Hirdetés

Flexibilis vagy alakváltozásra képes ragasztó?

Biztosan Ön is járt már úgy, hogy flexibilis vagy kültéri csemperagasztót keresett az üzletben. Ilyen anyagot könnyű szerrel tud választani, hiszen ezek az anyagok számtalan változatban megtalálhatóak az üzletek polcain, raktárakban, áruházakban.

A zsákfeliratok alapján különleges tulajdonságú anyagokat vélünk beazonosítani! Néhány példa a számtalan változat közül, amelyekkel találkozhatunk:

 • Fagyálló Superflex csemperagasztó
 • Kültéri fagyálló flexibilis csemperagasztó
 • Kültérre flexibilizált csemperagasztó
 • stb...

A lehetőségek tárháza végtelen ebből a szempontból, de valóban biztonságot, megnyugtató műszaki tartalmat jelentenek a vásárláskor ezek a kifejezések? Sajnos nem! A flexibilis (hajlékony) lehet egy flexi cső, egy flexibilis szifon és egyéb olyan dolgok, amelyek ránézésre egyértelműen flexibilisek!

Ezek a kifejezések nem utalnak műszaki tartalomra, műszaki tartalmi értékük nincs, a gyártó cégeknek ezen kifejezések használatával semmilyen további műszaki tartalmi kötelezettségük nincs! Ezeket a kifejezéseket bármikor bármilyen termékre ráírhatnák, nincs mögöttük műszaki, tartalmi kötelezettség, nincsenek mögöttük szabványok, nincs mögöttük semmi olyan háttér, amely egy esetleges probléma esetén, irányt, jogorvoslatot, segítséget nyújt a probléma megoldásában!

A fentiek első olvasásra furcsának tűnhetnek, de rögtön érthető lesz, miről is van szó! Íme egy kis útmutató, hogy miként válasszon csemperagasztót!

kivitelezes_burkolat

A ragasztók az alábbiak alapján vannak osztályba sorolva:

 • Kötőanyag
 • Teljesítmény
 • Kiegészítő tulajdonságok
 • Alakváltozási tulajdonság

A ragasztó ajánlásakor csak ezeket a jelöléseket keressük a zsákokon, mert ezek az irányadóak, ezek műszaki tartalmilag köteleznek!

Példának okáért:

 • Falburkoláshoz mindig lecsúszásmentes ragasztót,
 • egy fűtött aljzatra, kent vízszigetelésre, teraszokra mindenképpen fokozottan terhelhető besorolású anyagot válasszon. Továbbá ne a flex, illetve kültéri szócskákat keresse, hanem az alakváltozásra illetve nagy alakváltozásra képes S1 vagy S2 jelölést!

Miként néz ez ki a zsákokon? Például: C2TE S1 (cementkötésű, fokozottan terhelhető, lecsúszásmentes, hosszú nyitott idejű, alakváltozásra képes)

A Mapei szeretne abban segíteni, hogy a burkolói szakma egyre inkább tudjon a prémium anyagok irányába nyitni!

kivitelezes__burkolat

Ezért 2011–től csökkentette a prémium csemperagasztók listaárait, mert bíznak abban, hogy a kedvezőbben elérhető magas műszaki tartalommal bíró csemperagasztók segítik a felhasználókat, a megrendelőket abban, hogy a beépítésekhez a valóban oda való, magas műszaki tartalommal bíró anyagokat ajánlják, vásárolják, használják!

Sokszor bebizonyosodott már, hogy csak a magas minőségű anyagokkal elkészített burkolási munkák lehetnek hosszú távon problémamentesek!

Az ilyen problémamentes burkolatok elkészítéséhez most a Keraflex család ideális megoldás:

 • Keraflex
 • Keraflex Easy
 • Keraflex Maxi S1
 • Keraflex S1

Ezekről a termékekről bővebb információt (leírást, műszaki információt) a www.mapei.hu oldalon talál. A burkoló elismertségéhez és a megrendelő elégedettségéhez minden esetben a hosszú távon problémamentes burkolat elkészítése szükséges!

Ha megrendelőként olyan padlóburkolatot szeretne, melynek a csodájára járnak, és nem szeretne értelmetlenül pénzt kidobni az ablakon, vagy nem szeretne pár hónap múlva ingerülten telefonálni a kivitelezőjének, mert felváltak, feltöredeztek a lapok, akkor ismerje meg, hogy mi lehet az egyik legjobb választás!

Íme egy értékes ajándék: "A tartós burkolat titka" című lakossági kiadvány, amelyből megtudhatja, hogy mi az, amitől elsődlegesen függ burkolatának tartóssága, élettartama.

Letölthető: www.fugazoanyag.hu/tartosburkolattitka

 | 
Kapcsolódó cikkek

Érdekességek, amikért érdemes kilátogatni a Fürdőszoba és Otthoni Wellness Kiállításra 2022-ben

Az Elevenház Panzió Projekt

Rendezze be teraszát, kertjét!

Hővisszanyerős szellőztető rendszer árkalkulátor

Otthonfelújítási támogatástól az építőanyag vásárlásig – Ezentúl mindezt egy helyen intézhetjük!

Masszív épületszerkezet költséghatékonyan, rekordidő alatt - Ytong Vasalt Pallós építési rendszer

Házat, de gyorsan! - 4. rész - Szárnyakon a fal evolúciója

A családi ház építését is egyre tudatosabban tervezzük meg

Praktikus újítás, magas hatásfok – itt az épületszigetelés új dimenziója!

Családiház építését tervezi? Segítünk kalkulálni!

Tippek tetőablak választáshoz – felújítóknak

Belsőépítészeti tervezés és teljeskörű kivitelezés az Attraktív Design Stúdió csapatával

Miért fontos kivitelezői szerződést kötni és mi szerepeljen a szerződésben? Letölthető szerződésminta és magyarázatok felújítóknak, építkezőknek

Gyors és stresszmentes építkezés, akár a karosszék kényelméből

5 pénztárca kímélő környezettudatos szempont építkezésnél

Otthonunk felbecsülhetetlen értéke a csend és a nyugalom – Építkezés mészhomok téglával

10 ok, miért érdemes az ISOTEX-et választani

Így gazdálkodunk okosan – Mi az, amit mi feltétlenül beszerzünk a HOMEINFO Heteken?

Vásárlási listák
További vásárlási listák