Hirdetés

Oled tévé

Az LG Electronics (LG) a monacói Salle des Etoiles-ben mutatta be a világ legnagyobb – 55 hüvelyk, azaz ~139,7 cm képátlójú – és legkeskenyebb, mindössze 4 milliméteres Oled tévéjét. A készülék a kompromisszumok nélküli képminőség és forma új korszakát nyitotta meg, amely a színes tévé bevezetése óta a legnagyobb áttörést jelentheti az iparágban.

„Azáltal, hogy az LG vezette be először ezt a technológiát, a vásárlók fejében az Oled fogalom összekapcsolódott az LG nevével. Úgy gondoljuk, hogy a vállalat ezzel a lépéssel még tovább erősítette pozícióját a most induló Oled-piacon.” – nyilatkozta Havis Kwon, az LG Home Entertainment Company elnök-vezérigazgatója. „Az LG Oled tévéje olyan egyedülálló tulajdonságokkal bír, amelyekkel messze túlszárnyalhatóak a tévékkel kapcsolatos eddigi igényeinket.”

Oled tévé

A többi Oled tévétől eltérően az LG-é „4-Color Pixels” (4-színű pixel) és „Color Refiner” (színfinomító) technológiát is alkalmaz, hogy állandó, természetes és pontos színeket nyújtson. Az RGB színrétegek mellett az LG 4-színű pixel technológiája fehér alpixelen alapul, amellyel tökéletesíthető a színek megjelenítése. A rendszer White Oled vagy WRGB néven ismert. A negyedik színpixel hozzáadásának célja a megnövelt fényerő és az eddig ismert legpontosabb színmegjelenítés. A „Color Refiner” (színfinomító) funkció fokozza a színek következetes és pontos visszaadását, így az emberi szem számára élesebb, természetesebb és kevésbé megterhelő képet hoz létre. A kijelző tökéletes képi élményt biztosít torzítás és kontrasztveszteség nélkül, függetlenül a környezet fényerősségétől vagy a betekintési szögtől.

Mindegy, hogy 2D vagy 3D képmegjelenítésről beszélünk, az LG Oled tévéjét arra tervezték, hogy minden tekintetben túlszárnyalja a korábbi technológiákat, és olyan vizuális élményt nyújtson, amelyrere a LED- és LCD-panelek nem voltak képesek. A kijelző a kontraszt végtelen lehetőségét kínálja, és 0,02 másodperces gyorsasággal frissít. Ez 100-szor gyorsabb a hagyományos képernyőkénél, lehetővé téve a gyors mozgások kristálytiszta visszaadását is, színveszteség nélkül.

Oled tévéAz LG Oled tévé esztétikailag és technológiailag egyaránt kifinomult és egyedi. A képek megjelenítésére nincs szükség belső lámpára vagy háttérvilágításra, így a formatervező mérnököknek nagyobb szabadsága volt az elegánsan egyszerű, letisztult formavilág kialakításához. A 4 milliméteres, szinte papírvékonyságú tévé rendkívül könnyű – falra szerelve a készülék művészeti galériához hasonlóvá varázsolja a nappalit.

Az LG Oled tévéje ötvözi a vállalat iparágvezető Cinema 3D technológiáját az okostévé-funkciókkal, a piacon fellelhető legteljesebb otthoni szórakozási élményt nyújtva. Az LG egyedi, Cinema Screen formatervezésének köszönhetően a készülékek keretét 1 mm-re csökkentették. A nézők saját igényükre szabhatják a 3D képek mélységét a mélységállítás funkcióval, a 2D-3D konverziónak köszönhetően pedig egyetlen gombnyomással háromdimenzióssá alakíthatjuk a kétdimenziós tartalmakat. A kivételes képi élményt az LG villódzásmentes, könnyű és kényelmes szemüvegei teszik teljessé.

A fejlett 3D-s funkciók kiegészítéseként az LG Oled tévéjén bővített prémium tartalmakat és több száz letölthető applikációt érhetünk el a Smart tévé felületén. Itt megtaláljuk többek között az LG egyedi 3D World alkalmazását, amely lenyűgöző 3D-s tartalmak széles választékát kínálja. A tévékhez más eszközöket, mint például laptopot, mobiltelefont, táblagépet vagy külső háttértárat is csatlakoztathatunk, és hozzáférhetünk a rajtuk lévő tartalmakhoz a Smart Share Plus funkció segítségével.

Az LG Oled tévéje elsőként korlátozott mennyiségben lesz elérhető néhány európai országban, de az év második felére már széles körben kapható lesz.Tizenöt éves, építőipari (Bautrend, Magyar Építéstechnika), biztonságtechnikai (Árgus) nyomtatott szaklapoknál eltöltött főszerkesztői, lapigazgatói gyakorlat után 2011 és 2014 között a homeinfo.hu főszerkesztője volt és a securinfo.hu alapító főszerkesztője. Hisz abban, hogy fejlődő világunkban az on-line sajtó az információ fő forrása.