Hirdetés

Előnyben a könnyedség

Egyes épületeknél a szokásos építési anyagok és technológiák nem jöhetnek szóba. Ilyenkor valami másra van szükség: trapézlemezre és könnyűgerendára.

Könnyűgerendák

„Z”, „C” és „Σ” könnyűgerendáknál a betűk a gerenda alakját jelentik.
Ezek a „Z”, „C” és „Σ” szelvények hidegen hengerelt tüzihorganyzott acéllemezből készülnek, súlyuk a profilmagasságtól és lemezvastagságtól függően változik 3 és 10 kg/folyóméter között.

knnygerenda2

Felhasználás

Merevségüknek és szilárdságuknak köszönhetően széleskörűen felhasználhatók a tartószerkezetekben. A „Z”, „C” és „Σ” könnyűgerendákat általában acélszerkezetes csarnokoknál használják. Nagy fesztávolságok áthidalására alkalmasak statikai számítás alapján, majd ezekre kerül rá a trapézlemez, vagy szendvicspanel.
A szelvények fő felhasználási területén (csarnokok tartószerkezete, szelemenek és kötőgerendák) kívül a hidegen hajlított szelvények vázszerkezetek merevítésére és függesztett mennyezetek gerendáiként is használhatók, gyakran a melegen hengerelt szelvények kiváltására. Lakóházak esetében nem jellemző ezek használata.
Az alkalmazástól és igényektől függően a szelvények nem igényelnek kiegészítő felületi védelmet, bár porszórásos módszerrel bevonhatók.

knnygerenda1

Szerelés

A „Z”, „C” és „Σ” szelvények szerelési furatokkal is készíthetők, ez megkönnyíti a csavarokkal és szegecsekkel végzett szerelést. Tekintettel a szerkezet későbbi szétszerelésének és újbóli felhasználásának a lehetőségére, ajánlatos csavarokkal rögzíteni.
A „Z” gerendák az eltérő szélességű felső és alsó talpméretének köszönhetően, folytatólagos többtámaszú tartóként alkalmazva összeforgathatók, tehát külön toldó elem nem kell. Előírás viszont, hogy az összeforgatás mindig alátámasztáson történjen.

knnygerenda3

Gyártási profil

A „Z”, „C” és „Σ” -szelvények szelvénymagassága 100-300 milliméter között, a gyártáshoz felhasznált acélszalag vastagsága pedig 1,25-3,00 milliméter között változhat. A műszaki paraméterek ilyen széles változatossága biztosítja mind az egyéni, mind pedig az intézményi beruházók igényeinek a kielégítését. Katalógus formájában elérhető szilárdsági táblázatok jelentősen megkönnyítik minden beruházásnál a tervezési folyamatot.

knnygerenda4

Szelemenek keresztmetszeti tényezői

A tervezők és statikusok számára kidolgozott, a keresztmetszeti tényezőket és a szelvények terhelhetőségét tartalmazó táblázatok lehetővé teszik a szükséges keresztmetszet gyors megválasztását a megadott fesztávolságok, a szelvények és merevítések közötti távolságok és a maximális terhelések függvényében, a használati feltételek megőrzése mellett.

Trapézlemezek

A különböző magasságú és bordakialakítású trapézlemezből több mint 20 féle méret készül festett, horganyzott és alucink kivitelben. Ezek közül a legalacsonyabb bordamagasságú 6 milliméter, a legmagasabb 160 milliméter. Ezen trapézlemezek közül a T/92; T/150; T/160 magastrapéz gyártása 2006 év vége óta folyik.
A Magyarországon gyártott trapézlemezek a homlokzatokra leggyakrabban használt TH20 a tetőfedésre használt TH45, illetve a 2008 tavasza óta gyártott tetőre és homlokzatra egyaránt használatos TH35 trapézlemez. A számok a milliméterben mért bordamagasságot jelölik, vagyis a TH35 jelzés 35 milliméteres bordamagasságot jelent.

trapzlemez5_copy

A termékek bevonati rendszere, mely az időjárás viszontagságaitól óvja a felületet, az alábbiak szerint tevődik össze:
Horganyréteg mindkét oldalon 275 g/m2
Passziváló réteg mindkét oldalon Mi az a passziváló réteg? A felületvédelem egy része küldtem róla képet!
Primer réteg mindkét oldalon
Színoldali festékbevonat, 25 mikrométer, 35 mikrométer, vagy 50 mikrométer festékréteggel
Hátoldai védőlakk

A két oldalon horganyozott és több rétegű festékkel bevont trapézlemezek garantálják a hosszú élettartamot. A többfajta felületen való felhasználhatósága, valamint a széles színskála lehetővé teszi, hogy a tetőt a homlokzattal és a környezettel összhangba hozzuk. Annak köszönhetően, hogy a lemezeket konkrét hosszúságban gyártják le, a hulladék minimális mennyiségre csökken. A trapézlemezek súlya 0,5 milliméter vastagságban mindössze kb. 5 kg/m², így szerelhetősége könnyű és gyors, tárolása, szállítása egyszerű.

A cégről

A horganyzott acéllemez megmunkálásából készült termékek alkalmazása a hazai építési piacon is egyre inkább teret hódítanak. Cégünk a magyarországi piacon, a lengyelországi fém tetőfedő anyagok gyártásában piacvezető Grupa Pruszynski csoport tagjaként 2002 óta van jelen.
A termékeink horganyzott acéllemezből hideghengerléssel készülnek, műanyag festékréteggel ellátva, ami a magas minőségi követelményeknek teljes mértékben megfelel, valamint tökéletes védelmet nyújt a környezeti hatásokkal szemben.
A cégcsoport által gyártott burkoló elemeket elsősorban ipari és mezőgazdasági csarnokok, családi házak, álmennyezetek szerelésére használják.
Kiváló minőségű termékeket ajánlunk, amelyet többéves garanciával támasztunk alá, ami azért lehetséges, mert a legkorszerűbb technológiával, gépparkkal és alapanyaggal dolgozunk.
Széles palettában kínálunk tetőfedő és mennyezeti burkolóanyagokat. A lemeztermékekre 10-15 év garanciát vállalunk, amelyek élettartama horganyzott lemez esetén 25 év, 50 mikrométer festett lemez esetén 40-50 év.

POLMETÁL PRUSZYNSKI KFT
H-9736 Tormásliget, Ipartelep 127/5
Tel: 94/565-164
Fax: 94/565-165
Email: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
www.pruszynski.hu

Kapcsolódó cikkek

Homeinfo Kedvezmény Hetek

Építkezés, felújítás, lakberendezés? Több 100 kupon, 10-40% kedvezmény, több 100 üzletben.

Elérkezett a tetőcsere ideje?

Honnan tudjuk, hogy a tetőnk cserére szorul, vagy hogy elérkezett a tetőfelújítás ideje? A következőkben elmondjuk, mik lehetnek azok az intő jelek, amik már rövid távon szakemberért kiáltanak.

Jakuzzi vásárlás? Előtte kérdezzük meg a szakértőt!

Egy jakuzzi megvásárlásába nem érdemes könnyelműen fejest ugrani. Mindenképpen ajánlott a megfelelő típus kiválasztása előtt alaposan tájékozódjunk, sőt, legjobb, ha ehhez szakember segítségét kérjük.

Tető- és homlokzatburkolat trapézlemezzel

A horganyzott acéllemez megmunkálásából készült termékek legalább olyan előnyösek a tetők és homlokzatok burkolására, mint a hagyományos anyagok. Ideje, hogy szakítsunk a tradíciókkal!

Egyszerű és gyors: könnyűszerkezetes falak

A könnyűszerkezetes falvázrendszer számos előnnyel rendelkezik a hagyományos technológiával készülő társaival szemben. De mitől is könnyű ez a szerkezet?

A tervezéstől a felújításon és a tetőfedő anyagok kiválasztásán át a szigetelésig, itt mindent megtalál, amit a tetőkről tudnia kell

A tető az épület egyik fontos teherhordó szerkezete, épsége, megfelelő stabilitása éppen ezért kulcskérdés. Az épülethez illő formát és kialakítást, a tetőfedés típusát, anyagát, színvilágát a tervezés során kell meghatározni, majd a kivitelezésnél - minden részletre kiterjedően - szakszerűen végigvinni. A cél, a tető évtizedekig tartó időtállósága és nem utolsósorban esztétikája.

Magán- és középületek, üzemek, raktárak könnyűszerkezetes technológiával

Legyen szó műhelyről, kerti tárolóról, garázsról vagy épp egy kisvállalkozás számára épített üzemről, raktárról, boltról, ha gyorsan szeretnénk tartós és szép házat, akkor a könnyűszerkezetes épület jelentheti a megoldást.

Trapézlemez, modern és költséghatékony megoldás tetőfedésre, raktár- és csarnoképítésre

Napjainkban az ipar, mezőgazdaság, gyártás, raktározás területén - világviszonylatban és hazánkban is - megfigyelhető nagyütemű fejlődés. Ez szükségessé teszi az olyan építési módok kifejlesztését, amelyek alkalmazásával csekély idő esik ki a termelésből, pénztermelésből. E célból fejlesztették ki a szárazépítészet egyik fontos képviselőjét, az acél trapézlemezt, mint építési terméket és a beépítéséhez kapcsolódó építési, szerelési technológiát.

Ez a passzívház kevesebb energiát használ, mint egy működő hajszárító

1300 watt. Mindössze ekkora áramfogyasztás szükséges ahhoz, hogy a Wisconsinban található, 200 négyzetméteres családi házban a farkasordító hideg ellenére is barátságos meleg fogadja a lakókat és vendégeiket.

Úszó ház egy trópusi tengeren

Sokak álmát váltja valóra az a francia építész iroda, melynek tehetséges alkotói természetes vizekre terveznek lakóházakat.