Tökéletes víz a tökéletes teához

Legegyszerűbben otthoni vízszűrő, illetve víztisztító berendezésekkel biztosíthatjuk a prémium minőségű szűrt vizet, mely nélkül nem egyszerű ízletes teát készíteni.

Hallgassa meg a cikket MP3 formátumban!

Legegyszerűbben otthoni vízszűrő, illetve víztisztító berendezésekkel biztosíthatjuk a prémium minőségű szűrt vizet, mely nélkül nem egyszerű ízletes teát készíteni. A konyhánkban folyó, gyakran túl kemény, klóros csapvíz nem mindig felel meg a tökéletes ízvilág kritériumainak: kellemetlen mellékízt eredményezhet, illetve hártyát képez, ami ugyancsak csökkenti a forró ital élvezeti értékét.

A szűrt, enyhén lágyított vízzel főzött tea ízének teltsége már az első kóstoláskor érezhető, hiszen a szűrés során csökken a víz karbonátkeménysége, illetve mentes lesz a lebegő anyagoktól.

A tökéletes tea elkészítésének 4 alapszabálya:

Használjunk friss, hidegvizet, amit ne forraljunk túl sokáig!

Az a víz, ami sokáig állt a vízforralóban kevés oxigént tartalmaz, amitől a tea ízetlenné válhat.

Friss, hideg víz!

Teafőzéskor használjunk közepesen kemény vizet!

A túl kemény víz miatt az aromák nem tudnak kiteljesedni, míg a túlságosan lágy víz kesernyés ízt eredményezhet.

Közepesen kemény víz!

Ügyeljünk a víz sav-bázis tulajdonságaira!

A teakészítéshez használt víz ideális pH-értéke 7 körüli. Az ilyen semleges kémhatású vízzel készült tea tiszta színe még akkor sem változik meg, ha a kelleténél hosszabb ideig forrázzuk.

Semleges kémhatású víz!

A szűrt víz ideális a teakészítéshez

A tea ízét nemcsak a „vízkő” ronthatja, hanem az olyan anyagok is, mint például a klór, a vas, a szerves eredetű szennyeződések, illetve az oda nem illő íz- és illatrontó anyagok. Egy megfelelő konyhai vízszűrővel ezektől egyszerűen megszabadulhatunk.

Szűrt víz!

A kiváló ízvilágú tea készítéséhez használt vízhez ajánlott konyhai víztisztító berendezéseket használni. Optimális megoldás, ha konyhánkat BWT Magnézium Mineralizer beépíthető víztisztító berendezéssel szereljük fel.

Kapcsolódó cikkek

A lágy víz előnyei a háztartásban

A legtöbb magyar háztartásban kemény a víz, ami hosszú távon a gépek meghibásodásához és a fűtési rendszer rosszabb teljesítményéhez is vezethet. Lágy vízzel mindez jó eséllyel elkerülhető.

Háztartási vízszűrőkkel ízletesebb lesz a csapvíz

A csapvíz Magyarországon szigorú minőségellenőrzésen megy keresztül, és biztonsággal fogyasztható. Utószűréssel azonban még kellemesebbé tehetjük az ízét, ráadásul, ha kezelt vízzel üzemelnek a háztartási berendezéseink, akkor megóvhatjuk őket a vízkövesedéstől is.

Magnesium Mineralizer vízszűrő – jó íz kompromisszumok nélkül!

A megfelelő mennyiségű ivóvíz fogyasztása elengedhetetlen szerveztünk egészséges működéséhez. A mennyiség mellett azonban legalább ilyen fontos az ivóvíz minősége is.

Hogyan válasszunk vízlágyító berendezést?

Az ivóvíz élvezeti értéke és a mosáshoz használt víz hatékonysága részben a víz calcium-karbonát tartalmától, azaz keménységétől függ. Minél keményebb a víz, annál zamatosabbnak érezhetjük, ám mosáskor kevésbé hatékony.

Hogyan válasszunk vízlágyító berendezést?

A keményvíz csökkenti a vízzel érintkező háztartási berendezések hatékonyságát, így működtetésük többlet energiát igényel, a háztartási kiadások jelentősen növekedhetnek. Megoldást a háztartási vízlágyító beépítése nyújthat.

Lágy vízzel a kényelmes, energiatakarékos otthonért

Háztartási készülékeink, valamint otthonunk víz- és fűtésrendszerének élettartama jelentős mértékben a vízminőségen múlik. Egy korszerű vízlágyító berendezéssel vizes helyiségeinket ragyogóvá varázsolhatjuk, háztartási készülékeink és fűtésrendszerünk épségét megőrizhetjük és bőrünket is kényeztethetjük.