Hirdetés
Építkezel? Felújítasz?A lakásodat rendezed be?
Ötlettár ikon

Szakértők

üdvözlöm ! egy 74 ben épült házzal kapcsolatban szeretném kérdezni , nehezen fűthető fel és hamar lehűl a falazat kb. 40 cm ami kívül vakolatlan mésztufa belül egy 10cm es válaszfal van ráépítve a kérdésem az lenne mivel elvileg kívül nem igényel renoválást a fal lehet h. kárlenne rátenni a homlokzatsztigetelést ha igen akkor is kb 6 cm es kőzetgyapotban gondolkodtam anyagi okokból és saját kivitelezésben mivel szobafestő vagyok ,viszont ha belülről építenék a fal elé egy 5cm es ytong előfalazó lap réteget ön szerint hogyan venné át belülről az egész falazat a hőt,párát és jó megoldás lehete e a meleg benntartására a külső homlokzatszigeteléssel szemben ? olyat is hallottam hogy a mésztufát nem jó kívülről lezárni mert befülled igaz ez? köszönöm előre is Lévai balázs
Válaszok (1)
 • Elfogadott válasz

  2017. január 09. - 07:50 - #permalink
  Tisztelt Lévai Balázs Úr !

  Mindig hatékonyabb és hő- illetve páratechnikailag jobb megoldás a külső hőszigetelés.
  Belül elhelyezett hőszigetelés főleg vizes helyiségben, fürdőszobában, mosókonyhában sok pára-gondot, fagyási sérüléseket okozhat.
  Lakószobánál kisebb a kockázat. 5 cm ytong valamennyit biztosan segít, ha könnyedén megoldható a kivitelezése.
  Ha a külső oldalba belekezdene, 10 cm-nél kevesebbet nem csinálnék. Inkább olcsóbb anyagból, de többet tennék. 10-12 cm a minimum, 15-18-at szoktak manapság már.

  Üdv
  Gáspár LÁszló
  A válasz jelenleg minimális Megjelenítés