Hirdetés

Tiszta kutya, rendes ház - Tippek és trükkök a háziállat otthoni megfürdetéséhez

Jönnek a lájkok a csatakos, poros, saras kutyánkról készített fotóra. Nem csoda, hiszen a szerető gazda örül neki, hogy a kutyája elemében van, jól érzi magát, hempereg, és egy ilyen vidám, szívet melengető kép megmozgatja a többi embert is. Az ő „közreműködésük” azonban itt véget ér, de ha a szerető gazda egyben felelős gazda is, gondot fordít rá, hogy kutyáját megfürdesse, amivel nemcsak neki tesz jót, hanem lakást is megóvja a nem kívánatos extra kosztól. Kifejezetten az otthoni kutyafürdetéshez ad tippeket a Geberit.

Irány a fürdőszoba!

A sarat és a koszt legegyszerűbben a fürdőkádban vagy a zuhanyzóban lehet eltávolítani. A háziállatok többnyire nem rajonganak ezekért a helyekért, és inkább megpróbálnak elmenekülni, még mielőtt víz érné őket. A tulajdonosoknak a fürdőkádhoz és a zuhanyzóhoz való könnyű hozzáférést kellene szem előtt tartani, valamint azt, hogy a kutyaszőr könnyen eltávolítható legyen a lefolyóból.

Kutyafürdetés
Sok háziállat nem szereti, ha lemossák vagy lezuhanyozzák, ezért a fürdőszobában a biztonság nélkülözhetetlen

Fürdőkád vagy zuhanyzó?

A kisebb testű, a fürdetést nyugodtabban tűrő állatok megmosására a fürdőkád a legjobb hely, mert

  • a kutya nem tud könnyen megszökni onnan,
  • a gazdik gond nélkül letisztíthatják őket.

TUDJ MEG TÖBBET!

Ugyanakkor nagyobb testű kutyákat rizikós lehet a kádba be-, majd onnan kiemelni, ráadásul ha a vizes kutya pánikba esve még ki is ugrik, a tulajdonos és az állat is könnyen megsérülhet. Ezért az ő megfürdetésükre praktikusabb, biztonságosabb a zuhanyzó. Ideális esetben ez egy épített zuhanyzó a padló síkjában, zavaró peremek nélkül, ami könnyen hozzáférhető.

Kivehető fésűs szűrő
Setaplano padló síkjába süllyesztett zuhanytálca - Mivel sarkok és peremek nélküli, valamint kivehető fésűs szűrővel rendelkezik, a Geberit Setaplano padló síkjába süllyesztett zuhanytálca különösen egyszerűen tisztítható
Fotó: Geberit

Így tartsuk tisztán a lefolyót!

A lefolyók eldugulásának megelőzésére a nagyobb szennyeződéseket, például a faleveleket, bogáncsokat, a sűrűbb szőrzetbe csimpaszkodó gally darabokat a tisztítás előtt el kell távolítani, ezután már csak annyi a teendőnk, hogy megnyitjuk a zuhanyt és megragadjuk a kutyasampont. A fűszálaktól, és természetesen a kutyaszőrtől, a hajfogó szűrő fogja megvédeni a lefolyót, és így minket egy esetleges dugulás kellemetlenségétől.

A Geberit zuhanyzókhoz kifejlesztett vízelvezetési megoldásai esetén a beépített fésűs szűrő akadályozza meg a lefolyó eldugulását. Így már semmi sem áll az „állati zuhanyélmény” útjába.

Beépített fésűs szűrő
Beépített fésűs szűrő - A Geberit CleanLine zuhanyfolyókák nemcsak tetszetős megjelenésükkel, hanem tisztításukkal is jó benyomást keltenek. Sok hagyományos zuhanycsatornával szemben a nyitott lefolyófelület biztosítja, hogy sem szennyeződések, sem baktériumok nem tudnak összegyűlni rajta. A kivehető fésűs szűrő itt úgyszintén megtalálható.
Fotó: Geberit

TUDJ MEG TÖBBET!

Újságcikk, könyv, Facebook-poszt, PR-tartalom - legyen szó bármilyen szöveg elkészítéséről, íróként, újságíróként ugyanazt a célt tartom szem előtt: a közérthetőséget. Ezért a homeinfo.hu munkatársaként is arra törekszem, hogy a lakberendezésben, gépészetben, építkezésben, felújításban járatos szakemberek által elmondottakat könnyen fogyasztható formában adjam át olvasóink számára.
Kapcsolódó cikkek

Homeinfo Kedvezmény Hetek

Építkezés, felújítás, lakberendezés? Több 100 kupon, 10-40% kedvezmény, több 100 üzletben.

Tetőfelújítás vagy új tetőszerkezet? Így kérjen ajánlatot!

Elérkezett a tetőfelújítás ideje? Építkezik? Vagy még csak a tervezés folyamatánál jár? Otthona éke és védelmezője minden esetben a tető, ezért olyan fontos, hogy mind esztétikailag, mind funkciójában és ár-érték arányában is azt nyújtsa, amit várunk tőle. Az elhatározást követően azonban a legelső lépés az ajánlatkérés.

A kellemeset az egészségessel – jakuzzik otthonra, élmény minden napra

Az elmúlt évtizedekben talán soha nem volt akkora jelentősége az otthon eltöltött időszak minőségének, s vele együtt az egészségmegőrzésnek, mint ebben az évben.

Checklist - Mire gondoljunk a fürdőszoba tervezéskor, felújításkor?

Vajon tudjuk-e mi mindent kell szem előtt tartanunk, mivel kell feltétlenül számolnunk, mielőtt a fürdőszoba felújításába belevágunk? Ezzel a check-listtel nem fogunk tévedni.

Okosotthon 46 négyzetméteren

Az Év fürdőszobája pályázat győztes lakberendező párosa, Pongó Kriszta és Magyar Tibor egyik legfrisebb munkája, a tetőtérben kialakított modern, sok szempontból rendhagyó kis lakás tervezése.

A rendezett fürdőszoba titka – hasznos tippek a tároláshoz

Aki már valaha építkezett vagy felújított (jó sokan vannak, vagyunk), az tudhatja, hogy konnektorból, illetve fürdőszobai tárolókapacitásból soha nem lehet elég. Erre sokszor már csak utólag jövünk rá, ilyenkor kerülnek használatba a hosszabbítók, elosztók, valamint az esztétikailag nem feltétlenül legjobban odaillő plusz fürdőszobai polcok, tárolók.

Újgenerációs csaptelepek – innovációk, design, energiatakarékosság

A csaptelep a fürdőszoba és a konyha egyik legösszetettebb, kiválasztás szempontjából a legtöbb figyelmet igénylő eleme. A modern, 21. századi csaptelepek már olyan technikai újításokkal gazdagodtak, melyeknek köszönhetően méltán kerülnek az érdeklődés fókuszába.

Takarékosság, minőség, dizájn – innovatív, pénztárcakímélő megoldások a fürdőszobában

Ha egy termék adott funkciót hatékonyabban, kevesebb energia felhasználásával, ráadásul jobb minőségben lát el, akkor nem sok érv szól amellett, hogy ne azt válasszuk. A Novaservis Metalia ECO+ termékcsaládja éppen ilyen. A cseh gyártó legújabb csaptelepei és zuhanyszettjei takarékos, egyben élményt is nyújtó fürdőszobai megoldásokat kínálnak, köszönhetően a beépített, szabályozható levegőztető perlátornak és a részletekben rejlő innovatív újításoknak.

Csak a képzelet szab határt: inspiráló zuhanyvariációk a Radaway-től

A Méta szakembereivel a cég által forgalmazott Radaway zuhanykabinokról, azon belül is a 2020-as újdonságokról beszélgettünk.

Zuhanytálca extrákkal: esztétikus, strapabíró, biztonságos és…

A Geberit legújabb zuhanytálca családja, a Geberit Sestra, tökéletesen illeszkedik a svájci gyártó prémium minőséget képviselő fürdőszobakínálatába. A Geberit Sestra ásványi anyagból készült zuhanytálca nemcsak elegáns megjelenésű, strapabíró és kiemelkedően csúszásmentes, de speciálisan kialakított szifonjának köszönhetően tökéletes megoldás alacsony padlószerkezetű fürdőszoba felújításánál is.