Hirdetés

Hangoljuk otthonunkat 2016-ra! Az év színei a Rózsakvarc és a Derűs Kék

A Pantone 2000 óta minden évben közzé teszi, hogy a trendek alapján a következő esztendőben mi lesz az év színe. A 2016-os évre vonatkozóan rendhagyó módon két színárnyalatot is kihirdetett győztesként: mindkettő finom, visszafogott szín, az egyik a „Rose Quartz” fantázianévre hallgató halvány rózsaszín a másik pedig a „Serenity” nevű pasztell kék.Lássuk csak, hogy a leendő trend színek miképpen használhatók otthonunkban!

2016 színei

A „Rose Quartz” egy meggyőző, de gyengéd színárnyalat, együttérzést és egyfajta higgadtságot közvetít, míg a „Serenity” súlytalan és szellős, mint a kék ég felettünk, kikapcsolódást hozhat a viharos időkben.

2016 színei

Addig, míg 2015-ben az év színe a „Marsala" volt, egy könnyű bordó, ami „egyformán vonzó a férfiak és nők számára egyaránt", a 2016-os év színárnyalatai többről szólnak, mint csak színekről, elsősorban a nemek közti egyenlőséget és elfogadást képviselik.

2016 színei

A Pantone Color Institute, Leatrice Eiseman ügyvezető igazgatója szerint: „A színválasztás többoldalú megközelítését a következők ihlették: a nemek közötti egyenlőséggel foglalkozó társadalmi mozgalmak munkájához való csatlakozás, a fogyasztók fokozott igénye, hogy a színeket a kifejezés eszközeként használják, kevesebb félelem az előítéletek miatt, valamint az, hogy a mai digitális világ felnyitotta a fogyasztók szemét a színek használatának különböző megközelítésére”.

2016 színei

Hogyan használhatjuk ezeket a színeket otthonunkban?

A trendi otthon nem jelenti azt, hogy az egész lakást a két szín az egyikére színezzük. 


Elegendő, ha ezek a színek bútoron, dekorációkon vagy textileken feltűnnek, máris újdonságként hat a látvány. A bútorgyártók már megjelentek olyan termékekkel, melyeket bátran használhatunk.

2016 színei

2016 színei

2016 színei

Gyönyörű rózsakvarc és derűs kék színű kiegészítőket a hazai üzletek kínálatában is találhatunk.

2016 színei

2016 színei

2016 színei

2016 színei

Szenvedélyesen érdekel a történelem, a kultúra és a design. Tanulmányaim, utazásaim és a különböző kultúrájú emberekkel való kapcsolataim inspirálják a stílusomat és a munkámat. Különösen a skandináv életmód vonzó számomra, szeretem az északi stílus praktikumát, otthonosságát, kreativitását. Azokban az életterekben hiszek, amelyek funkcionálisak és egyedi stílusúak, ugyanakkor tükrözi a hagyományainkat, kultúránk örökségét.
Kapcsolódó cikkek

Az eklektikus, a bohém, a japandi és a többiek – Lakberendezési trend prognózis 2020-ra

Itt az ideje túllépnünk a tiszta stílusokon, hozzászoknunk a szokatlan, ám nagyon is kellemesnek nevezhető megoldásokhoz és üdvözölni néhány rég elfeledett motívumot. Mi az év Pantone színe és melyek a legnépszerűbb tónusok mellette? Mutatjuk, hogy mi vár ránk 2020-ban a lakberendezésben.

Fehérre hangolt otthon

Minden év utolsó hónapjában a nagy festékgyártók nyilvánosságra hozták, melyik szín lesz a következő esztendő trendje. Míg a Pantone két árnyalatot is választott, a Rózsakvarcot és a Derűs Kéket, másik négy vállalat a tört fehér mellett tette le a voksát.

7 trükk a maximális térkihasználásra

Sokak számára okoz komoly fejtörést, hogy otthonukat miképpen rendezzék be oly módon, hogy az ne tűnjön zsúfoltnak, mégis eleget tegyen mind a praktikummal, mind pedig a funkcionalitással és az esztétikummal kapcsolatos elvárásaiknak. Íme, néhány hasznos ötlet.

Kollégiumban is otthonosan

Becsöngettek több száz gimisnek és egyetemistának és bizony sokan közülük kollégiumban laknak a tanév során. Az elsőre ridegnek és nem túl otthonosnak nevezhető koliszobák könnyedén barátságossá tehetők egy kis kreativitással.

5 tanács a tökéletes falszín kiválasztásához

Minden átalakításnál a tervezés a legfontosabb feladat, hiszen egy lakás, vagy akár csak egy szoba újrafestése nem kis feladat. Amennyiben követjük az alábbi lépéseket, könnyebben hozzuk meg a legnehezebb döntéseket is.

A színek hatása otthonunkban. Így válasszunk falszínt

Nem is gondolnánk, hogy környezetünk színei mekkora hatással vannak ránk, milyen reakciókat váltanak ki belőlünk. Pedig a falak színének kiválasztásakor jól jöhetnek ezek az információk, hiszen könnyebben döntünk, ha tudjuk, hogy az egyes színek milyen hangulatot tükröznek.

Színek és terek

A minket körülvevő világ szépségét javarészt a színeknek köszönhetjük. Kitöltik a teret és hatnak a velük együtt élők életére is: megnyugtatnak, vagy idegessé tesznek, untatnak, vagy feldobnak, harmóniát, illetve káoszt teremtenek bennünk.