Hirdetés

Flexibilis vagy alakváltozásra képes ragasztó?

Biztosan Ön is járt már úgy, hogy flexibilis vagy kültéri csemperagasztót keresett az üzletben. Ilyen anyagot könnyű szerrel tud választani, hiszen ezek az anyagok számtalan változatban megtalálhatóak az üzletek polcain, raktárakban, áruházakban.

A zsákfeliratok alapján különleges tulajdonságú anyagokat vélünk beazonosítani! Néhány példa a számtalan változat közül, amelyekkel találkozhatunk:

 • Fagyálló Superflex csemperagasztó
 • Kültéri fagyálló flexibilis csemperagasztó
 • Kültérre flexibilizált csemperagasztó
 • stb...

A lehetőségek tárháza végtelen ebből a szempontból, de valóban biztonságot, megnyugtató műszaki tartalmat jelentenek a vásárláskor ezek a kifejezések? Sajnos nem! A flexibilis (hajlékony) lehet egy flexi cső, egy flexibilis szifon és egyéb olyan dolgok, amelyek ránézésre egyértelműen flexibilisek!

Ezek a kifejezések nem utalnak műszaki tartalomra, műszaki tartalmi értékük nincs, a gyártó cégeknek ezen kifejezések használatával semmilyen további műszaki tartalmi kötelezettségük nincs! Ezeket a kifejezéseket bármikor bármilyen termékre ráírhatnák, nincs mögöttük műszaki, tartalmi kötelezettség, nincsenek mögöttük szabványok, nincs mögöttük semmi olyan háttér, amely egy esetleges probléma esetén, irányt, jogorvoslatot, segítséget nyújt a probléma megoldásában!

A fentiek első olvasásra furcsának tűnhetnek, de rögtön érthető lesz, miről is van szó! Íme egy kis útmutató, hogy miként válasszon csemperagasztót!

kivitelezes_burkolat

A ragasztók az alábbiak alapján vannak osztályba sorolva:

 • Kötőanyag
 • Teljesítmény
 • Kiegészítő tulajdonságok
 • Alakváltozási tulajdonság

A ragasztó ajánlásakor csak ezeket a jelöléseket keressük a zsákokon, mert ezek az irányadóak, ezek műszaki tartalmilag köteleznek!

Példának okáért:

 • Falburkoláshoz mindig lecsúszásmentes ragasztót,
 • egy fűtött aljzatra, kent vízszigetelésre, teraszokra mindenképpen fokozottan terhelhető besorolású anyagot válasszon. Továbbá ne a flex, illetve kültéri szócskákat keresse, hanem az alakváltozásra illetve nagy alakváltozásra képes S1 vagy S2 jelölést!

Miként néz ez ki a zsákokon? Például: C2TE S1 (cementkötésű, fokozottan terhelhető, lecsúszásmentes, hosszú nyitott idejű, alakváltozásra képes)

A Mapei szeretne abban segíteni, hogy a burkolói szakma egyre inkább tudjon a prémium anyagok irányába nyitni!

kivitelezes__burkolat

Ezért 2011–től csökkentette a prémium csemperagasztók listaárait, mert bíznak abban, hogy a kedvezőbben elérhető magas műszaki tartalommal bíró csemperagasztók segítik a felhasználókat, a megrendelőket abban, hogy a beépítésekhez a valóban oda való, magas műszaki tartalommal bíró anyagokat ajánlják, vásárolják, használják!

Sokszor bebizonyosodott már, hogy csak a magas minőségű anyagokkal elkészített burkolási munkák lehetnek hosszú távon problémamentesek!

Az ilyen problémamentes burkolatok elkészítéséhez most a Keraflex család ideális megoldás:

 • Keraflex
 • Keraflex Easy
 • Keraflex Maxi S1
 • Keraflex S1

Ezekről a termékekről bővebb információt (leírást, műszaki információt) a www.mapei.hu oldalon talál. A burkoló elismertségéhez és a megrendelő elégedettségéhez minden esetben a hosszú távon problémamentes burkolat elkészítése szükséges!

Ha megrendelőként olyan padlóburkolatot szeretne, melynek a csodájára járnak, és nem szeretne értelmetlenül pénzt kidobni az ablakon, vagy nem szeretne pár hónap múlva ingerülten telefonálni a kivitelezőjének, mert felváltak, feltöredeztek a lapok, akkor ismerje meg, hogy mi lehet az egyik legjobb választás!

Íme egy értékes ajándék: "A tartós burkolat titka" című lakossági kiadvány, amelyből megtudhatja, hogy mi az, amitől elsődlegesen függ burkolatának tartóssága, élettartama.

Letölthető: www.fugazoanyag.hu/tartosburkolattitka

Kapcsolódó cikkek

Homeinfo Kedvezmény Hetek

Építkezés, felújítás, lakberendezés? Több 100 kupon, 10-40% kedvezmény, több 100 üzletben.

Tetőfelújítás vagy új tetőszerkezet? Így kérjen ajánlatot!

Elérkezett a tetőfelújítás ideje? Építkezik? Vagy még csak a tervezés folyamatánál jár? Otthona éke és védelmezője minden esetben a tető, ezért olyan fontos, hogy mind esztétikailag, mind funkciójában és ár-érték arányában is azt nyújtsa, amit várunk tőle. Az elhatározást követően azonban a legelső lépés az ajánlatkérés.

Közel nulla

2021 január 1-től már minden épületre a közel nulla szabályozás vonatkozik. A tavalyi év végén elrendelt türelmi idővel azonban 2021. július 1-ig elhalasztották az új követelmények számonkérését. Változott a rendelkezés azon pontja is, mely a megújuló energia minimális részarányát írta elő. Bővebben a videóban.

Energia- és pénz megtakarítás tudatos házkialakítással. Szakértők szerint a tudatos választás akár már 5 éven belül is megtérülhet a rezsiköltségekben

Az energiahatékony otthonok kialakítása egyszerűbb, mint gondolnánk. Az épületenergetikai szakmérnök szerint megfelelő házkialakítással, felújítással akár 5 éven belül is megtérülhet az egy-egy energiahatékonyabb megoldásba fektetett plusz pénz.

Így válasszunk nyílászárót! – 3 fontos szempont a csalódások helyett

Egy nyílászáró legfeljebb annyira lehet jó, mint amilyen a leggyengébb alkatrésze. Nem szabad megspórolni azt, ami műszakilag, illetve minőségben indokolt, és akkor hosszú távon szavatolható a működés és a működtetés.

Házat, de gyorsan! - 1. rész - Korszerű otthonok, pincétől a klímafödémig előregyártással

Ha érdekli egy olyan megoldás, amivel otthona szerkezetei gyorsan és időben elkészülnek, ahol akár a gépészet beépítése is egyszerűbb a megszokottnál, természetesen az egyediségéről és szépségéről sem akar lemondani, és a költségvetésnek legalább ezt a részét könnyen kézben akarja tartani, akkor ismerkedjen meg a korszerű, előgyártással készülő építőanyagokkal!

82 év alatt újulhat meg a teljes családi ház állomány Magyarországon. Unokáink már látni fogják?

Magyarországon 2,7 millió családi ház van. Energetikailag korszerűnek 5-10%-uk mondható, melyek energetikai korszerűsítést nem igényelnek, hiszen ezeket eleve a kor követelményeinek megfelelően építették, vagy már energiahatékonysági szempontból teljes körűen felújították azokat.

Otthonunk egészséges lakóklímája a jó minőségű hőszigeteléssel kezdődik

Az elavult hőszigetelés nagyban befolyásolhatja a beltéri klímát, amiben élünk, ezért kiemelten fontos, hogy az ősz közeledtével, milyen felújításon esnek át a kevéssé korszerű épületek.

Mit mesél rólad a házad? - Személyiségünkről is árulkodik otthonunk homlokzata

A színek az emberi személyiség kifejezőeszközeként is működnek – nincs ez másként az épületeknél választott árnyalatokkal sem. Magyarországon ugyan kevésbé jellemző a széleskörű színhasználat, pedig a megfelelő a homlokzati anyag színének kiválasztásával nemcsak a lakók, a lakókörnyezet is harmonikusabbá válik.

Fürdőszoba Kiállítás | 2020 | Mezítláb a Párisi udvarban - KROKI stúdió

Virtuális túra a felújított Párisi udvarban kialakított, ötcsillagos hotel fürdőszobáiban