Hirdetés

A lágy víz előnyei a háztartásban

A legtöbb magyar háztartásban kemény a víz, ami hosszú távon a gépek meghibásodásához és a fűtési rendszer rosszabb teljesítményéhez is vezethet. Lágy vízzel mindez jó eséllyel elkerülhető.

A fürdőszoba, vagy a konyha felújításakor egy nagyon lényeges dologra sokan nem gondolunk: a vízlágyító berendezésre. Pedig, ahol nagyon kemény a víz, hosszú távon bizony számolni kell a vízkő okozta problémákkal. A vízkő évek alatt összetett és komoly meghibásodások okozója lehet, és akkor nem is beszéltünk arról, hogyan néz ki egy nem megfelelően takarított, vízköves fürdőszoba. Mindez azonban hosszú távon hatékonyan megelőzhető, ha központi vízlágyítót, például a BWT által kifejlesztett AQA Perla berendezést építünk be. Az ilyen készülékek láthatatlanul teszik a dolgukat és nemcsak a vízkő ellen hatékonyak.

AQA Perla berendezés

Tüneti kezelés helyett fenntarthatóbb háztartás

Mivel a háztartási gépek a nagyobb összegű beruházások közé tartoznak, érdemes megfontolni vízlágyító beépítését, ami nem csak tünetileg kezeli a vízkövesedést. Ezzel elkerülhető, hogy a mosógép, a mosogatógép vagy a bojler alkatrészei elvízkövesedjenek: egy tiszta fűtőszál például gyorsabban fel tudja melegíteni a vizet, így kevesebb energiát fogyaszt és jobban, hatékonyabban működik, nem beszélve arról, hogy az élettartama is hosszabb lehet.

Vízkőmentes fürdőszoba

Kevesebb takarítás, kevesebb kemikália

Átlagosan mindössze 168 zuhanyzás kell ahhoz, hogy a zuhanyfej vízköves legyen. Vagyis napi két tusolás mellett kevesebb, mint három hónap alatt érzékelhetően csökkenhet a vízsugár ereje. A fürdőszoba takarítása mindemellett évente átlagosan mintegy 7 napra jön ki (napi átlag 30 perces takarítási idővel számolva), ami elképesztő időmennyiség. A BWT vízlágyítók már ott eltávolítják a kemény vízből a vízkövesedést okozó anyagokat (kalcium- és magnéziumsók), ahol a víz belép az otthonunkba. Ezáltal nemcsak a tisztítószereken spórolhatunk, de kevesebb időnk megy el a takarításra és a környezetet is kevésbé terheljük.

Hatékonyabb fűtési rendszer

Ha a vízkő lerakódik, akkor le is válik és ez komoly gondokat okozhat a víz- és fűtésrendszerben. A kisebb-nagyobb vízkődarabkák és az egyéb lebegő szennyeződések károsíthatják az alkatrészeket, eltömíthetik a szelepeket, sőt, akár a lerakódott vízkő miatt szűkebb csöveket is. 

BWT Vízlágyító berendezés

Teljes körű megoldás az otthoni vízkezelésre

A BWT központi vízlágyító mellett érdemes központi vízszűrő berendezést is telepíteni a víz belépési helyére, ami akár olyan kiegészítő BWT berendezéssel is kombinálható, amely képes magnéziumot keverni a konyhában a vízhez. Mivel minden háztartás különböző, ahogy a vízkezeléssel kapcsolatos igények is, bővebb információért és segítségért érdemes ellátogatni a www.bwtviz.hu weboldalra.

BWT vízlágyító berendezés
Kapcsolódó cikkek

Elérkezett a tetőcsere ideje?

Honnan tudjuk, hogy a tetőnk cserére szorul, vagy hogy elérkezett a tetőfelújítás ideje? A következőkben elmondjuk, mik lehetnek azok az intő jelek, amik már rövid távon szakemberért kiáltanak.

Hővisszanyerős szellőztető rendszer árkalkulátor

A kalkulátort a 70-240 m2 közötti lakások, családi házak központi hővisszanyerős rendszereinek bekerülési árának becsléséhez terveztük.

Hogyan tüntesse el tartósan a vízkövet

Biztos Ön is sok praktikát hallott már arról, hogyan tudja eltüntetni rövid idő alatt a vízkövet, és tartósan csillogóvá varázsolni a mosdókagylót! Ha biztos eredményt  szeretne elérni, kövesse az útmutatót!

Világos, a bejárati ajtót bezárjuk, ha elutazunk. Miért nem tesszük ugyanezt a vízvezetékkel is?

Aki már egyszer elszenvedett csőtörést és különösen az azt követő helyreállítás szerteágazó feladatait, az elhúzódó kellemetlenségeket, bizonyára örömmel fogadja a RE.GUARD okos vízőrt, amely kivételes műszaki jellemzőkkel ellenőrzés alatt tartja a vízvezetéket.

A fürdőszoba takarítása plafontól a lefolyóig - vegyszerrel és nélküle

Beszürkült fuga? Penész? Fénytelen csaptelepek? Hogyan tartsuk újszerű állapotban a fürdőnket?

Tökéletes víz a tökéletes teához

Legegyszerűbben otthoni vízszűrő, illetve víztisztító berendezésekkel biztosíthatjuk a prémium minőségű szűrt vizet, mely nélkül nem egyszerű ízletes teát készíteni.

Háztartási vízszűrőkkel ízletesebb lesz a csapvíz

A csapvíz Magyarországon szigorú minőségellenőrzésen megy keresztül, és biztonsággal fogyasztható. Utószűréssel azonban még kellemesebbé tehetjük az ízét, ráadásul, ha kezelt vízzel üzemelnek a háztartási berendezéseink, akkor megóvhatjuk őket a vízkövesedéstől is.

Miért hasznosak a háztartási vízszűrők?

A vízszűrők, pontosabban a vízkezelő készülékek, többségében összetett feladatot látnak el. Ennél fogva különféle méretű és bonyolultságú vízkezelő készülékek szolgálnak a kis és nagy háztartásokban.

Magnesium Mineralizer vízszűrő – jó íz kompromisszumok nélkül!

A megfelelő mennyiségű ivóvíz fogyasztása elengedhetetlen szerveztünk egészséges működéséhez. A mennyiség mellett azonban legalább ilyen fontos az ivóvíz minősége is.