15 emelet 6 nap alatt?

Nincs olyan aki azt mondaná erre, hogy ez lehetséges. Pedig az. Kínában  egy merész és szorgalmas építőipari csapat megcsinálta. 6 nap alatt 15 emeletet húztak fel.

Ázsiában az építőipar igen gyorsan fejlődik napjainkban. Az Ark Hotel külső megjelenése a legkevésbé érdemelné ki figyelmünket, az építési körülményei azonban több mint érdekesek. Az előre gyártott acélszerkezetes elemeknek és a számítógépes technológiáknak köszönhetően a szállodát a már meglévő alapokra mindössze hat nap alatt húzták fel.

Kínai építkezés

A 6 napos időtartamon belül az épület teherhordó szerkezetének összeszerelése mindössze 46 órába került. A külső vázkitöltő könnyűszerkezetes hidegen hengerelt acélszerkezetes elemek 90 óra alatt készültek el. Egyetlenegy helyhez rögzített daru sem dolgozott az épületen. A hotel hő- és hangszigetelt, emellett egy erős földrengést is kibírna. A fenntartható építészet követelményeit is teljesíti.

15 emelet 6 nap alatt?

Az energiafelhasználás csökkentése érdekében LED-es világítás került az épületbe. Az épület szerkezete könnyű acélszerkezet. A külső falakon és a tetőkön 15 cm-es hőszigetelést és háromrétegű üvegezésű ablakokat építettek be.

A szellőztetést hővisszanyerő gépekkel valósították meg. A fűtéshez és hűtéshez éves szinten négyzetméterenként 7 liter fűtőolajnak megfelelő energiamennyiséget használnak fel. A modern gépészetnek köszönhetően a belső levegő 20 x tisztább, mint a külső bejövő levegő. 1% alatti a hulladékképződés, mivel mérnöki pontossággal előre meghatározásra került minden egyes anyag szabásmintája,az 1%-os hulladék pedig javarészt a csomagolóanyagokból ered.

15 emelet 6 nap alatt

Kiemelendő tény, hogy az építkezésen egyetlenegy baleset sem volt, pedig több száz ember dolgozott rajta egyszerre.
(Forrás: Yahoo.com)

 | 
Kapcsolódó cikkek

Érdekességek, amikért érdemes kilátogatni a Fürdőszoba és Otthoni Wellness Kiállításra 2022-ben

Az Elevenház Panzió Projekt

Hővisszanyerős szellőztető rendszer árkalkulátor

Vásárlási listák
További vásárlási listák