Hirdetés

Takarékosság, minőség, dizájn – innovatív, pénztárcakímélő megoldások a fürdőszobában

Ha egy termék adott funkciót hatékonyabban, kevesebb energia felhasználásával, ráadásul jobb minőségben lát el, akkor nem sok érv szól amellett, hogy ne azt válasszuk. A Novaservis Metalia ECO+ termékcsaládja éppen ilyen. A cseh gyártó legújabb csaptelepei és zuhanyszettjei takarékos, egyben élményt is nyújtó fürdőszobai megoldásokat kínálnak, köszönhetően a beépített, szabályozható levegőztető perlátornak és a részletekben rejlő innovatív újításoknak.

„Nagy elődök” nyomában

A 20. századi cseh irodalom kiemelkedő alakja, Bohumil Hrabal, a regényeit (pl. Szigorúan ellenőrzött vonatok, Sörgyári Capriccio) megfilmesítő Jiří Menzel alkotásai generációkon átívelő, azokat összekötő cseh-élmények. A cseh autógyártás legújabb modelljeit használni, vagy a cseh sörkultúrába belekóstolni (szó szerint és átvitt értelemben is) is szinte kortól függetlenül érdemes. Ahogyan az olyan, takarékos és élményt is nyújtó fürdőszobai megoldásokat megismerni is az, mint amivel a cseh Novaservis gyár rukkolt elő 2020-ban.

Víz- és energiatakarékos

A kevesebb víz használata önmagában pénzt takarít meg, azonban ha ehhez hozzávesszük, hogy a kevesebb víz melegítéséhez kevesebb energiára is van szükségünk, akkor a költséghatékonyság a gáz- vagy villanyszámlán is tetten érhető, vagyis a perlátoros csaptelepek egyszerre víz- és energiatakarékosak. A Novaservis levegőztető perlátoros termékeinek előnye a piacon már ismert, „sima” víztakarékos megoldásokkal szemben, hogy magába a vízkifolyó perlátorba építettek be egy nyomógombot, amivel szabályozhatjuk az átfolyás mennyiségét, igazodva ahhoz, hogy adott helyzetben éppen több, vagy kevesebb vízre van szükségünk. A gomb megnyomásával töredékére esik vissza a kifolyó víz mennyisége, ugyanakkor a takarékos megoldás nem érne sokat, ha az a hatékonyság csökkenésével járna. Hogy ez ne így legyen a rendszer levegőt szív be, majd egy vákuumtechnika segítségével a kifolyó vizet oxigénnel dúsítja, amitől a víz tapintása sokkal kellemesebb, selymesebb lesz. További jó hír, hogy a gyártó adatai szerint a Metalia ECO+ csaptelepek a perlátor használatával akár 63%-os vízmegtakarítást is produkálhatnak.

Akár 63%-os vízmegtakarítás is elérhető a Metalia ECO+ csapteleppel
Akár 63%-os vízmegtakarítás is elérhető a Metalia ECO+ csapteleppel

Zuhanyfejek újragondolva: díjnyertes dizájn, innovatív megoldások

Az egyedi kialakítású, ötszög formát követő, ívelt vonalvezetésű kézizuhanyfej különlegessége, hogy a közepe hiányzik. A víz kilenc ponton áramlik ki a szokatlan, de praktikus kialakítású zuhanyfejből, a vízsugarak pedig egy pont felé tartanak, így a kézi zuhanyfej nemcsak tisztálkodásra, de az azt élménnyé emelő fejmasszírozásra is alkalmas.

Nemzetközi siker
Önmagában attól, hogy valami szokatlan, még nem biztos, hogy jobb, szebb, mint az átlagos. Azonban a Novaservis tervezői alaposan „eltalálták” a meglepő formát, amit bizonyít az is, hogy a Metalia ECO+ kézi zuhanyfeje elhódította a rangos nemzetközi díj, a REDDOT Design első helyét.

A praktikus szempontok szerint kialakított kínálatból választhatunk:

  • falsík alatti komplett rendszert kézi- és fejzuhannyal,
  • csaptelepet kézizuhannyal, és ennek a termosztátos változatát,
  • zuhanyszett kézi- és fejzuhannyal, illetve ezt termosztátos változatban.
A különleges kialakítású kézi zuhanyfej tisztálkodásra és lazító fejmasszázsra is alkalmas
A különleges kialakítású kézi zuhanyfej tisztálkodásra és lazító fejmasszázsra is alkalmas

A kézi- és a fejzuhanyokba egyaránt speciális perlátort építettek be, ami egyszerre maximalizálja a víztakarékosságot és a víz kellemes hatását. A Metalia ECO+ kézizuhannyal 56% vizet lehet megtakarítani.

Ennyit spórolhat: számolja ki!

Hogy a Metalia ECO+ termékcsalád víztakarékos megoldásaival egy háztartásban mennyi vizet spórolhatunk egy nap, hónap vagy év alatt, kiderül az alábbi gombra kattintva. Az átlag magyarországi vízfogyasztást alapul véve megtakarítási kalkulátor segít pontos képet adni arról, hogy miért éri meg a cseh gyártó termékeit használni, illetve hogy a felhasználási szokásokhoz, a család méretéhez igazodva, melyik termék az optimális választás. A cég számításai szerint egy átlagos magyar család mintegy 49.500 liter vizet takaríthat meg évente a Metalia ECO+ csaptelepek és a zuhanyok használatával.

ÉRDEKLŐDÖM A TERMÉK IRÁNT

Cseh fejlesztés, magyar „szívvel”
A Novaservis a piacon szokatlan módon 7 év garanciát ad a csaptelepek szívét-lelkét jelentő a kerámiabetétre. Külön érdekesség, hogy ezt az alkatrészt magyar cég gyártja és szállítja a Znojmói gyárba.

Minden részlet számít: a pénztárca mellett a környezetet is kíméli

A környezettudatosság egyre több ember számára egyre fontosabb szempont, ezt is figyelembe véve döntött úgy a Novaservis, hogy újrahasznosított, és így újrahasznosítható anyagokból készíti el a termékdobozt, melyen belül a csaptelep és a zuhanyszett a szokásostól eltérően nem műanyag, hanem papír anyagokba van becsomagolva. Így a gyártó kívül-belül 100%-ban megjeleníti azt, hogy nemcsak a vízfogasztás és energiafelhasználás optimalizálásával, hanem a gyártási, értékesítési folyamat egyéb szegmenseinek újragondolásával is törekszik a környezet megóvására.

Műanyag helyett papír: a környezetkímélő megoldások a Metalia ECO+ csaptelep csomagolásán is megjelennek
Műanyag helyett papír: a környezetkímélő megoldások a Metalia ECO+ csaptelep csomagolásán is megjelennek

A Metalia ECO+ csaptelepeket és a zuhanyokat a Ferro Hungary Kft.

TELEFON EMAIL

Újságcikk, könyv, Facebook-poszt, PR-tartalom - legyen szó bármilyen szöveg elkészítéséről, íróként, újságíróként ugyanazt a célt tartom szem előtt: a közérthetőséget. Ezért a homeinfo.hu munkatársaként is arra törekszem, hogy a lakberendezésben, gépészetben, építkezésben, felújításban járatos szakemberek által elmondottakat könnyen fogyasztható formában adjam át olvasóink számára.
Kapcsolódó cikkek

Homeinfo Kedvezmény Hetek

Építkezés, felújítás, lakberendezés? Több 100 kupon, 10-40% kedvezmény, több 100 üzletben.

Tetőfelújítás vagy új tetőszerkezet? Így kérjen ajánlatot!

Elérkezett a tetőfelújítás ideje? Építkezik? Vagy még csak a tervezés folyamatánál jár? Otthona éke és védelmezője minden esetben a tető, ezért olyan fontos, hogy mind esztétikailag, mind funkciójában és ár-érték arányában is azt nyújtsa, amit várunk tőle. Az elhatározást követően azonban a legelső lépés az ajánlatkérés.

Jakuzzi vásárlás? Előtte kérdezzük meg a szakértőt!

Egy jakuzzi megvásárlásába nem érdemes könnyelműen fejest ugrani. Mindenképpen ajánlott a megfelelő típus kiválasztása előtt alaposan tájékozódjunk, sőt, legjobb, ha ehhez szakember segítségét kérjük.

Fürdőszobatrendek, melyeket érdemes követni 2021-ben

Összeállításunkban öt stíusirányzat mentén igyekszünk ötleteket adni, melyekkel nem pusztán esztétikus, de egyszerre modern és otthonos is lehet fürdőhelyiségünk.

KLUDI SMART LUXURY, kulcs a kifinomult fürdőszobához

A kortárs fürdőszobai dizájn a stílusokról, trendekről és az exkluzivitásról szól, különösen akkor, ha álmaink fürdőszobáját saját egyéniségünkhöz alakítanánk. A manapság oly népszerű stílusok mindegyikéhez, mint a kortárs, purista, avantgard és modern klasszikus, a KLUDI a megfelelő termékcsaládot kínálja.

Építkezés, felújítás, lakberendezés – elrajtolt a kuponletöltés! Hamarosan indul a HOMEINFO Kedvezmény Hetek

Kevesebb, mint egy hónap múlva többet fog érni a pénze annak, aki az építkezéshez, felújításhoz, lakberendezéshez szükséges termékeket a Homeinfo Kedvezmény Hetek kuponjaival vásárolja meg. Az akció iránt már most nagy az érdeklődés, a Homeinfo meg is kérdezte olvasóit, hogy leginkább mire használnák fel a több, mint 200 kedvezményre jogosító kupont.

Tiszta kutya, rendes ház - Tippek és trükkök a háziállat otthoni megfürdetéséhez

A Geberit tippjei otthoni kutyafürdetéshez.

Mennyit spórolhatunk a Homeinfo Kedvezmény Hetek kuponjaival? Íme, egy példa arra, hogy elég sokat!

Hamarosan élhetünk a kedvezményekkel és jelentős összeget, akár 50 százalékot is megtakaríthatunk az építkezéshez, felújításhoz szükséges termékek árából. Most egy fürdőszoba felújítását véve alapul bemutatjuk, hogyan működik majd ez a gyakorlatban.

RE.SOURCE: kényelem és funkcionalitás egyben

A napi vízfogyasztást meghatározó főbb jellemzők az életkor, a nem és az aktuális tevékenység, környezeti hőmérséklet. Az EFSA, Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság majd 50 oldalas tanulmányának ajánlása felnőtt férfi: 2,5, nő: 2 liter/nap. Ha vízfogyasztásról beszélünk, azonnal jön a következő szempont, a minőség! Egyszerűen fogalmazva: vezetékes vagy palackos ásványvizet részesítsem előnyben?

Megéri az árát? Mit kell tudnunk a minőségi lakberendezési termékekről?

“Mi kerül ezen ennyibe?” Ez a szállóigévé vált mondat lehet az első gondolatunk, amikor felvont szemöldökkel méregetjük a – szerintünk - rendesen túlárazott terméket. Vajon valóban túlárazott-e a termék, jelen esetben a bútor, a szaniter vagy a burkolat? Tudjuk-e, hogy a minőségnek miért annyi az ára? És laikusként miről ismerjük fel, hogy egy bútor valóban minőségi-e? Az eligazodásban segít a Momento design marketing vezetője, Bányász András.