Hirdetés

Hírlevél feliratkozás

Ha válaszolsz két kérdésre, személyre szabott tartalmakat küldünk neked.

Mikor tervezel felújítást?

Milyen témák érdekelnek?

Köszönjük a választ!

Add meg email címed!

Köszönjük a feliratkozást!

Építkezel? Felújítasz? A lakásodat rendezed be?
Ötlettár ikon

WC-választó kisokos – Milyen szempontok alapján érdemes új vécét választani építkezéskor vagy felújításkor?

A mellékhelyiség kialakítása ma már nem mellékes kérdés. A sokszínű kínálat lehetővé teszi, hogy teljesen személyre szabottá tegyük és saját igényeinkre szabjuk otthonunk ezen helyiségét is.

A megfelelő vécé kiválasztásánál több szempontot is érdemes mérlegelni: mennyi a rendelkezésre álló hely, a beépítési és rögzítési lehetőségeket, higiéniai tényezőket, formai és kialakítási tulajdonságokat, nem utolsó sorban pedig azt, hogy milyen előnyökkel járnak az okos WC-rendszerek.

Fali wc

Rögzítési és a beépítési szabályok

A rögzítési lehetőségek és a beépítési szituációk terén is hatalmas kínálattal találkozhatunk. Megválaszthatjuk, hogy a WC-tartály falra vagy aljzatra szerelhető, álló, monoblokkos, mozgássérültek számára megfelelő, illetve alsó vagy hátsó kifolyású legyen. A rögzítések közül gondolkodhatunk látszó, design vagy rejtett megoldásokban. Amennyiben álló WC-t választunk fontos meghatározni, hogy alsó kifolyású vagy hátsó kifolyású legyen. Ehhez érdemes szakember segítségét kérni. Az alsó kifolyású modelleknél a szennyvíz alulról távozik, míg a hátsó kialakításnál ugyanez hátulról történik.

A WC-csésze kiválasztásakor dönthetünk úgy, hogy falba süllyesztett szerelőkeret segítségével falra rögzített legyen vagy határozhatunk úgy, hogy a padlóra csavarozva „álljon” a vécé. A döntésnél fontos még figyelembe venni, hogy míg az állók hátsó és alsó kifolyásúak is lehetnek, addig a falra szerelhető vécék minden esetben hátsó kifolyásúak. Ha álló modellben gondolkodunk azt is érdemes megfontolni, hogy monoblokkos változatot válasszunk-e, amelynél a csésze és a tartály egybeépített.

Fali wc

Higiéniai tényezők és megjelenés

Legyen bármekkora is a helyünk a kompakt méret oltárán ma már nem szükséges feláldoznunk a funkcionalitást és a stílusos formatervezést. A Gap Rimless kompakt fali WC-t Antonio Bullo tervezte a Roca számára. Modern, szögletes formája és funkcionális stílusa, valamint kis mérete lehetővé teszi, hogy optimálisan használjunk ki minden helyet a fürdőszobában. Mélyöblítésű kialakításával kevésbé vízkövesedik, könnyebb tisztítani és szagmentesebb is, mint a síköblítésű vécék. Mérlegelhetünk olyan egyedi funkciók beépítéséről is, mint az örvényöblítés vagy a tablettázórendszer integrálása.

Fali wc

Az új Laufen Pro Rimless fali WC csészéje a kerek formavilágot és az ipari designt képviseli. Nem rendelkezik peremmel, így a szennyeződés és a lerakódások számára nem marad hely. Rejtett fali rögzítése ideális megoldást kínál mindenfajta térbeli elhelyezés esetén. Ha valaki nem feltétlen ezt a formavilágot keresi, a Laufen Pro termékcsalád sokoldalúságának köszönhetően biztosan megtalálja a számára ideális formavilágot, szerelést vagy öblítési megoldást.

Fali wc

Wellness és okos megoldások

Szerencsére ma már a WC-választásnál is dönthetünk úgy, hogy a fenti szempontokon túl olyan kényelmi funkciókkal és okos megoldásokkal is éljünk, mint a TurboFlush öblítési technológia, az automatikus felnyíló WC-ülőke vagy a kellemetlen szagok semlegesítésére szolgáló kerámia-méhsejtszűrő. A Geberit AquaClean Sela komplett higiéniai berendezést kínál ezekre a célokra öblítőperem nélküli, kerámia fali WC-jével. Letisztult formatervezés és a magas minőségű anyagok jellemzik, emellett rendkívül egyszerű, intuitív módon kezelhető funkcióit távirányítóval irányíthatjuk.

Fali wc

Szabadalmaztatott WhirlSpray zuhanytechnológiával és közelségérzékelő automatikusan felnyíló vécé ülőkével rendelkezik, lezárásához sincs szükség kézmozdulatokra. A különböző modellek kivitelének függvényében további olyan komfort funkciók is elérhetők, mint a női zuhany, szagelszívóegység, meleg levegős szárítás vagy a WC-ülőke fűtés. A tisztítás megkönnyítése érdekében purista designt terveztek a modellnek, amelyből mellőzték a sarkokat és peremeket.

ÉRDEKLŐDÖM A TERMÉKEK IRÁNT

Népszerűek a témában

Természetes elegancia a fürdőszobánkban: STONELINE kőhatású, elektromos radiátor

Színes csaptelepek – Esztétikus és energiatakarékos megoldás minden fürdőszobába

5 fürdőszobai megoldás a tiszta, csendes és higiénikus használatért

Ez is érdekelhet

Ne mondjon le a fürdés élményéről, válasszon inkább akadálymentes kádat

Az Ön számára mi fontos egy fürdőszobában?

Modern fürdőszobák díszei az öntöttmárvány térkádak

Szárazépítés vizes helyiségekben Austrotherm UNIPLATTE® építőlemezekkel

Magnifico! Mágnesen alapuló technológia a tolóajtók szolgálatában

4 tipp, ahogy érdemes megválasztani a ház stílusát

Kérjen gyors, díjmentes, nagyságrendi számítást a Terrán TetőKalkulátorával!

Mit jelent az okosotthon?

Mennyibe kerül a szellőztető rendszerem?

Könnyebb építkezés, jobb hőszigetelés: ez tudja az Ytong

Modern fürdőszobák díszei az öntöttmárvány térkádak

Hipnotikus! Bemutatkozik a Radaway színes zuhanykollekciója

Zuhanyzás sosem volt még ennyire stílusos: nézze meg a Radaway 2023-as újdonságait

Mira: egy kád, számtalan lehetőség (8 méret és két változat)

Bemutatkoznak a Sabina egyenes kádak - Így választhat magabiztosan jó és jó között

Fürdőszoba gyerekeknek – mire figyeljünk, hogy biztonságos és vidám legyen?

Meglátja és megszereti: szálcsiszolt matt zuhanyszínekkel bővült a Radaway kínálata

Fürdőszoba tükrök új megvilágításban: tippek a megfelelő kiválasztásához

Karakteres, izgalmas és modern: fókuszban a fürdőszobai design radiátorok

„Az egyedi környezet kialakításához mindig magam tervezem a bútorokat is” – beszélgetés Zsákai Gábor belsőépítész, lakberendezővel

6+1 tipp a csaptelepek tökéletes tisztításához

Okos megoldásokkal az optimális fürdőszobai vízhasználatért

„A jövő fürdőszobáinak biztosan a praktikum lesz az alapja, de emellett könnyed érzetet keltő, szoborszerű, önmagukban is szép szaniterek alkotják majd” – bemutatkozik Lajos Noémi, az Év fürdőszobája 2024 pályázat győztes tervezője

Szebb otthon lakberendező segítségével: Zen ház projekt