Hirdetés

Tiszta kutya, rendes ház - Tippek és trükkök a háziállat otthoni megfürdetéséhez

Jönnek a lájkok a csatakos, poros, saras kutyánkról készített fotóra. Nem csoda, hiszen a szerető gazda örül neki, hogy a kutyája elemében van, jól érzi magát, hempereg, és egy ilyen vidám, szívet melengető kép megmozgatja a többi embert is. Az ő „közreműködésük” azonban itt véget ér, de ha a szerető gazda egyben felelős gazda is, gondot fordít rá, hogy kutyáját megfürdesse, amivel nemcsak neki tesz jót, hanem lakást is megóvja a nem kívánatos extra kosztól. Kifejezetten az otthoni kutyafürdetéshez ad tippeket a Geberit.

Irány a fürdőszoba!

A sarat és a koszt legegyszerűbben a fürdőkádban vagy a zuhanyzóban lehet eltávolítani. A háziállatok többnyire nem rajonganak ezekért a helyekért, és inkább megpróbálnak elmenekülni, még mielőtt víz érné őket. A tulajdonosoknak a fürdőkádhoz és a zuhanyzóhoz való könnyű hozzáférést kellene szem előtt tartani, valamint azt, hogy a kutyaszőr könnyen eltávolítható legyen a lefolyóból.

Kutyafürdetés
Sok háziállat nem szereti, ha lemossák vagy lezuhanyozzák, ezért a fürdőszobában a biztonság nélkülözhetetlen

Fürdőkád vagy zuhanyzó?

A kisebb testű, a fürdetést nyugodtabban tűrő állatok megmosására a fürdőkád a legjobb hely, mert

  • a kutya nem tud könnyen megszökni onnan,
  • a gazdik gond nélkül letisztíthatják őket.

TUDJ MEG TÖBBET!

Ugyanakkor nagyobb testű kutyákat rizikós lehet a kádba be-, majd onnan kiemelni, ráadásul ha a vizes kutya pánikba esve még ki is ugrik, a tulajdonos és az állat is könnyen megsérülhet. Ezért az ő megfürdetésükre praktikusabb, biztonságosabb a zuhanyzó. Ideális esetben ez egy épített zuhanyzó a padló síkjában, zavaró peremek nélkül, ami könnyen hozzáférhető.

Kivehető fésűs szűrő
Setaplano padló síkjába süllyesztett zuhanytálca - Mivel sarkok és peremek nélküli, valamint kivehető fésűs szűrővel rendelkezik, a Geberit Setaplano padló síkjába süllyesztett zuhanytálca különösen egyszerűen tisztítható
Fotó: Geberit

Így tartsuk tisztán a lefolyót!

A lefolyók eldugulásának megelőzésére a nagyobb szennyeződéseket, például a faleveleket, bogáncsokat, a sűrűbb szőrzetbe csimpaszkodó gally darabokat a tisztítás előtt el kell távolítani, ezután már csak annyi a teendőnk, hogy megnyitjuk a zuhanyt és megragadjuk a kutyasampont. A fűszálaktól, és természetesen a kutyaszőrtől, a hajfogó szűrő fogja megvédeni a lefolyót, és így minket egy esetleges dugulás kellemetlenségétől.

A Geberit zuhanyzókhoz kifejlesztett vízelvezetési megoldásai esetén a beépített fésűs szűrő akadályozza meg a lefolyó eldugulását. Így már semmi sem áll az „állati zuhanyélmény” útjába.

Beépített fésűs szűrő
Beépített fésűs szűrő - A Geberit CleanLine zuhanyfolyókák nemcsak tetszetős megjelenésükkel, hanem tisztításukkal is jó benyomást keltenek. Sok hagyományos zuhanycsatornával szemben a nyitott lefolyófelület biztosítja, hogy sem szennyeződések, sem baktériumok nem tudnak összegyűlni rajta. A kivehető fésűs szűrő itt úgyszintén megtalálható.
Fotó: Geberit

TUDJ MEG TÖBBET!

Újságcikk, könyv, Facebook-poszt, PR-tartalom - legyen szó bármilyen szöveg elkészítéséről, íróként, újságíróként ugyanazt a célt tartom szem előtt: a közérthetőséget. Ezért a homeinfo.hu munkatársaként is arra törekszem, hogy a lakberendezésben, gépészetben, építkezésben, felújításban járatos szakemberek által elmondottakat könnyen fogyasztható formában adjam át olvasóink számára.
Kapcsolódó cikkek

Tetőfelújítás vagy új tetőszerkezet? Így kérjen ajánlatot!

Elérkezett a tetőfelújítás ideje? Építkezik? Vagy még csak a tervezés folyamatánál jár? Otthona éke és védelmezője minden esetben a tető, ezért olyan fontos, hogy mind esztétikailag, mind funkciójában és ár-érték arányában is azt nyújtsa, amit várunk tőle. Az elhatározást követően azonban a legelső lépés az ajánlatkérés.

Hővisszanyerős szellőztető rendszer árkalkulátor

A kalkulátort a 70-240 m2 közötti lakások, családi házak központi hővisszanyerős rendszereinek bekerülési árának becsléséhez terveztük.

RADAWAY 2021: zuhanykabin-megoldások az újdonságok erejével

A Radaway szakemberei tavaly sem ültek a babérjaikon, amikor a 2021-es évre tekintettek előre. Ennek megfelelően a Radaway zuhanykabinjainak egyébként is elképesztően széles választéka tovább bővült idén, ami tetten érhető az új formákban, színekben, méretekben, funkciókban, és a zuhanyélményt még teljesebbé tevő praktikus újításokban.

Alacsony vízfogyasztás, látványos formák – Mit tud a csaptelepek legújabb generációja?

Az energiatakarékos, vízfogyasztást kímélő üzemmód, valamint a különleges megjelenés még mindig csak kettő a számos remek tulajdonság közül, melyek vonzóvá teszik a legmodernebb csaptelepeket.

Stílus tippek és trükkök különleges fürdőszobákhoz – Szabadon álló kádak és látványos radiátorok

Számos lehetőséggel élhetünk, ha fürdőszobánkat szeretnénk egyedivé és modernné varázsolni. Most a szabadon álló kádakban és fürdőszobai radiátorokban rejlő lehetőségeket vettük górcső alá.

Otthoni wellness élmény: zuhanykabinok, zuhanypanelek és fejzuhanyok

Zuhany vagy kádfürdő? Megosztó felvetés, melyről ha most készítenénk egy gyors közvéleménykutatást, tippjeink szerint fele-fele arányban érkeznének a mellette-ellene válaszok és olyan is lenne, aki mindkettő mellett leteszi a voksát.

Fürdőszobatrendek, melyeket érdemes követni 2021-ben

Összeállításunkban öt stíusirányzat mentén igyekszünk ötleteket adni, melyekkel nem pusztán esztétikus, de egyszerre modern és otthonos is lehet fürdőhelyiségünk.

KLUDI SMART LUXURY, kulcs a kifinomult fürdőszobához

A kortárs fürdőszobai dizájn a stílusokról, trendekről és az exkluzivitásról szól, különösen akkor, ha álmaink fürdőszobáját saját egyéniségünkhöz alakítanánk. A manapság oly népszerű stílusok mindegyikéhez, mint a kortárs, purista, avantgard és modern klasszikus, a KLUDI a megfelelő termékcsaládot kínálja.

Mennyit spórolhatunk a Homeinfo Kedvezmény Hetek kuponjaival? Íme, egy példa arra, hogy elég sokat!

Hamarosan élhetünk a kedvezményekkel és jelentős összeget, akár 50 százalékot is megtakaríthatunk az építkezéshez, felújításhoz szükséges termékek árából. Most egy fürdőszoba felújítását véve alapul bemutatjuk, hogyan működik majd ez a gyakorlatban.