Hirdetés

Hírlevél feliratkozás

Ha válaszolsz két kérdésre, személyre szabott tartalmakat küldünk neked.

Mikor tervezel felújítást?

Milyen témák érdekelnek?

Köszönjük a választ!

Add meg email címed!

Köszönjük a feliratkozást!

Építkezel? Felújítasz?A lakásodat rendezed be?
Ötlettár ikon

Gömbbe zárt porszívó

Az ünnepek után bizony nem árt egy alapos takarítás. Hogy ne a széthordott tűlevelekről szóljon az egész év, íme a takarító robotok legújabb generációja, ami nem csak intelligens, hanem szép is.

Ez a cikk több mint 2 éves. Lehet, hogy bizonyos része már nem aktuális.

Gömb alakú robotporszívó

A robot takarítógépek ma már nem csupán trendi luxuskütyük, bár meg kell hagyni, a Dave Hakknes által tervezett darab igazi design munka. Ezt a készüléket ugyanis biztosan nem akarjuk majd a szoba legrejtettebb zugában vagy a szekrény mélyén tárolni.  Bár a gépet elsősorban közösségi terek, így például repülőterek, állomások váróinak tisztítására tervezték, előbb utóbb biztosan készül ehhez hasonló, okos és csinos darab háztartási felhasználásra is.

A gömb alakú robotporszívó reptereken takarít

A készülék alapvetően ugyanazt tudja, mint más robotporszívók, viszont ellentétben hagyományos társaival, nem lapos és kerek, hanem igazi gömb forma. Így még könnyedebben mozog és a földön heverő vezetékek sem állhatják útját. Amint megtelt a tárolója, visszagurul a dokkolóhoz és világítással jelzi, hogy ideje az ürítésnek.

A gömb alakú robotporszívó belülről

A gömb alakú robotporszívó változatai

Arról, hogy mennyire hatékony a munkában a porfaló gömböc, sajnos nincs információnk, de azt határozottan kijelenthetjük, hogy ez a design piszok jól sikerült.

Forrás: Dave Hakkens

http://vimeo.com/17345953