Hirdetés

Oled tévé

Az LG Electronics (LG) a monacói Salle des Etoiles-ben mutatta be a világ legnagyobb – 55 hüvelyk, azaz ~139,7 cm képátlójú – és legkeskenyebb, mindössze 4 milliméteres Oled tévéjét. A készülék a kompromisszumok nélküli képminőség és forma új korszakát nyitotta meg, amely a színes tévé bevezetése óta a legnagyobb áttörést jelentheti az iparágban.

„Azáltal, hogy az LG vezette be először ezt a technológiát, a vásárlók fejében az Oled fogalom összekapcsolódott az LG nevével. Úgy gondoljuk, hogy a vállalat ezzel a lépéssel még tovább erősítette pozícióját a most induló Oled-piacon.” – nyilatkozta Havis Kwon, az LG Home Entertainment Company elnök-vezérigazgatója. „Az LG Oled tévéje olyan egyedülálló tulajdonságokkal bír, amelyekkel messze túlszárnyalhatóak a tévékkel kapcsolatos eddigi igényeinket.”

Oled tévé

A többi Oled tévétől eltérően az LG-é „4-Color Pixels” (4-színű pixel) és „Color Refiner” (színfinomító) technológiát is alkalmaz, hogy állandó, természetes és pontos színeket nyújtson. Az RGB színrétegek mellett az LG 4-színű pixel technológiája fehér alpixelen alapul, amellyel tökéletesíthető a színek megjelenítése. A rendszer White Oled vagy WRGB néven ismert. A negyedik színpixel hozzáadásának célja a megnövelt fényerő és az eddig ismert legpontosabb színmegjelenítés. A „Color Refiner” (színfinomító) funkció fokozza a színek következetes és pontos visszaadását, így az emberi szem számára élesebb, természetesebb és kevésbé megterhelő képet hoz létre. A kijelző tökéletes képi élményt biztosít torzítás és kontrasztveszteség nélkül, függetlenül a környezet fényerősségétől vagy a betekintési szögtől.

Mindegy, hogy 2D vagy 3D képmegjelenítésről beszélünk, az LG Oled tévéjét arra tervezték, hogy minden tekintetben túlszárnyalja a korábbi technológiákat, és olyan vizuális élményt nyújtson, amelyrere a LED- és LCD-panelek nem voltak képesek. A kijelző a kontraszt végtelen lehetőségét kínálja, és 0,02 másodperces gyorsasággal frissít. Ez 100-szor gyorsabb a hagyományos képernyőkénél, lehetővé téve a gyors mozgások kristálytiszta visszaadását is, színveszteség nélkül.

Oled tévéAz LG Oled tévé esztétikailag és technológiailag egyaránt kifinomult és egyedi. A képek megjelenítésére nincs szükség belső lámpára vagy háttérvilágításra, így a formatervező mérnököknek nagyobb szabadsága volt az elegánsan egyszerű, letisztult formavilág kialakításához. A 4 milliméteres, szinte papírvékonyságú tévé rendkívül könnyű – falra szerelve a készülék művészeti galériához hasonlóvá varázsolja a nappalit.

Az LG Oled tévéje ötvözi a vállalat iparágvezető Cinema 3D technológiáját az okostévé-funkciókkal, a piacon fellelhető legteljesebb otthoni szórakozási élményt nyújtva. Az LG egyedi, Cinema Screen formatervezésének köszönhetően a készülékek keretét 1 mm-re csökkentették. A nézők saját igényükre szabhatják a 3D képek mélységét a mélységállítás funkcióval, a 2D-3D konverziónak köszönhetően pedig egyetlen gombnyomással háromdimenzióssá alakíthatjuk a kétdimenziós tartalmakat. A kivételes képi élményt az LG villódzásmentes, könnyű és kényelmes szemüvegei teszik teljessé.

A fejlett 3D-s funkciók kiegészítéseként az LG Oled tévéjén bővített prémium tartalmakat és több száz letölthető applikációt érhetünk el a Smart tévé felületén. Itt megtaláljuk többek között az LG egyedi 3D World alkalmazását, amely lenyűgöző 3D-s tartalmak széles választékát kínálja. A tévékhez más eszközöket, mint például laptopot, mobiltelefont, táblagépet vagy külső háttértárat is csatlakoztathatunk, és hozzáférhetünk a rajtuk lévő tartalmakhoz a Smart Share Plus funkció segítségével.

Az LG Oled tévéje elsőként korlátozott mennyiségben lesz elérhető néhány európai országban, de az év második felére már széles körben kapható lesz. | 
Vásárlási listák
További vásárlási listák