Hirdetés

Hírlevél feliratkozás

Ha válaszolsz két kérdésre, személyre szabott tartalmakat küldünk neked.

Mikor tervezel felújítást?

Milyen témák érdekelnek?

Köszönjük a választ!

Add meg email címed!

Köszönjük a feliratkozást!

Építkezel? Felújítasz?A lakásodat rendezed be?
Ötlettár ikon

Atenád - Hatékonyabb árnyékolás: tartós, időjárásálló és könnyen működtethető megoldások - videó

A textilárnyékolók reneszánszukat élik, de régi, jól ismert társaiknál sokkal korszerűbb formában térnek vissza. Olyan technikai újításokkal rendelkeznek és innovatív anyagokból készülnek, melyek sokkal többet nyújtanak, mint néhány évvel ezelőtt.

Hallgassa meg a cikket MP3 formátumban!

Nagy változásoknak lehetünk tanúi, ha közelebbről megismerkedünk a legmodernebb textilárnyékoló rendszerekkel. Az újításokra több okból is szükség volt. A lakó- és középületek a néhány évtizeddel korábbiakhoz képest sokkal nagyobb üvegfelületekkel rendelkeznek és ezek árnyékolását a hagyományos módon már lehetetlen megoldani. Részben ez, részben pedig a megújuló anyagok hívták életre azokat a textilárnyékoló rendszereket, melyek előnyeit mindannyian élvezhetjük.

A Fixscreen zip-es kültéri textilárnyékoló, követi a modern épületek hatalmas ablakfelületeit és akár a függönyfalak árnyékolására is alkalmas.
Atenád
Három fontos funkció:
• nap elleni védelem
• szélállóság, szél elleni védelem
• rovarok elleni védelem (zárt állapotban a levegő bejut, de a rovarok nem).
Atenád
A speciális vászon egy vékony sínben mozog, melynek szélére egy különleges cippzárat hegesztenek, ami a lefutóban elhelyezett műanyag betétben könnyedén siklik.
Atenád
A tok minden korábbinál kisebb, szinte észrevétlen, az árnyékolandó felület pedig akár 6 méter is lehet.
Atenád
Teraszokra, pergolákra is kiváló, akár utólag is felszerelhető.
Atenád
Nagyszerűen illeszkedik bármilyen stílusú épülethez, legyen szó családi- vagy társasházról, ipari létesítményről, irodaépületről.
Atenád
Az árnyékolók használata során, fényszűrésüknek köszönhetően kellő fényt nyújtanak a munkavégzéshez, nem zavarják a monitor láthatóságát, kímélik a szemet.
Atenád
A jótékony félhomálytól a teljes fényzárásig mindenre van lehetőség: a textil sűrűsége ugyanis aszerint választható, hogy milyen mértékű elsötétítést szeretnénk.
Atenád
A sötét színű árnyékoló jól illeszkedik az ablak struktúrájába. Több mint 100 szín közül választhatunk.
Atenád
A Panovista MAX textilárnyékoló az üveg-üveg találkozású, úgynevezett saroksorolt nyílászárók árnyékolására kínál elegáns megoldást.
Atenád
Ezeknél az üvegfelületeknél ajánlott a sarokillesztett zipzáras Fixscreenek beépítése, így a látványt nem zavarják a rögzítéshez szükséges alkatrészek. A végeredmény: gyönyörű panoráma és professzionális árnyékolás.
Atenád
A megfelelő külső árnyékoló alkalmazásával kintről csupán a hő 4%-a jut a belső terekbe, így a helyiségek klimatizálása jelentősen csökkenthető, ami az energiaszámlákban gyorsan jelentkezik.
Atenád
Ez a zip-es textilárnyékoló meghibásodás nélkül bírja az erős, akár a hurrikán erejű, 130 km/órás széllökéseket még úgy is, hogy a maximális méret, melynek lefedésére alkalmas, 22 négyzetméter.
Atenád
A Fixscreen működtetése egyszerű. Választhatunk motorral működő rendszert kapcsolóval, vagy távirányítóval, de okos rendszerekkel ugyancsak kompatibilis.
Atenád
A textil nem igényel különleges ápolást, szükség esetén egy folyóvizes öblítés elegendő.
Atenád
Ha a szerelés és a méretezés megfelelő, ha nincs rongálás, fizikai behatás, akkor ez a típusú árnyékoló nem tud tönkremenni.
Atenád

További információk és érdekességek