Hirdetés

Hírlevél feliratkozóknak

1000 Ft kedvezmény

jegyvásárlásra a februárban megrendezésre kerülő Bútor, Lámpa, Lakástextil Kiállításra.

Ha válaszolsz két kérdésre, személyre szabott tartalmakat küldünk neked.

Mikor tervezel felújítást?

Milyen témák érdekelnek?

Köszönjük a választ!

Add meg email címed, és küldjük a kupont!

A kuponkódod:

hi24kiállítás

Építkezel? Felújítasz?A lakásodat rendezed be?
Ötlettár ikon
Közelgő események

Miért építsek be központi porszívót?

Felgyorsult világunkban egyre kevesebb időt szánunk azokra a tevékenységekre, amelyek nem járnak valamilyen élvezettel, de nagyon is szükségesek. Ilyen például a porszívózás. Nem tévedés állítani, hogy arra törekszünk, minél gyorsabban és precízebben, a lehető legkevesebb energia felhasználásával végezzük el az ehhez hasonló feladatainkat. Ebben lesz segítségünkre a központi porszívó rendszer.

Ez a cikk több mint 2 éves. Lehet, hogy bizonyos része már nem aktuális.

Miért építsek be központi porszívót?Milyen előnyökre tehetek szert beépítésével?

Hagyományos porszívókkal ellentétben a beszívott, szennyeződéssel telítődött levegőt nem a takarított térbe juttatja vissza, hanem az HEPA FILTER rendszerén keresztül, teljesen megtisztított állapotban a szabadba. Nagy teljesítményének és kialakításának köszönhetően a legkisebb porszemeket, poratkákat és allergének jelentős részét a HEPA FILTER-ben tartja.

Mivel a porszívó egység falra szerelt, a hozzá kiépített csőrendszer falba épített, ezért takarítás közben csak a hozzá tartozó gégecsövet és takarító fejeket kell magunkkal vinni. A rendszer működése szinte teljesen zajtalan, csupán a szívás keltette hangok hallhatóak. Több géptípus már beépített hangszűrőt tartalmaz. Ezért használata a pihentető vagy nagy összpontosítást igénylő tevékenységek végzését sem zavarja. Ipari felhasználásra tervezett porszívórendszerek lehetővé teszik több felszívó egység egy időben történő alkalmazását, ezzel támogatva a gyorsabb munkavégzést.  Karbantartása kimerül az 1-2 havonta esedékes portartály ürítésében, az 5-6 havonta esedékes HEPA FILTER tisztításában, melyet követően a filter tovább használható és a háromévente szükséges teljes rendszer tisztításában. Ezt egy speciálisan erre a célra kifejlesztett műanyag burkolatú és műanyag tüskékkel vértezett tisztítólabdával tehetjük meg. A rendszer megalkotói minőségi termék létrehozását tartották szem előtt, amelyet nyomatékosít a több évtizedre tervezett élettartam. Nem szabad elfeledkezni arról sem, hogy beépítése növeli ingatlanunk értékét.

 Rendszer elemei és feladataik


Miért építsek be központi porszívót?Központi nagyteljesítményű porszívógép

Porszívórendszerünk központi egységét képezi. Elhelyezése általában az ingatlan kevésbé használt helyiségében történik. Különböző teljesítmény tartományban rendelhető, a rendszer méretétől függően.

Speciális, antisztatikus csőrendszer

Feladata a központi porszívóegység és kialakított fali csatlakozási pontok összekötése. A nyomvonal kialakításánál törekedni kell a legegyszerűbb vonalvezetésre. Anyaga antisztatikus, így az elektrosztatikus feltöltődéssel szemben közömbös, amit a benne közlekedő szennyeződés súrlódása válthat ki.

Falba épített csatlakozók

Segítségükkel csatlakoztathatjuk a falba épített antisztatikus csőrendszerhez takarítókészletünket. Mindegyik csatlakozó zárható gumigyűrűvel ellátott fedéllel rendelkezik, így elkerülhető, hogy rendszerünk takarítás közben a nem használt csatlakozási ponton fals levegőt szívjon.

Takarítókészlet

A gégecső véget a fali csatlakozónál illeszthetjük rendszerünkbe. Készletünk áll egy 8, 10 vagy 12 méteres alap vagy a markolaton is kapcsolható gégecsőből és hozzá illeszthető, különböző kialakítású porszívó fejekből. Előnye, hogy takarítás során csak ezt a szettet kell magunkkal vinni.

HEPA Filter (mikroszűrő)

Alkalmazásával a beszívott por, szennyeződés valóban összegyűjtésre kerül és a rendszerből kilépő levegő közel 100%-osan por és szennyeződésmentessé válik.
A rendszerhez számos kiegészítő elem is társítható, melyekkel még precízebb munkavégzés válik valóra.


XTENDA: Saját magát, a falba visszahúzó csővezeték. Nem foglal helyet, könnyebbé teszi a takarítást. 9, 12 vagy 15 m hosszúságú is lehet.
INTEGRA VAC: Kis méretű lakásokban alkalmazható porszívórendszer. központi porszívóból, speciális szövet porzsákból és portartályból áll. Könnyedén beépíthető konyhapult alatti lábazatba, mert a gépegységgel egybeépített tartály magassága 13 cm.
SLIMLINE: A kör keresztmetszetű antisztatikus PVC csőhálózattól eltérően téglalap keresztmetszettel bír. Ennek köszönhetően gipszkarton falba nehézségek nélkül beépíthető. Kiegészítő csatlakozóval kör keresztmetszetű cső is csatlakoztatható hozzá. Szélessége 18 mm.
GARÁZSFALRA SZERELHETŐ GÉGECSŐDOB: Megkönnyíti a gégecső tárolását, segít a helytakarékosságban.
SZÍVÓCSŐ LEVÁLASZTÓ EGYSÉG: Kisebb kiterjedésű nedves szennyeződések eltávolítására alkalmas.
KITCHBOX: Gardrób és környezete tisztítására használhatjuk. Gégecsövét a forgódobban tárolja, amelybe használat után automatikusan felcsévéli azt.
GÉGECSŐ VÉDŐHUZAT: Gégecsőre húzható védőhuzat, amely használat közben védi az eszközt és a fal, ajtó, szekrény éleit.
CSŐTISZTÍTÓ SZETT: Műanyag flakonban lévő speciálisan erre a célra kifejlesztett tüskés,  műanyag golyók, melyeket a rendszer magába szív és a csőrendszerben történő közlekedésük során megtisztítják azt a lerakódott szennyeződésektől. 

Hova ajánlott beépítése?

Miért építsek be központi porszívót?
A feltett kérdést könnyen megválaszolhatjuk: szinte minden típusú és rendeltetésű épületbe, legyen az lakó vagy ipari célra használt. Csupán a rendszer mérete különbözik, előnyeit minden körülmények között élvezhetik használói, tulajdonosai. Hangtalan üzemelése nem zavarja a pihenni, regenerálódni, tanulni vágyókat.  Ezért a takarítás munkafolyamatai könnyen összehangolhatóvá válnak az épületben folyó többi tevékenységgel.

Néhány életből vett példa

  • Irodaházak
  • Kisebb üzemek
  • Lakóingatlanok
  • Szállodák
  • Kórházak
  • Idősek otthona
  • Oktatási intézmények

Mindenképpen érdemes fontolóra venni, hogy beengedjük otthonunkba, vállalkozásunkba a technika ilyen irányú fejlődését is, saját kényelmünk és a hatékonyabb munkavégzés érdekében.

Olvassa el kapcsolódó Ebookunkat is, hogy még több információhoz juthasson!

Amennyiben cikkünk felkeltette érdeklődését, kérjen személyre szabott tanácsadást!

20160304 homeinfo kozponti porszivo cikk 04
Forrás: CVC

Népszerűek a témában

Kényelmes, költséghatékony és korszerű építkezés fehér téglával

Felére csökkenhet a falak építésének ideje ezzel a technológiával - Nemcsak időt, de pénzt és vizet is spórolhat, aki így épít

Családi ház építése környezettudatosan és fenntartható módon