Szakértők
Tisztelt Szabó Attila!
Van egy kéthektáros barackosunk,ami körül van kerítve.Sajnos villany nincs a közelbe,így nehéz védelemről gondoskodni,pdig nagyon dézsmélják éjszaka.A kerítést is kibontsák,úgy jönnek be,szó szerint 50 mázsát is elhordtak.Pár száz méterre tőlünk felfigyeltem egy körülkerített ingatlanra,ahol a rajta levő kis ház tetején napelem volt felszerelve,a területen pedig kamerák.Ők így oldották meg a védelmet?Nekünk mit javasol ? A terület téglalap alakú 200 x 100 m. Kb. mennyi költséggel számolhatunk. Tisztelettel várom válaszát.: Kalmár Margit
Válaszok (1)
 • Elfogadott válasz

  2018. január 26. - 13:58 - #permalink
  Tisztelt érdeklődő!

  Mivel nincs villany a közelben, a védelem kialakítása napelemes tápellátással biztosítható, illetve a hozzá kapcsolt akkumulátorokkal. Az elsődleges feladat a megfelelő napelemes megoldás kiválasztása, amelynek biztosítania kell a telek határait védő eszközök, valamint az ezek jelzéseit feldolgozó riasztórendszer folyamatos működését.
  A védelem kialakítására többféle megoldás létezik.
  Amennyiben a kerítés a hagyományos, „fonott drót”, akkor alkalmazhatunk kifejezetten erre a célra tervezett kerítésvédelmi rendszert, ami jelzést fog adni a kerítés megrongálása és az azon átmászás esetén is.
  A másik megoldás úgynevezett radar sorompó telepítése lehet, amellyel nagy biztonságú peremvédelmet lehet kialakítani. Előnye, hogy „láthatatlan” a kialakított védelmi sáv és mindezek mellett pontos riasztás jelzést biztosít. Egyes típusok „öntanuló” funkcióval is rendelkeznek, ami azt jelenti, hogy a téves riasztások megtaníthatók számára, így a téves jelzések száma minimalizálható.

  A költsége nagyban függ a felhasznált eszközöktől, de mindenképpen több százezres nagyságrendben kell gondolkozni.
  A válasz jelenleg minimális Megjelenítés
Az Ön válasza

Jelszó megadásával csak azok férnek hozzá a kérdéshez, akik annak birtokában vannak.

A témához további URL-ek hozzáadására is van lehetőség.

Hivatkozás hozzáadása
Önnek ajánljuk