Építkezel? Felújítasz?A lakásodat rendezed be?

Teljesítmény és biztonság egy szerszámban

Az elektromos kéziszerszámok fejlesztésének köszönhetően egyre nagyobb teljesítményű gépek jelennek meg a piacon. A nagy teljesítmény mellett azonban fokozottan tekintettel kell lenni a biztonságra.

Ez a cikk több mint 2 éves. Lehet, hogy bizonyos része már nem aktuális.

Vezeték nélkül is hatékony

Az akkumlátoros sarokcsiszoló jól használható olyan helyen, ahol nincs elektromos hálózat, vagy ahol a kábel kifejezetten hátrányt jelentene. Kizárólag akkumlátoros sarokcsiszoló használható olyan munkáknál, amikor nedves, párás helyen kell vágni vagy csiszolni és ezt vezetékes géppel nem tehetjük meg az áramütés veszélye nélkül.

Mit tud a B-Guard?

A nagy kétkezes sarokcsiszolók használata közben előfordulhat, hogy a nagyobb méretű csövek, profilok, fémek vágásakor a tárcsa megszorul, megrántja a gépet és kezelőt, esetleg kirántja a gépet a kezéből, ami sérülést okozhat. Erre a problémára megoldás az új szabadalom a B-Guard. A gép beindításakor a centrifugális erő a fékpofákat nekiszorítja a tengely belsejének és a tárcsa is forog. Ha azonban a tárcsa forgása megszűnik (beragad), a fékpofák eltávolodnak a tengelytől, és a gép ereje nem forgatja tovább a tárcsát.

A lítium-ion akku előnyei

Az elektromos kéziszerszámok akkumlátoraiban 2005-ben jelent meg először a lítium-ion technológia. Az új fejlesztés előnyei a folyamatos, nem csökkenő energiaellátás, a hosszabb működési idő, a kisebb súly, a szélsőséges időjárási viszonyok mellett is megbízható működés és végül a környezetre veszélyes kadmium mellőzése az akkumlátorokban.