Takarékosság, minőség, dizájn – innovatív, pénztárcakímélő megoldások a fürdőszobában

Ha egy termék adott funkciót hatékonyabban, kevesebb energia felhasználásával, ráadásul jobb minőségben lát el, akkor nem sok érv szól amellett, hogy ne azt válasszuk. A Novaservis Metalia ECO+ termékcsaládja éppen ilyen. A cseh gyártó legújabb csaptelepei és zuhanyszettjei takarékos, egyben élményt is nyújtó fürdőszobai megoldásokat kínálnak, köszönhetően a beépített, szabályozható levegőztető perlátornak és a részletekben rejlő innovatív újításoknak.

„Nagy elődök” nyomában

A 20. századi cseh irodalom kiemelkedő alakja, Bohumil Hrabal, a regényeit (pl. Szigorúan ellenőrzött vonatok, Sörgyári Capriccio) megfilmesítő Jiří Menzel alkotásai generációkon átívelő, azokat összekötő cseh-élmények. A cseh autógyártás legújabb modelljeit használni, vagy a cseh sörkultúrába belekóstolni (szó szerint és átvitt értelemben is) is szinte kortól függetlenül érdemes. Ahogyan az olyan, takarékos és élményt is nyújtó fürdőszobai megoldásokat megismerni is az, mint amivel a cseh Novaservis gyár rukkolt elő 2020-ban.

Víz- és energiatakarékos

A kevesebb víz használata önmagában pénzt takarít meg, azonban ha ehhez hozzávesszük, hogy a kevesebb víz melegítéséhez kevesebb energiára is van szükségünk, akkor a költséghatékonyság a gáz- vagy villanyszámlán is tetten érhető, vagyis a perlátoros csaptelepek egyszerre víz- és energiatakarékosak. A Novaservis levegőztető perlátoros termékeinek előnye a piacon már ismert, „sima” víztakarékos megoldásokkal szemben, hogy magába a vízkifolyó perlátorba építettek be egy nyomógombot, amivel szabályozhatjuk az átfolyás mennyiségét, igazodva ahhoz, hogy adott helyzetben éppen több, vagy kevesebb vízre van szükségünk. A gomb megnyomásával töredékére esik vissza a kifolyó víz mennyisége, ugyanakkor a takarékos megoldás nem érne sokat, ha az a hatékonyság csökkenésével járna. Hogy ez ne így legyen a rendszer levegőt szív be, majd egy vákuumtechnika segítségével a kifolyó vizet oxigénnel dúsítja, amitől a víz tapintása sokkal kellemesebb, selymesebb lesz. További jó hír, hogy a gyártó adatai szerint a Metalia ECO+ csaptelepek a perlátor használatával akár 63%-os vízmegtakarítást is produkálhatnak.

Akár 63%-os vízmegtakarítás is elérhető a Metalia ECO+ csapteleppel
Akár 63%-os vízmegtakarítás is elérhető a Metalia ECO+ csapteleppel

Zuhanyfejek újragondolva: díjnyertes dizájn, innovatív megoldások

Az egyedi kialakítású, ötszög formát követő, ívelt vonalvezetésű kézizuhanyfej különlegessége, hogy a közepe hiányzik. A víz kilenc ponton áramlik ki a szokatlan, de praktikus kialakítású zuhanyfejből, a vízsugarak pedig egy pont felé tartanak, így a kézi zuhanyfej nemcsak tisztálkodásra, de az azt élménnyé emelő fejmasszírozásra is alkalmas.

Nemzetközi siker
Önmagában attól, hogy valami szokatlan, még nem biztos, hogy jobb, szebb, mint az átlagos. Azonban a Novaservis tervezői alaposan „eltalálták” a meglepő formát, amit bizonyít az is, hogy a Metalia ECO+ kézi zuhanyfeje elhódította a rangos nemzetközi díj, a REDDOT Design első helyét.

A praktikus szempontok szerint kialakított kínálatból választhatunk:

  • falsík alatti komplett rendszert kézi- és fejzuhannyal,
  • csaptelepet kézizuhannyal, és ennek a termosztátos változatát,
  • zuhanyszett kézi- és fejzuhannyal, illetve ezt termosztátos változatban.
A különleges kialakítású kézi zuhanyfej tisztálkodásra és lazító fejmasszázsra is alkalmas
A különleges kialakítású kézi zuhanyfej tisztálkodásra és lazító fejmasszázsra is alkalmas

A kézi- és a fejzuhanyokba egyaránt speciális perlátort építettek be, ami egyszerre maximalizálja a víztakarékosságot és a víz kellemes hatását. A Metalia ECO+ kézizuhannyal 56% vizet lehet megtakarítani.

Ennyit spórolhat: számolja ki!

Hogy a Metalia ECO+ termékcsalád víztakarékos megoldásaival egy háztartásban mennyi vizet spórolhatunk egy nap, hónap vagy év alatt, kiderül az alábbi gombra kattintva. Az átlag magyarországi vízfogyasztást alapul véve megtakarítási kalkulátor segít pontos képet adni arról, hogy miért éri meg a cseh gyártó termékeit használni, illetve hogy a felhasználási szokásokhoz, a család méretéhez igazodva, melyik termék az optimális választás. A cég számításai szerint egy átlagos magyar család mintegy 49.500 liter vizet takaríthat meg évente a Metalia ECO+ csaptelepek és a zuhanyok használatával.

ÉRDEKLŐDÖM A TERMÉK IRÁNT

Cseh fejlesztés, magyar „szívvel”
A Novaservis a piacon szokatlan módon 7 év garanciát ad a csaptelepek szívét-lelkét jelentő a kerámiabetétre. Külön érdekesség, hogy ezt az alkatrészt magyar cég gyártja és szállítja a Znojmói gyárba.

Minden részlet számít: a pénztárca mellett a környezetet is kíméli

A környezettudatosság egyre több ember számára egyre fontosabb szempont, ezt is figyelembe véve döntött úgy a Novaservis, hogy újrahasznosított, és így újrahasznosítható anyagokból készíti el a termékdobozt, melyen belül a csaptelep és a zuhanyszett a szokásostól eltérően nem műanyag, hanem papír anyagokba van becsomagolva. Így a gyártó kívül-belül 100%-ban megjeleníti azt, hogy nemcsak a vízfogasztás és energiafelhasználás optimalizálásával, hanem a gyártási, értékesítési folyamat egyéb szegmenseinek újragondolásával is törekszik a környezet megóvására.

Műanyag helyett papír: a környezetkímélő megoldások a Metalia ECO+ csaptelep csomagolásán is megjelennek
Műanyag helyett papír: a környezetkímélő megoldások a Metalia ECO+ csaptelep csomagolásán is megjelennek

A Metalia ECO+ csaptelepeket és a zuhanyokat a Ferro Hungary Kft.

TELEFON Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Újságcikk, könyv, Facebook-poszt, PR-tartalom - legyen szó bármilyen szöveg elkészítéséről, íróként, újságíróként ugyanazt a célt tartom szem előtt: a közérthetőséget. Ezért a homeinfo.hu munkatársaként is arra törekszem, hogy a lakberendezésben, gépészetben, építkezésben, felújításban járatos szakemberek által elmondottakat könnyen fogyasztható formában adjam át olvasóink számára.
Kapcsolódó cikkek

Homeinfo Kedvezmény Hetek

Építkezés, felújítás, lakberendezés? Több 100 kupon, 10-40% kedvezmény, több 100 üzletben.

Csak a képzelet szab határt: inspiráló zuhanyvariációk a Radaway-től

A Méta szakembereivel a cég által forgalmazott Radaway zuhanykabinokról, azon belül is a 2020-as újdonságokról beszélgettünk.

Zuhanytálca extrákkal: esztétikus, strapabíró, biztonságos és…

A Geberit legújabb zuhanytálca családja, a Geberit Sestra, tökéletesen illeszkedik a svájci gyártó prémium minőséget képviselő fürdőszobakínálatába. A Geberit Sestra ásványi anyagból készült zuhanytálca nemcsak elegáns megjelenésű, strapabíró és kiemelkedően csúszásmentes, de speciálisan kialakított szifonjának köszönhetően tökéletes megoldás alacsony padlószerkezetű fürdőszoba felújításánál is.

Ahány kád, annyi lehetőség – újdonságok az M-Acryltól

Ahány ház, annyi szokás – foglalja össze a közmondás azt az általános megállapítást, hogy ahány ember, annyiféle életérzés, gondolkodásmód, illetve ezekből fakadó igények létezhetnek. Ahány kád, annyi lehetőség – fűzhetjük tovább a nyitógondolatot, hiszen ma már a fürdőszobai jelenlétünk messze túlmutat a tisztálkodáson, ez a helyiség fokozatosan vált egyre inkább az otthoni pihenés színterévé. Ennek hangsúlyos eleme a fürdőkád, amelyekből eddig is széles kínálatot biztosított, 2020 azonban további újdonságokkal szélesítette a termékpalettát.

Fürdőszoba és design, azaz mitől lesz igazán különleges a fürdőszoba?

A fürdőszoba, méretétől függetlenül, tipikusan az a helyiség, ahol a funkcionalitás szempontjai fokozottan előtérbe kerülnek. Ahhoz azonban, hogy ez tökéletesen működjön, érdemes figyelmet fordítani a minőségi berendezési elemek és szaniterek kiválasztására.

“A maximumot kihozni a tervezésből, csak az ügyféllel együtt lehet” – beszélgetés Zámbó Tímea építészmérnök, belsőépítésszel, az Év fürdőszobája pályázat díjazottjával

Természetközeliség, a külső és belső terek határainak feszegetése, a hagyományos funkciók továbbgondolása, mindez kreatív formavilággal, igényes és harmonikus megjelenéssel. Ha röviden akarnánk összefoglalni, ez jellemezné legjobban Zámbó Tímea munkáit, aki formabontó megoldásokat is szívesen alkalmaz terveiben.

Tartós és esztétikus gránit mosogatók a FERRO-tól - 15 év garanciával!

A gránit a Földön leggyakrabban előforduló magmás kőzet, amit már az őskorban is használtak építőkővé formálva. Neve a latin granum szóból ered, ami magyarul szemcsét jelent, és éppen ebben az állapotában feldolgozva lehet egyszerre hasznos és esztétikus is a háztartásunk számára, mégpedig a konyhánkban, a FERRO gránit mosogatói által.

Funkcionalitás és design a fürdőszobában

Használat szempontjából otthonunk egyik legnyilvánvalóbb helyisége a fürdőszoba. Rendeltetése egyértelmű, tehát az is világos mindenki számára, hogy melyek a legszükségesebb és kevésbé elvárt berendezési elemei. Ezen a ponton azonban érdemes meghaladni a száraz tárgyszerűséget, hiszen azt is joggal szeretnénk, hogy ez a helyiség esztétikus, – mi több – kellemes és korszerű legyen, tükrözze ízlésünket. A design tehát megkerülhetetlen, ha a legtöbbet szeretnénk kihozni a legkisebb helyiségből.

Fürdőszoba Kiállítás | 2020 | Működő design a Geberitnél

Újdonságok, innovációk a Geberittől

Fürdőszoba Kiállítás | 2020 | Grohe innovációk

Mit hoz a jövő csaptelep fronton? Kovács Kevin, a Grohe projektmenedzsere mutatja be a cég innovációit.