Hirdetés

Hírlevél feliratkozóknak

1000 Ft kedvezmény

jegyvásárlásra a februárban megrendezésre kerülő Bútor, Lámpa, Lakástextil Kiállításra.

Ha válaszolsz két kérdésre, személyre szabott tartalmakat küldünk neked.

Mikor tervezel felújítást?

Milyen témák érdekelnek?

Köszönjük a választ!

Add meg email címed, és küldjük a kupont!

A kuponkódod:

hi24kiállítás

Építkezel? Felújítasz?A lakásodat rendezed be?
Ötlettár ikon
Közelgő események

Miért hasznosak a háztartási vízszűrők?

Életünk alapja a víz, méghozzá a tiszta víz. Könnyű persze ezt megoldani egy feltörő hegyi forrásból, de ahhoz nem mindenki juthatna hozzá, és a kommunális hálózatra kapcsolt életünkben ez fontos és tömeges igénnyé vált. Nem csak a megfelelő tisztaságú, egészséges ivóvíz miatt, hanem a vízzel kapcsolatos készülékeink, a kazánok, bojlerek, mosó és mosogatógépek kiváló és minél hosszabb élettartamú működése végett is. Erre a célra szolgálnak a vízszűrők, pontosabban a vízkezelő készülékek, többségében összetett feladatot látnak el. Ennél fogva különféle méretű és bonyolultságú vízkezelő készülékek szolgálnak a kis és nagy háztartásokban, illetve ipari célokra is, minket most az otthonunkba alkalmazható lehetőségek érdekelnek, kezdjük a kisebbekkel.

Ez a cikk több mint 2 éves. Lehet, hogy bizonyos része már nem aktuális.

Azért az íz az úr!

Emberi szempontból talán a legfontosabb az ivóvíz minősége és íze. A minőséget a lebegő szennyeződések eltávolításával, azaz egy mechanikai szűréssel tudjuk eltávolítani, az ízét pedig magnéziummal tudjuk kellemesen fokozni. Erre alkalmas legkisebb eszköz a szűrőkancsó, mely kiváló formatervezésének köszönhetően a hűtőszekrényben is kényelmesen elhelyezhető.

A magnézium tartalmú szűrőbetétnek köszönhetően, a szűrt és lágyított vízhez magnéziumot kever hozzá. A szűrő kialakítása több funkciót is ellát.

  • Semlegesíti a kellemetlen ízeket, szagokat
  • Eltávolítja a klórt és az esetlegesen előforduló nehézfémeket (pl. ólom, réz)
  • Kivonja a vízkőért felelős elemeket a csapvízből
  • Értékes magnéziumot ad a szűrt vízhez

Lakásunk vízellátása szempontjából sokkal fontosabbak a hálózatba telepített, illetve ahhoz csatlakoztatható készülékek, akár vízszűrő, vagy vízlágyító vagy mindkettő.

BWT vízszűrő berendezés

Egyenesen a csapból

Ivóvíz és főzés tekintetében a kézenfekvő, folyamatos és elsődleges vízvételi hely a konyhai mosogató, illetve annak egy csapja. Ha a vízhálózatunk alapból nem rendelkezik komolyabb vízkezelő készülékkel, mert például egy lakótelepi garzonban nincs mód annak elhelyezésére, a konyhapult alá beszerelhető és folyamatosan működő kiváló vízszűrő készülékek ajánlottak. A konyhapultra, illetve a mosogató tálra szerelhető LED lámpás, krómozott csap segítségével lehet a friss szűrt vizet engedni.

Az ilyen korszerű készülék komplett csatlakozó szettje tartalmazza a LED lámpás, krómozott csapot, valamint a berendezés beépítéséhez szükséges tartozékokat, kis hozzáértéssel házilag is beszerelhető.

Ezeknek a készülékeknek a lelke a házilagosan is könnyen cserélhető szűrőpatron, mely olyan ultraszűrőt tartalmaz, ami képes kivonni például a baktériumokat is. Előnye, hogy megőrzi a szervezetünk számára fontos ásványi anyagokat. Ezáltal nem változtatja meg a víz kémiai egyensúlyát, megőrzi eredeti kémhatását.

BWT vízszűrő berendezés

Az ultraszűrőn kívül tartalmaz egy aktívszenes szűrőegységet is, amely kiváló minőségű ivóvizet varázsol, eltávolítja a kellemetlen illatokat, ízeket, vegyszereket, a lebegő talajrészecskéket és a felkavart csőüledékeket is.

  • Semlegesíti a talajból kioldott, nemkívánatos szerves humin anyagokat.
  • Megkímél minket a nehéz ásványvizes palackok hazacipelésétől, tárolásuktól és a kiürült műanyagok szelektív gyűjtésétől, amelyek nem terhelik tovább környezetünket.
  • A szűrőpatront a vízminőségtől függően átlag 6 hónap után kell cserélni. Így kedvező áron tudjuk biztosítani a családja számára a friss, tiszta főző és ivóvizet.

Kényeztetés selyemvízzel

A másik, talán még fontosabb vízfogyasztó terület a fürdőszoba. A lágyított víz kíméletesen tisztítja bőrünket és a tisztálkodó szerek, a szappanok, samponok is könnyeben oldódnak benne, szebben is habzanak. Hozzájárul, hogy bőrünk megőrizze természetes védőrétegét, így fürdés, zuhanyozás után akár ki is hagyhatjuk a testápoló használatát. Hajmosás után a hajunkat is selymes tapintásúnak, puhának érezhetjük, pedig csak a vízminőségen változtattunk.

Ebből a szempontból legfontosabb a vízkövet semlegesítő szűrőrendszer. A víz magas kalcium tartalma ellensége fürdőszobai kellékeinek, ugyanis a kalcium könnyen lerakódik, ezáltal előidézi a vízkövet. A vízkőtelenítő szűrőrendszer eltávolítja a kalciumot a fürdővízből, a fényes csempe, üveg és fém felületeket könnyű tisztán tartani vegyi tisztítószerek használata nélkül is.

A mosógép is meghálálja a lágyított vizet, kevesebb mosószerrel hatékonyabb lesz a mosás. Vízkőmentes fűtőszállal energiát spórolhatunk, és vízkövesedés miatt nem kell többé szerelőt hívni.

BWT vízszűrő berendezés

Központi vízkezelők

Nagyobb lakásokban, családi házakban ahol akár 2-3 fürdőszoba is van, esetleg külön mosókonyha és kazánházban működő fűtési rendszer biztosítja a meleget és a használati meleg vizet, ezek kiszolgálására érdemes központi vízkezelő rendszereket telepíteni rögtön a vízbelépési pont után. Ezek kényelmes elhelyezésére alkalmasak az alagsori, vagy földszinti kazánházak, vízelosztónak kialakított helyiségek.

A nagyobb komplexebb központi vízkezelő, vízlágyító készülékek több szolgáltatást is nyújtanak.

BWT vízszűrő berendezés

Vízszűrők, vízlágyítók

Nemcsak a vízkő okozhat gondot a háztartási vízvezeték rendszerünkben. Biztos tapasztaltuk, hogy eltömődött a csaptelep, csöpögött, rosszul zárt, vagy alig folyt belőle a víz. A lebegő szennyeződések mint a homok, a rozsda, vízkő darabkák nagyon sok problémát okozhatnak, és csökkentik a berendezések, csapok, élettartamát. Ezek kivédésére szolgálnak a piacon kapható sokféle vízszűrő készülékek.

A visszamosható, automata, cserebetétes darabok mind ugyanazt a célt szolgálják, megtisztítani a vizet a lebegő szennyeződésektől. A vízszűrő után szokás beépíteni, az ugyancsak központi, vízlágyító egységet is.

Ahhoz, hogy hosszú távon is jó szolgálatot tegyenek az otthonunkban, elengedhetetlen a megfelelő szervizelés. Olyan vízszűrőt és vízlágyítót érdemes választani, ami könnyen és egyszerűen házilagosan is karbantartható.

Népszerűek a témában

Csökkentsük a vízömlés okozta károkat rádiós vízérzékelővel!