Teljesítmény és biztonság egy szerszámban

Az elektromos kéziszerszámok fejlesztésének köszönhetően egyre nagyobb teljesítményű gépek jelennek meg a piacon. A nagy teljesítmény mellett azonban fokozottan tekintettel kell lenni a biztonságra.

Vezeték nélkül is hatékony

Az akkumlátoros sarokcsiszoló jól használható olyan helyen, ahol nincs elektromos hálózat, vagy ahol a kábel kifejezetten hátrányt jelentene. Kizárólag akkumlátoros sarokcsiszoló használható olyan munkáknál, amikor nedves, párás helyen kell vágni vagy csiszolni és ezt vezetékes géppel nem tehetjük meg az áramütés veszélye nélkül.

Mit tud a B-Guard?

A nagy kétkezes sarokcsiszolók használata közben előfordulhat, hogy a nagyobb méretű csövek, profilok, fémek vágásakor a tárcsa megszorul, megrántja a gépet és kezelőt, esetleg kirántja a gépet a kezéből, ami sérülést okozhat. Erre a problémára megoldás az új szabadalom a B-Guard. A gép beindításakor a centrifugális erő a fékpofákat nekiszorítja a tengely belsejének és a tárcsa is forog. Ha azonban a tárcsa forgása megszűnik (beragad), a fékpofák eltávolodnak a tengelytől, és a gép ereje nem forgatja tovább a tárcsát.

A lítium-ion akku előnyei

Az elektromos kéziszerszámok akkumlátoraiban 2005-ben jelent meg először a lítium-ion technológia. Az új fejlesztés előnyei a folyamatos, nem csökkenő energiaellátás, a hosszabb működési idő, a kisebb súly, a szélsőséges időjárási viszonyok mellett is megbízható működés és végül a környezetre veszélyes kadmium mellőzése az akkumlátorokban.

Kapcsolódó cikkek

Elérkezett a tetőcsere ideje?

Honnan tudjuk, hogy a tetőnk cserére szorul, vagy hogy elérkezett a tetőfelújítás ideje? A következőkben elmondjuk, mik lehetnek azok az intő jelek, amik már rövid távon szakemberért kiáltanak.

Jakuzzi vásárlás? Előtte kérdezzük meg a szakértőt!

Egy jakuzzi megvásárlásába nem érdemes könnyelműen fejest ugrani. Mindenképpen ajánlott a megfelelő típus kiválasztása előtt alaposan tájékozódjunk, sőt, legjobb, ha ehhez szakember segítségét kérjük.

Hogyan töltsük otthonról az elektromos autónkat?

Egyre több gyártó áll elő a tömegek számára is elérhető elektromos autóval, azonban a töltőhálózat még nem megfelelően kiépített. Természetes tehát, hogy szükség van az otthoni töltés lehetőségére.

IP kaputelefonok az otthonokban

Amikor kaputelefonra gondolunk, legtöbbünknek a klasszikus, leginkább a panel- és bérházakban megtalálható, általában nem túl szép kivitelű nyomógombos készülékek jutnak az eszünkbe. Ezeken megnyomjuk a megfelelő gombot, majd hang kapcsolatba léphetünk a kedves lakóval, és ha minden rendben, akkor egy berregő hang kíséretében máris nyílik a lépcsőház ajtaja. Ezek jellemzően analóg eszközök, amelyek hamarosan kiszorulnak a piacról, mert számos olyan igény lép fel, melyeket már nem tudnak kielégíteni.

Okosotthon magasabb minőségben - Grenton, az élhetőbb otthon technológiája

A Grenton Okosotthon rendszer alkalmazásával új igényeket elégíthetünk ki a legmagasabb minőségben: a hétköznapok során használt berendezéseinket egy rendszerben képes kezelni.

Austrotherm: Biztonság 2021-ben - online konferencia

Már az építés fázisában gondolni kell a tervezőnek a használat, a takarítás biztonságára, sőt, ma már egyre inkább a belső levegővel kapcsolatos biztonsági és egészségi követelményekre is. Ugyanakkor a biztonság kérdése a tervezéskor is felmerül: hogyan védjük a tervezés során az adatokat?

Hörmann homee – Rugalmas Smart Home rendszer a nagyobb kényelemért

A Hörmann Homee aplikációjával biztonságossá és kényelmesen vezérelhetővé tehetjük otthonunkat.

Így dobd fel az otthonod a karantén alatt – A Hörmann tippjei felújításhoz, átalakításhoz

Ez az időszak kiváló alkalomként szolgálhat a már régóta halogatott lakásfelújításra vagy az időszerű karbantartásra. Apróbb változásokkal, saját készítésű lakásdekorációs megoldásokkal költséghatékony módon varázsolhatjuk hangulatosabbá és meghittebbé otthonunkat.

Betörésbiztos otthon – Praktikus rendőrségi tanácsok az ingatlanok biztonságáért

A nyár elmúltával egészen szeptember végéig nem csökken az utazási kedv. Ebben az időszakban érdemes kiemelt figyelmet fordítani otthonunk biztonságára, hiszen könnyen a betörők célpontjává válhat a hetekig őrizetlenül hagyott ingatlan.