látványos csaptelepek

Egy modern fürdőszobába vagy konyhába belépve a szaniterekkel szinte egyszerre tekintünk a csaptelepekre. Túlzás nélkül állíthatjuk, hogy egyik-másik darab az adott helyiség fókuszpontjává válhat, meghatározó eleme lehet akár a lakásnak is. Klasszikus, modern, minimál – a KLUDI mindenhez kínál valami egyedit.

Michael Stein, a KLUDI designere, akinek mottója: "A design több, mint forma. A design forma és funkció összessége, mely ihletet ad az embereknek." 2000 óta a KLUDI exkluzív design partnere, nevéhez rendkívül sikeres termékcsaládok fűződnek.

Említést érdemlő, design díjas termékek:

 • AMBA
  Mintha egészben formálták volna meg, mintha a működtető mechanizmusa szerves részét képezné a homogén egésznek. Formája szobrászok munkáit idézi.
 • AMEO
  Egyszerű, lekerekített formájával a soft-minimalizmusba hajló trendet jeleníti meg. A kifolyó leegyszerűsített vonalvezetése és a csaptest ívelt formája teszi népszerűvé a termékcsaládot.

Az elmúlt években a KLUDI több, mint húsz nemzetközi design-elismerést kapott, közöttük a PLUS X AWARD "Most innovative Brand" / "Leginnovatívabb márka" díjat is. A "2019 leginnovatívabb márkája" a Plus X Award legmagasabb szintű elismerése, mely egy cég a fejlesztések terén elért erősségét mutatja.

KLUDI Amba és Ameo csaptelepek

KLUDI innovációk

Íme azok a technikai fejlesztések, egyedi megoldások, melyek a KLUDI csaptelepek rendkívüli minőségét garantálják:

KLUDI E-GO

Az első hibrid konyhai csaptelep, mely automatikusan és kézzel is működtethető. Az érintésmentes működtetésnek köszönhetően akkor is használható, ha nincs szabad kezünk. A víz hőfoka és mennyisége egyénileg szabályozható.

KLUDI E-Go csaptelep

L-INE

A csaptelep kifolyója kihúzható, így a konyhai munkaterületet 70 cm-rel megnövelhető. Az ergonomikus kialakítású kifolyóval könnyebb megtölteni a nagyobb edényeket.

KLUDI L-Ine csaptelep

FLEXX.BOXX

Innovatív, univerzális alapegység minden KLUDI falsík alatti megoldásra. Könnyen telepíthető; beépített zajvédelemmel, öblítőkészlettel és flexibilis elasztomer köpennyel. Minden vezetékrendszerhez és falkialakításhoz alkalmas.

KLUDI FELXX BOXX

KLUDI s-pointer

A vízsugár iránya egyetlen ujjmozdulattal a perlátornál beállítható, így a víz kifröccsenése elkerülhető.

KLUDI s-pointer

Vízleeresztő funkció

A zuhanyzás befejeztével a kézizuhanyban visszamaradt víz kiüríthető, megelőzve a zavaró csepegést, valamint a vízkő lerakódását.

Vízleeresztő funkció

KLUDI PUSH

Ez egy innovatív vezérlési lehetőség a falsík alatti csaptelepek között: a víz egy gombnyomásra indítható. A nyomógombokon található ábrák igény szerint választhatók, kézi-, fej-, vagy oldalzuhany, illetve kádbefolyó változatban. Akkor is könnyedén megtaláljuk a nyomógombot, ha a szappan miatt csukva tartjuk a szemünket.

KLUDI PUSH

Gyors rögzítő rendszer
A csaptelepek ki- és beszerelése még sosem volt ilyen egyszerű! Nincs szükség speciális szerszámokra a beépítéshez, ha a gyorscsatlakozós csaptelepet választjuk.

Mikro- termosztátkartus
A világ legkisebb termosztátos vezérlőegysége. Keskenyebb, kecsesebb csaptest kialakítását teszi lehetővé termosztát funkcióval.

Multicsatlakozó
A csaptesten megtalálható a mosó- és mosogatógépek vízellátásához kialakított elzárószelep. Kényelmes és biztonságos megoldás a víz elzárására.

KLUDI bajonettzás

Bajonettzár
Ha a konyhai csaptelep ablak elé kerül, a KLUDI bajonettzár technológiája jelentheti a megoldást. Ez lehetővé teszi, hogy az ablak kinyitásának, bezárásának vagy tisztításának idejére a csaptestet elfektessük a konyhapulton.

KLUDI bajonettzár

Ergonómia

Hogy mit jelent az ergonómia, a kényelmes használat, a KLUDI termékek esetében? Ezt a KLUDI COCKPIT Discovery zuhanyrendszerén mutatjuk be:

A termosztátos csaptelep elülső felületén található, szembetűnő szabályozók elforgatásával pontosan beállítható a víz hőmérséklete és mennyisége mind a fejzuhany, mind a kézizuhany esetében - mindez egyszerű, intuitív, kényelmes és könnyű működtetést biztosít. A 45 ̊-os szögben megdöntött elhelyezésnek köszönhetően mindkét szabályozó a felhasználó felé néz, így mindvégig jól láthatóak és könnyen elérhetőek. Ez teszi a csaptelep működtetését a megszokottnál is egyszerűbbé - ahogy azt az ergonómiai tesztek is alátámasztják. Cél, hogy a használat a lehető legegyszerűbb és legkényelmesebb legyen mindenki számára, életkortól és készségektől függetlenül.

Érdeklődöm a termékek iránt

A COCKPIT zuhanyrendszer termékeinek csomagolásánál a KLUDI teljes egészében műanyagmentes anyagokra támaszkodik. Műanyag csomagolások helyett csak FSC tanúsítvánnyal rendelkező kartondobozokat és bio-alapú (kukoricakeményítő) csomagolóanyagokat használnak, melyek felhasználás után újrahasznosíthatók vagy 100% -ban lebomlók.

KLUDI COCKPIT zuhanyrendszer

Energiatakarékosság

A víz az egyik legfontosabb természeti kincsünk, felmelegítéséhez rengeteg energiát használunk – két jó ok arra, miért bánjunk vele takarékosan. A KLUDI csaptelepekben található ECO perlátorok észrevétlenül csökkentik a felhasznált víz mennyiségét. Használat során nem érezzük kevesebbnek a víz mennyiségét, köszönhetően annak, hogy a perlátor levegőt ad a kifolyó vízhez, miközben akár 40%-ot megtakarítunk.

Egyes KLUDI egykaros csaptelepek EcoPlus funkcióval rendelkeznek: a kar középállásáig csak hideg vizet engednek. Ez egy egyszerű kézmosáshoz elegendő, miközben megspóroljuk a meleg víz előállításához szükséges energiát.

A takarékosság másik módja, ha valóban csak akkor folyik a víz, amikor használjuk. Erre a legjobb megoldást a szenzoros csaptelep nyújtja, mely akkor nyitja meg a vizet, mikor a kezünk az érzékelő tartományába kerül.

Zuhanyozzunk víztakarékosan: egy fürdéssel átlagosan 200 liter vizet fogyasztunk el, ellentétben a zuhanyzással, melynek alkalmával 40-70 liter víz kerül a lefolyóba. Az alacsony áteresztésű zuhanyrózsák használata sokat segíthet a vízfogyasztás csökkentésében: a KLUDI A-QA ECO fejzuhanyok a wellness élmény megtartásával, mindössze 9 liter/perc vízmennyiséget használnak. A KLUDI A-QA b kézi zuhanyon használat közben állítható a felhasznált víz mennyisége, akár 50%-os megtakarítással.

Miért válasszuk a KLUDI-t?

A KLUDI világa emocionális és funkcionális értelemben egyaránt a víz használatáról szól. A KLUDI konyhai és fürdőszobai csaptelepek, zuhanytermékek, fürdőszobai kiegészítők és teljes körű fürdő-koncepciók tapasztalt szakértője.

A KLUDI német, ugyanakkor nemzetközi. A design és a műszaki fejlesztés Németországban történik, a nemzetközi csapat, a cég nemzetközi jelenléte teszi internacionális vállalattá.

A konyhai és fürdőszobai csaptelepeik többek, mint egyszerű vízvételi helyek. A KLUDI csaptelepek az életminőség részét képezik formájukkal, funkciójukkal, értékükkel, és nem utolsó sorban azzal, hogy élménnyé teszik a vízzel való kapcsolatunkat.

E mögött majdnem egy évszázadon át tartó innovációs történelem áll. Körülbelül 170 találmány, majdnem 100 szabadalom és több mint 1000 bejegyzett terv tulajdonítható a KLUDI kutatás-fejlesztésnek. Értéknövelő innovációkkal és tökéletes termékekkel szolgálják vásárlóik igényeit és felülmúlják elvárásaikat.

 | 
Kapcsolódó cikkek

Elérkezett a tetőcsere ideje?

Az Elevenház Panzió Projekt

Hővisszanyerős szellőztető rendszer árkalkulátor

Prémium masculin penthouse lakás – Home of vision

Elegáns megjelenés, maximális funkcionalitás: SLIM fürdőkádak az M-Acryltól

Geberit megoldás az otthoni kikapcsolódáshoz

Lásd, érezd, és kérdezz! – Egy helyen minden, ami zuhanyzó, fürdőkád és jakuzzi

Termosztátos és Dual Control zuhanyrendszerek – Kényelem és energiatakarékosság a fürdőszobában

5 tipp ahhoz, hogy látványos és kényelmes fürdőszobánk legyen

Mitől lesz különleges a fürdőszoba? Designer termékek egyedi igényekre

Walk-in zuhanyzók a Radawaytől: maximum szabadság, változatos stílusok

Zuhanyzó máshogy: stílusos megjelenés, egészséges környezet a Radawaytől

Nappali, konyha, fürdőszoba – Vásárlási listával mutatjuk, mit szerezhetünk be jelentős kedvezménnyel a Homeinfo Heteken

Még szebbek, még jobbak: megújult zuhanykabinok a Radawaytől – Eos & Torrenta 2021

Alacsony belépő magasság, magas minőség: ECO fürdőkádak az M-Acryltól

A RAUVOLET redőnymegoldások egyesítik a designt és a funkciót

Süllyesztett csaptelep MULTI-BOX rendszerrel – könnyen szerelhető, helytakarékos és biztonságos megoldás a modern fürdőszobákba

Még több hely a fürdőszobában – tárolás okosan. Helytakarékos megoldások a Geberittől

Vásárlási listák
További vásárlási listák