Hirdetés

Tetők – a legszélesebb választék profilban és színben

A Lindab Kft. tetőfedéshez egyedülállóan széleskörű, folyamatosan bővített termékválaszték áll a vásárló rendelkezésére: cserepeslemezek, trapézlemezek, szinuszlemezek, síklemezek és szendvicspanelek egyaránt.

Ez a cikk több mint 2 éves. Lehet, hogy bizonyos része már nem aktuális.

A hidegen alakított, könnyű súlyú profilok közös jellemzője, hogy korszerű tüzihorganyzott acéllemez alapanyagból készülnek, amely környezetbarát, tartós és nagy teherbírású építőanyagot biztosít az épületek egyik legkényesebb, legjobban igénybevett részére, a tetőre. A külső, látszó felületre különböző típusú és vastagságú bevonat-rendszer kerül (25ym polieszter vagy matt polieszter, 40ym Topcoat50), amely a széles színválasztékának köszönhetően esztétikus, a homlokzat anyagainak harmonikus összhangját tudja biztosítani.

kivitelezes_teto_lindab

Cserepeslemezek

Az elsősorban a lakossági felhasználók körében népszerű Topline nevet kapott csere­peslemez-termékek minden tetőtípuson a cserép természetes meg­jelenését ötvözik kis önsúllyal, hosszú élettartammal és könnyű szerelhetőséggel. Fő előnyük a nagytáblás fedési módban rejlik, így minimalizálva a beázás veszélyét. Rendkívül kis súlyuknak (~5kg/m2) köszönhetően kiválóan alkalmasak meglévő épületek felújítása esetén is – a tetőszerkezet megerősítése, és akár a régi tetőburkolat (pl. pala, zsindely) elbontása nélkül.

kivitelezes_teto_lindab

A cserepeslemezeknek számos változata áll az építtetők rendelkezésére: a klasszikus svéd cserépmintázatú LPA profilok (standard LPA, LPA Nova és LPA Classic típusok 400 mm léctávolsággal és 1000 mm fedőszélességgel, LPA Maxi 1070mm-enkénti alátámasztási lehetőséggel) mellett újabb cserépformákat és jellemzőket kínál az LPA Scandic (modern, mediterrán stílusú cserépforma, rejtett rögzítéssel) és az LPA Nordic cserepeslemez (szögletes mintázatú, alacsony profil, nagyobb fedési szélességgel). A legújabb típusú, kőzúzalék szemcse bevonatos, alucink réteggel védett acéllemezből készülő Lindab Roca cserepeslemezek célja a hagyományos, természetes tetőfedés megjelenésének tökéletes biztosítása, látványban nagyszerűen idézik a mediterrán tetők világát. A négy különböző formájú profil (Toscana, Rustica, Madera és Serena) és a széles színválaszték korlátlan választási szabadságot biztosít.

A teljes tető-rendszerhez hozzátartoznak a szükséges tömítő anyagok, rögzítő- és fűzőcsavarok, szegélyek, szellőztető elemek.

Trapézlemezek és szinuszlemezek

A Lindab Coverline trapézlemezek főként az ipari jellegű, nagyobb alapterületű épületek (például gabonatárolók, fedett színek, gyártó­csarnokok, raktárak, kereskedelmi épületek stb.) gazdaságos nagytáblás, önhordó anyaga. Az egyedülállóan változatos méret­választék (bordamagasság, lemezvastagság) minden esetben biztosítja az optimális trapézlemez kiválasztását. A trapézleme­zek egyik csoportja az alacsony profilok (LTP/LVP 8, 12, 20, 35, 45, 50, 60), amelyek külső vagy belső tető- illetve falburkolat funkcióját töltik be, egy- vagy többrétegű szerelt rétegrendekben, alátámasztásukra tipikusan a Lindab vékonyfalú Z/C-profilú szelemen-rendszer szolgál. A könnyű önsúlyú trapézlemezek a tetőfelújítások esetén is gazdaságos megoldást tesznek lehetővé. Az alacsony hullámú profilok között építészeti szempontból nyújtanak egyedi, esztétikus hatást a szinuszprofilok (SIN18 és SIN26, tetőprofilként csak az utóbbi). Speciális termék a páramegkötő alsó filcbevonatos trapézlemez, amely az egyrétegű tetőlemez alsó felületén bizonyos légköri viszonyok mellett elkerülhetetlenül megjelenő kondenzvíz megkötésére szolgál, megakadályozva a lecsepegését a beltérbe.

kivitelezes_teto_lindab

A trapézlemezek másik nagy csoportját képviselik a nagyobb fesztávolságokat (3m-től akár 7,5m-ig) áthidaló magasbordás teherhordó trapézlemezek, az ún. „magasprofilok" (LTP85,100,135,150). A magasprofil alkalmazási területe csarnoképületek hőszigetelt tetőfödémének (lágyfedéses lapostető vagy kéthéjú, alacsony trapézlemezes héjazatú kishajlású tető) vagy közbenső födémek teherhordó trapézlemeze (végleges könnyűszerkezetes födém vagy betonfödém bennmaradó zsaluzataként).

kivitelezes_teto_lindab

Síklemezfedés

A széles bevonati színválasztékkal rendelkező, tüzihorganyzott acél síklemezből készíthető, elegáns korcolt lemezfedés külön­böző funkciójú középületek (iskolák, irodaházak, kórházak, templomok stb.) vagy exkluzív megjelenésű lakóépületek (családiházak, társasházak) közkedvelt, esztétikus megjelenésű tetőfedő anyaga.

A gyártó PLX bevonatos, korrózióálló, nagyszilárdságú mégis helyszíni megmunkálásra tökéletesen alkalmas „lágy" acéllemezzel készíthető dupla állókorcos fémlemezfedés szilárd aljzatra készül, beázásmentes, fokozottan vízzáró, esztétikus fedési mód. A PLX szalagfedésekkel bármilyen bonyolult, tagolt, akár íves tető-, sőt akár falfelületek is szépen kialakíthatók.

kivitelezes_teto_lindab

A 2011-ben bevezetett Lindab SRP Click előkorcolt tetőprofil szintén korcolt síklemez tetőfedés megvalósítását szolgálja. Az alapanyag azonban bevonatos „kemény" acéllemez, amely termelékeny gépi profilozásra alkalmas, a bepattintós („klikk") korcillesztés gyors és gazdaságos kivitelezést tesz lehetővé, elsősorban az egyszerűbb formájú, kevés áttöréssel rendelkező sík tetőfelületek esetében. Az SRP tetőprofillal készülő tetőszerkezet vízzáróságát megfelelő alátéthéjazattal és javasolt tetőhajlásszögek betartásával kell biztosítani.

kivitelezes_teto_lindab

Szendvicspanel

Az ipari, kereskedelmi épületek egyre népszerűbb tetőfedő anyaga a kétrétegű bevonatos acél fegyverzet között hőszigetelő maggal (poliuretánhab vagy kőzetgyapot) rendelkező előregyártott szendvicspanel. A Lindab Coverline önhordó, hőszigetelt szendvicspanelekkel rövid idő alatt nagy tetőfelületek burkolata kivitelezhető egy rétegben, gazdaságosan. A különböző típusú, vastagságú és színű panelek választéka lehetővé teszi az optimális választást az esztétikai, funkcionális és műszaki követelményeknek (teherbírás, hőszigetelő képesség, tűzállóság) megfelelően.

kivitelezes_teto_lindab

Ereszcsatornák

A tetőfedéshez szorosan kapcsolódik az esővíz-elvezetés eleme, vagyis az ereszcsatorna. A Lindab Rainline külső vízelvezetésű függő ereszcsatornával egyrészt megold­ható a csapadék tökéletes és biztonságos elvezetése, másrészt esztétikus meg­jelenést adhatunk épületünknek, kiemelve a homlokzat és az eresz kontúrjait. A termékek alapanyaga speciális, többrétegű bevonattal ellátott horganyzott acéllemez, amely hosszú távon tet­szetős, színes felületet biztosít. A gazdag színválaszték minden homlokzathoz kínál megfelelő alternatívát.

kivitelezes_teto_lindab

Tetőszerkezetek

Végül, a tetők témakörénél meg kell említeni, hogy a tüzihorganyzott acél elemekkel nemcsak a tetőburkolat és ereszcsatorna, hanem a tetők tartószerkezete is gazdaságosan kialakítható a Construline hidegen hengerelt Z/C/U-profilok felhasználásával. A kis fajlagos súlyú, nagy teherbírású acél tetőszerkezetek kiválóan alkalmasak új építésű falazott vagy szerelt épületek esetén vagy meglévő, lapostetős létesítmények utólagos ráépítésére is. Utóbbi esetben az új acél „fedélszék" egyrészt a régi lapostetők beázási problé­máit képes hosszú távon megszüntetni, másrészt lehetőséget ad az épület energetikai mutatóinak javítására is (kiegészítő hőszigeteléssel, kiszellőztetett padlástérrel). A tetőhéjazat az előzőekben ismertetett opciók közül bármelyik lehet, az eredeti épület karak­teréhez igazodva (cserepeslemez, trapézlemez vagy síklemezfedés). A gyors kivitelezési idő és a szerelt, száraz jellegű technológia garantálja a pontos, biztonságos és gazdaságos megvalósítást.

kivitelezes_teto_lindab

További információ: www.lindab.hu

Vásárlási listák
További vásárlási listák