Hirdetés

Tiszta kutya, rendes ház - Tippek és trükkök a háziállat otthoni megfürdetéséhez

Jönnek a lájkok a csatakos, poros, saras kutyánkról készített fotóra. Nem csoda, hiszen a szerető gazda örül neki, hogy a kutyája elemében van, jól érzi magát, hempereg, és egy ilyen vidám, szívet melengető kép megmozgatja a többi embert is. Az ő „közreműködésük” azonban itt véget ér, de ha a szerető gazda egyben felelős gazda is, gondot fordít rá, hogy kutyáját megfürdesse, amivel nemcsak neki tesz jót, hanem lakást is megóvja a nem kívánatos extra kosztól. Kifejezetten az otthoni kutyafürdetéshez ad tippeket a Geberit.

Irány a fürdőszoba!

A sarat és a koszt legegyszerűbben a fürdőkádban vagy a zuhanyzóban lehet eltávolítani. A háziállatok többnyire nem rajonganak ezekért a helyekért, és inkább megpróbálnak elmenekülni, még mielőtt víz érné őket. A tulajdonosoknak a fürdőkádhoz és a zuhanyzóhoz való könnyű hozzáférést kellene szem előtt tartani, valamint azt, hogy a kutyaszőr könnyen eltávolítható legyen a lefolyóból.

Kutyafürdetés
Sok háziállat nem szereti, ha lemossák vagy lezuhanyozzák, ezért a fürdőszobában a biztonság nélkülözhetetlen

Fürdőkád vagy zuhanyzó?

A kisebb testű, a fürdetést nyugodtabban tűrő állatok megmosására a fürdőkád a legjobb hely, mert

  • a kutya nem tud könnyen megszökni onnan,
  • a gazdik gond nélkül letisztíthatják őket.

TUDJ MEG TÖBBET!

Ugyanakkor nagyobb testű kutyákat rizikós lehet a kádba be-, majd onnan kiemelni, ráadásul ha a vizes kutya pánikba esve még ki is ugrik, a tulajdonos és az állat is könnyen megsérülhet. Ezért az ő megfürdetésükre praktikusabb, biztonságosabb a zuhanyzó. Ideális esetben ez egy épített zuhanyzó a padló síkjában, zavaró peremek nélkül, ami könnyen hozzáférhető.

Kivehető fésűs szűrő
Setaplano padló síkjába süllyesztett zuhanytálca - Mivel sarkok és peremek nélküli, valamint kivehető fésűs szűrővel rendelkezik, a Geberit Setaplano padló síkjába süllyesztett zuhanytálca különösen egyszerűen tisztítható
Fotó: Geberit

Így tartsuk tisztán a lefolyót!

A lefolyók eldugulásának megelőzésére a nagyobb szennyeződéseket, például a faleveleket, bogáncsokat, a sűrűbb szőrzetbe csimpaszkodó gally darabokat a tisztítás előtt el kell távolítani, ezután már csak annyi a teendőnk, hogy megnyitjuk a zuhanyt és megragadjuk a kutyasampont. A fűszálaktól, és természetesen a kutyaszőrtől, a hajfogó szűrő fogja megvédeni a lefolyót, és így minket egy esetleges dugulás kellemetlenségétől.

A Geberit zuhanyzókhoz kifejlesztett vízelvezetési megoldásai esetén a beépített fésűs szűrő akadályozza meg a lefolyó eldugulását. Így már semmi sem áll az „állati zuhanyélmény” útjába.

Beépített fésűs szűrő
Beépített fésűs szűrő - A Geberit CleanLine zuhanyfolyókák nemcsak tetszetős megjelenésükkel, hanem tisztításukkal is jó benyomást keltenek. Sok hagyományos zuhanycsatornával szemben a nyitott lefolyófelület biztosítja, hogy sem szennyeződések, sem baktériumok nem tudnak összegyűlni rajta. A kivehető fésűs szűrő itt úgyszintén megtalálható.
Fotó: Geberit

TUDJ MEG TÖBBET!

 | 
Kapcsolódó cikkek

Bízza szakértő kezekre a tetőfelújítást!

Átszellőztetett homlokzati hőszigetelés ISOTEC Falpanelekkel

Hővisszanyerős szellőztető rendszer árkalkulátor

Maximális kikapcsolódás és feltöltődés a zuhany alatt

Fürdőkádak neked: extra széles kínálat a választás szabadságáért

Prémium masculin penthouse lakás – Home of vision

Elegáns megjelenés, maximális funkcionalitás: SLIM fürdőkádak az M-Acryltól

Kiválasztás, beillesztés – Mit tud a Plug & Play kád?

Geberit megoldás az otthoni kikapcsolódáshoz

Esztétikus és biztonságos zuhanytálcák a Radawaytől

Lásd, érezd, és kérdezz! – Egy helyen minden, ami zuhanyzó, fürdőkád és jakuzzi

5 tipp ahhoz, hogy látványos és kényelmes fürdőszobánk legyen

Nappali, konyha, fürdőszoba – Vásárlási listával mutatjuk, mit szerezhetünk be jelentős kedvezménnyel a Homeinfo Heteken

Még szebbek, még jobbak: megújult zuhanykabinok a Radawaytől – Eos & Torrenta 2021

Alacsony belépő magasság, magas minőség: ECO fürdőkádak az M-Acryltól

A RAUVOLET redőnymegoldások egyesítik a designt és a funkciót

Süllyesztett csaptelep MULTI-BOX rendszerrel – könnyen szerelhető, helytakarékos és biztonságos megoldás a modern fürdőszobákba

Még több hely a fürdőszobában – tárolás okosan. Helytakarékos megoldások a Geberittől

Vásárlási listák
További vásárlási listák