Hirdetés

Hírlevél feliratkozás

Ha válaszolsz két kérdésre, személyre szabott tartalmakat küldünk neked.

Mikor tervezel felújítást?

Milyen témák érdekelnek?

Köszönjük a választ!

Add meg email címed!

Köszönjük a feliratkozást!

Építkezel? Felújítasz?A lakásodat rendezed be?
Ötlettár ikon

Otthoni wellness élmény: zuhanykabinok, zuhanypanelek és fejzuhanyok

Zuhany vagy kádfürdő? Megosztó felvetés, melyről ha most készítenénk egy gyors közvéleménykutatást, tippjeink szerint fele-fele arányban érkeznének a mellette-ellene válaszok és olyan is lenne, aki mindkettő mellett leteszi a voksát. Az okok között valószínűleg szerepelne, hogy a kádban fürdés kényelmesebb, lazulósabb, közelebb áll a wellnesshez, a zuhanyozás viszont sokkal inkább frissítő, higiénikus és energiatakarékos. Azonban, ha jobban megvizsgáljuk a Wellis prémium termékeit, a legmodernebb zuhanykabinokat, zuhanypaneleket, azonnal feltűnik, hogy egyáltalán nem kell lemondanunk a lazításról, az otthoni wellnessről.

Ez a cikk több mint 2 éves. Lehet, hogy bizonyos része már nem aktuális.

Zuhanykabin vagy zuhanyfal? Hogyan válasszunk? Fontos részletek és nélkülözhetetlen tartozékok

Fürdőszobánk jellege egyértelműen meghatározza, hogy melyikre essen a választásunk. A zuhanykabin inkább szeparált, a helyiségtől üvegajtóval leválasztott fülke, mérete kisebb, illetve tágasabb is lehet. A Wellis kínálatában többféle méret és forma közül választhatunk.

A hatféle ívelt és tizenegy féle szögletes kabin különféle méretekben és megjelenésben szinte bármelyik stílusú fürdőszobába jól beilleszthető. Helyezhetjük sarokba, például íves zuhanytálcával, ajtóval és határoló elemekkel, ha takarékoskodnánk a rendelkezésre álló hellyel, vagy lehet akár szögletes is egy különleges, modern helyiségben.

Wellis ívelt zuhanykabin dupla ajtóval
Wellis ívelt zuhanykabin dupla ajtóval

A határoló elemek méretét, számát, az ajtók nyitási irányát, megjelenését ugyancsak fürdőszobánk méretéhez, stílusához igazíthatjuk. Választhatunk egy-, illetve kétajtós kabint, ez ugyancsak a helyiség adottságaitól függ. Az ajtók nem csak nyíló, hanem görgős változatban is elérhetők, ami főleg kisebb méretű fürdőszobákban praktikus, hiszen nem kell az ajtó nyitásához elegendő hellyel számolnunk.

Érdeklődöm a termék iránt

A Wellis prémium zuhanykabinok 6 mm vastagságú biztonsági üveggel készülnek. Egyes modellek üvege Easy Clean bevonatot kap, így egyszerűbb a tisztításuk. Ez a réteg az üveg gyártásakor kerül a felületre és megakadályozza a vízkőfoltok és a szappanlerakódások kialakulását.

Wellis szögletes zuhanykabin Easy Clean bevonattal
Wellis szögletes zuhanykabin Easy Clean bevonattal

A zuhanyfalat abban az esetben érdemes választanunk, ha a zuhanyzásra kijelölt részt inkább csak szimbolikusan határolnánk és szeretnénk megőrizni a fürdőszoba szellős látványát. Természetesen a zuhanyfal praktikus funkciót is betölt, hiszen felfogja a szétfröccsenő vizet, azonban a helyiség tágasnak és modernnek hat. A zuhanyfalat inkább nagyobb méretű, minimál stílusú fürdőszobákban érdemes alkalmazni, illetve abban az esetben, ha a zuhanyzó rész egy erre a célra kialakított falfülkében kap helyet. Ekkor a zuhanyfalat egy ajtóval is érdemes kiegészíteni.

A Wellisnél találunk megoldást bármelyik verzióra. Választhatunk minimalista üveg zuhanyfalat határoláshoz vagy a mostanában oly divatos és látványos walk-in fülkéhez.

Wellis szögletes zuhanykabin látványos zuhanyfallal
Wellis szögletes zuhanykabin látványos zuhanyfallal

Kiválasztáskor ne csupán a kabinra vagy zuhanyfalra koncentráljunk, hanem olyan részletekre is, mint a fogantyúk és a rögzítést segítő profilok, konzolok, keretek. Ezek anyaga lehet acél, alumínium, a felületük lehet krómozott, polírozott, vagy akár matt fekete színű és nem csak a kényelmet, a biztonságot szolgálják, hanem a kabinok, zuhanyfalak megjelenését is befolyásolják.

Érdeklődöm a termék iránt

Mikor van szükségünk zuhanytálcára? A zuhanyfolyóka szerepe

Zuhanykabinhoz nélkülözhetetlen a zuhanytálca. A méretét és a formáját a kabinnak megfelelően válasszuk ki. A Wellis kínálatában találunk négyzet, téglalap és ívelt formát, magas, illetve lapos tálcát. Utóbbi különösen népszerű a minimál stílusú, letisztult megjelenésű fürdőszobákban.

Érdeklődöm a termék iránt

A zuhanytálcák anyaga ún. SMC, mely egy speciális üvegszállal erősített, lágy állagú poliészter alapanyagú lemez, fokozottan ütésálló, nyomó-, hajlító- és szakítószilárdsága nagy, nem reped, hőmérsékleti stabilitása páratlan, hőre nem tágul, vegyszerálló, jó hőszigetelő képességű és könnyen tisztítható.

Wellis ívelt zuhanykabin hozzá illő ívelt zuhanytálcával
Wellis ívelt zuhanykabin hozzá illő ívelt zuhanytálcával

A walk-in, valamint a minimalista, épített zuhanyfülkék esetében elhagyhatók a zuhanytálcák, mert ezeknél gyakran (de nem minden esetben) a padozatba eleve beépítik a zuhanyfolyókát. Nem is gondolnánk, hogy egy ilyen apróság, amit inkább csak műszaki tartozéknak vélünk, milyen sokféle kivitelben elérhető a Wellisnél. Hétféle zuhanyfolyóka közül választhatunk attól függően, hogy milyen méretű és formájú a zuhanyfülkénk. A különféle megjelenésű design rácsok látványossá teszik a folyókákat, melyek mindegyike rozsdamentes, szálcsiszolt acélból készül, szigetelő peremmel.

Wellis ívelt walk-in zuhanyfülke középre épített design zuhanyfolyókával és látványos zuhanypanellel
Wellis ívelt walk-in zuhanyfülke középre épített design zuhanyfolyókával és látványos zuhanypanellel

A zuhanyfolyóka a padló szintjével egy vonalba kerül közvetlenül a zuhanyajtó alá vagy a fal mellé, illetve egyes modellek a fülke közepére is építhetők

Érdeklődöm a termék iránt

Ami a wellnesshez kell: zuhanypanelek és fejzuhanyok

Elérkeztünk ahhoz részhez, amikor végre bizonyítást nyer, hogy a zuhanykabin is bír akkora wellness élménnyel – vagy akár többel is – mint egy kiadós lubickolás a fürdőkádban. A Wellisnél kilencféle zuhanypanel, kétféle zuhanyoszlop és háromféle fejzuhany közül választhatunk. Kezdjük mindjárt a zuhanypanelekkel!

Érdeklődöm a termék iránt

  • A Mariner modell stílusos fekete, illetve ezüst színben biztosít különleges megjelenést a fürdőszobának. A beépített termosztát a kényelmes, biztonságos használatról, a 2x50 tűfúvóka a finom masszázsról gondoskodik.
  • Tehetünk egy próbát az egyik legfeltűnőbb modellel, a Glam-mel, melynek fényes felülete vonzza a tekintetet. Ez a zuhanypanel tele van extrákkal: 60 tűfúvókás trópusi zuhany, 2x32 tűfúvókás hidromasszázs, vízesés zuhany, termosztátos keverőszelep, 3 különálló zuhanycsaptelep és kézitus.
  • A Mona bronzszínű, rozsdamentes acél zuhanypanel test a fürdőszoba fókuszpontja lehet. A 60 tűfúvókás trópusi zuhany, 2x32 tűfúvókás hidromasszázs, vízesés zuhany, kézitus, beépített termosztátos keverőszelep, valamint a négy külön kezelő a hidromasszázshoz, trópusi zuhanyhoz, vízesés zuhanyhoz és a kézitushoz, valóságos wellness központot varázsol a fürdőből.
Wellis walk-in zuhanyfülke wellness élményt biztosító zuhanypanellel
Wellis walk-in zuhanyfülke wellness élményt biztosító zuhanypanellel

És ez csak három modell volt a kilencből, melyek sem designban, sem kényelmi funkcióban nem maradnak el tőlük.

A Wellis fejzuhanyok külön kategóriát képviselnek a zuhanykabinok világában. A háromféle fejzuhanyból kettő, a Raincube és Rainfest álmennyezetbe építhetők és LED-es világítással teszik élménnyé a zuhanyzást. A Divido fejzuhany pedig esőztetővel és vízeséssel kényezteti használóját.

Népszerűek a témában

Luxus-e a lakberendezés?

Dekoratív és környezetbarát zöldfalak

Mit csinál egy lakberendező?

Ez is érdekelhet

SOLIDSoft zuhanytálca: mintha párnán járnánk

Szárazépítés vizes helyiségekben Austrotherm UNIPLATTE® építőlemezekkel

Magnifico! Mágnesen alapuló technológia a tolóajtók szolgálatában

Hörmann garázskapu és bejárati ajtó konfigurátor

Így lehet energetikailag hatékony a tető

Gyors, díjmentes, nagyságrendi számítás a Terrán TetőKalkulátorával!

Paradox – Bemutatkozik az új BlueEye applikáció

Útmutató a kádvásárláshoz - majdnem minden, amit döntés előtt át kell gondolnia

A külső textilárnyékolók Fixscreen-rendszerével új dimenzió kezdődött az árnyékolásban

Outdoor-otthonok modern árnyékoló és pergola megoldásai - kültéri életterek tervezése az Archishade szakértőivel

Az egyrétegű falazatok használata a gyakorlatban

A Wellis legújabb kiválósága, a Tornado Ultracsendes WC

SOLIDSoft zuhanytálca: mintha párnán járnánk

Modern fürdőszobák díszei az öntöttmárvány térkádak

Wellness otthon? Az infraszauna az első lépcsőfok!

Hipnotikus! Bemutatkozik a Radaway színes zuhanykollekciója

Haiti Eco jakuzzi, a családi és baráti események kiemelt helye

Zuhanyzás sosem volt még ennyire stílusos: nézze meg a Radaway 2023-as újdonságait

Bermuda masszázsmedence, a család jakuzzija

Mira: egy kád, számtalan lehetőség (8 méret és két változat)

Bemutatkoznak a Sabina egyenes kádak - Így választhat magabiztosan jó és jó között

Fürdőszoba gyerekeknek – mire figyeljünk, hogy biztonságos és vidám legyen?

Mivel és mikor járunk jobban? Ha felfújható jakuzzit, vagy ha igazi masszázsmedencét választunk?

Szebb otthon home staging-gel: Zen ház projekt