Hirdetés

Hírlevél feliratkozás

Ha válaszolsz két kérdésre, személyre szabott tartalmakat küldünk neked.

Mikor tervezel felújítást?

Milyen témák érdekelnek?

Köszönjük a választ!

Add meg email címed!

Köszönjük a feliratkozást!

Építkezel? Felújítasz?A lakásodat rendezed be?
Ötlettár ikon

6+1 tipp a csaptelepek tökéletes tisztításához

Némelyik csaptelep felér egy műalkotással. Különösen akkor, ha a formája, színe – ahogy mostanában a fekete vagy arany – feltűnő külsőt kölcsönöznek neki. A látványt azonban erősen befolyásolja, hogy a csaptelep felülete megkapja-e a szükséges ápolást, tisztítást. 6+1 pontban összefoglaljuk, mit tehetünk csaptelepeink kifogástalan megjelenéséért.

A FERRO csaptelepei a minőségi anyagoknak és a magas színvonalú gyártásnak köszönhetően hosszú évekig tökéletesen működnek, azonban gondozás nélkül a felületükön nyomot hagyhat a mindennapos használat. A vízkő, a szappanmaradványok, a lerakódó por sajnos gyorsan meglátszanak, különösen a fekete színű csaptelepeken szembe tűnőek. A jó hír, hogy ezek a kellemetlen nyomok viszonylag gyorsan eltüntethetők, azonban nem mindegy, hogy milyen eszközökkel és tisztítószerekkel szabadulunk meg a szennyeződésektől. Némelyik anyag ugyanis véglegesen károsíthatja a csaptelep felületét, jobb tehát ezeket elkerülni.

Legyen a csaptelep tökéletesen tiszta!

A FERRO csaptelepei - stílustól függetlenül – feltűnővé, egyedivé varázsolják bármelyik fürdőszobát vagy konyhát. A modern, formatervezett csaptelepek a puszta funkcionalitásnál többet nyújtanak: markáns és meghatározó látványelemei az enteriőrnek, éppen ezért nagyon fontos a makulátlan megjelenés. A felületre rakódó vízkő vagy bármilyen, a fürdőszobában, konyhában szokásos szennyeződés gyorsan meglátszik, ezektől ajánlott mihamarabb megtisztítani a csaptelepet.

FERRO csaptelep tisztítása

1. A krómozott kivitelű szerelvények felületét szappanos vízzel tisztítsuk. A lerakódott vízkő eltávolítására használjunk kímélő, enyhe, citromsavas tisztítószert, majd a csaptelepet bő vízzel öblítsük le.

2. Használhatunk természetes vízkőoldókat, pl.: ecetet vagy citromsavat, de mindig csak hígítva. Töményen soha ne alkalmazzuk ezeket, mert megmarhatja a felületet, ami így elveszítheti ragyogó csillogását. Tisztítás utána mindig alaposan öblítsük le és puha kendővel töröljük szárazra a felületet.

3. Kerülendők: a savas, lúgos kémhatású, klórtartalmú szerek, valamint a durva szemcsés súrolószerek. Ezek használata vissza nem fordítható felületi elváltozásokat okozhat, amelyek nem javíthatóak és jótállás sem vonatkozik rájuk.

4. Ajánlott eszközök: puha törlőkendő, puha szivacs.

5. A fekete csaptelepeket kizárólag szappanos vízzel tisztítsuk és minden használat után érdemes szárazra törölni; az arany színű felületekre pedig ugyanaz vonatkozik, mint a krómra. A ZUMBA konyhai csaptelepek szilikon flexibilis kifolyócsöveit ugyancsak szappanos vízzel lehet tisztítani, nem is igényelnek mást, mivel ezeken a felületeken nem rakódik le a vízkő.

6. A hálózati víz minőségétől és keménységétől függően, akár napi rendszerességgel érdemes áttörölni a csaptelepek külső felületét, így nem tudnak kialakulni vízkő foltok.

A kerámiabetétes csaptelepek az újabb generációt képviselik a ma már korszerűtlennek tekintett gumibetétes változatokkal szemben. Élettartamuk hosszú, de a vízkő és egyéb szennyeződések ezeket sem kímélik, főleg olyan épületekben, ahol nagyon kemény a víz, vagy régi a vízvezetékrendszer. A vízrendszerbe épített vízszűrő alkalmazásával megóvható a csaptelep belső és külső szerkezete.

+1. A FERRO szakértőjének tanácsa: A csaptelep rendellenes működése esetén minden esetben haladéktalanul forduljunk a márkaszervizhez! Ne várjuk meg, amíg a csaptelep használhatatlanná válik. Amennyiben a csaptelep a szerviz elbírálása alapján javítható és vonatkozik rá jótállás, a szakszerviz a beépítés helyszínén végzi el a javítási munkát, ezért a csaptelepet nem szükséges leszerelni. A helyes tisztítási és karbantartási munkát a garanciajegyben leírtak alapján magunk is elvégezhetjük.

Használjuk és leljük örömünket hosszú éveken át csaptelepeink hibátlan működésében, ám ehhez ajánlott a fenti tanácsok megfontolása és alkalmazása. Ha elbizonytalanodunk, keressük bátran a FERRO szakembereit!

Érdeklődöm a Ferro csaptelepei iránt

Népszerűek a témában

Milyen anyagból készült mosdót válasszunk?

Lemondás nélkül a kis fürdőszobában

WC-választó kisokos – Milyen szempontok alapján érdemes új vécét választani építkezéskor vagy felújításkor?

Ez is érdekelhet

Útmutató a kádvásárláshoz - majdnem minden, amit döntés előtt át kell gondolnia

Modern fürdőszobák díszei az öntöttmárvány térkádak

Szárazépítés vizes helyiségekben Austrotherm UNIPLATTE® építőlemezekkel

Magnifico! Mágnesen alapuló technológia a tolóajtók szolgálatában

Hörmann garázskapu és bejárati ajtó konfigurátor

Így lehet energetikailag hatékony a tető

Gyors, díjmentes, nagyságrendi számítás a Terrán TetőKalkulátorával!

Paradox – Bemutatkozik az új BlueEye applikáció

A külső textilárnyékolók Fixscreen-rendszerével új dimenzió kezdődött az árnyékolásban

Outdoor-otthonok modern árnyékoló és pergola megoldásai - kültéri életterek tervezése az Archishade szakértőivel

Könnyebb építkezés, jobb hőszigetelés: ez tudja az Ytong

Fűtési rendszerek és használati melegvíz előállítás optimalizálása – Avagy miért is hasznosak az OSZTÓ-GYŰJTŐK?

Hipnotikus! Bemutatkozik a Radaway színes zuhanykollekciója

Zuhanyzás sosem volt még ennyire stílusos: nézze meg a Radaway 2023-as újdonságait

Mira: egy kád, számtalan lehetőség (8 méret és két változat)

Bemutatkoznak a Sabina egyenes kádak - Így választhat magabiztosan jó és jó között

Fürdőszoba gyerekeknek – mire figyeljünk, hogy biztonságos és vidám legyen?

Meglátja és megszereti: szálcsiszolt matt zuhanyszínekkel bővült a Radaway kínálata

Fürdőszoba tükrök új megvilágításban: tippek a megfelelő kiválasztásához

Karakteres, izgalmas és modern: fókuszban a fürdőszobai design radiátorok

„Az egyedi környezet kialakításához mindig magam tervezem a bútorokat is” – beszélgetés Zsákai Gábor belsőépítész, lakberendezővel

Okos megoldásokkal az optimális fürdőszobai vízhasználatért

5 fürdőszobai megoldás a tiszta, csendes és higiénikus használatért

Szebb otthon home staging-gel: Zen ház projekt