Építkezel? Felújítasz?A lakásodat rendezed be?
Ötlettár ikon

Vezéreljen bárhonnan, egyszerűen


Nem tévedés azt állítani, hogy mindegyikünk életében számtalanszor lejátszódott már a következő párbeszéd:

  • Kapcsold le a lámpát!
  • Miért én?! Te közelebb vagy hozzá!

Ez a cikk több mint 2 éves. Lehet, hogy bizonyos része már nem aktuális.

Vezéreljen bárhonnan, egyszerűen

A hagyományos vezérlési lehetőségek (fali nyomógomb) nem biztosítanak kimagaslóan nagy kényelmet használóik számára. Hátrányuk, hogy a fel- illetve lekapcsolás során valakinek mindig a közelében kell tartózkodnia. Ezen kívül léteznek még távirányítós megoldások is, amelyek esetében, minden berendezés külön vezérlővel rendelkezik, így nem elképzelhetetlen, hogy egy lakáson belül közel tíz féle távkapcsoló forduljon elő. Szerencsére a modern technika fejlesztései a vezérléstechnika területét is kezdik forradalmasítani. Céljuk a maximális kényelem és egyszerűbb kezelhetőség biztosítása a felhasználók számára.


Túlzás nélkül állítható, hogy manapság nincs olyan ember a fejlett világ országaiban, akinek a keze ügyében ne lenne legalább egy okostelefon vagy tablet. Ezért a fejlesztők a modern technológia adta lehetőségeket kihasználva megalkották azt a rendszert, amelynek része az Intelligensotthon és a mindenki zsebében meglapuló okostelefon is. Az eszközök közötti kapcsolatot internet, és a letölthető szoftver biztosítja.


Előzőekben ismertetett módszer eszközeit az iNELS termékpalettáján a következők képviselik: intelligens IR (infravörös) box, melynek feladata a kapcsolat megteremtése okostelefonja és a vezérelni kívánt hagyományos IR berendezés között. Továbbá az IR lencse, amely az infravörös jelek adásában/vételében játszik nagy szerepet.

Vezéreljen bárhonnan, egyszerűen

Ezen eszközöket az iNELS szettbe rendezte, amely az Egyetlen vezérlő a teljes irányításhoz nevet viseli és a következőket tartalmazza:
1x  eLAN-IR-003

3x  IR lencse

 

Nézzük meg néhány példán keresztül, mit is vezérelhetünk a tenyerünkből anélkül, hogy elhagytuk volna kényelmes karosszékünket.


Vezéreljen bárhonnan, egyszerűen

  • Házimozi rendszer
  • Televízió
  • DVD / Blue ray lejatszó
  • Hangrendszer (erősítő)
  • Set top box
  • Műholdvevő
  • Projektor
  • Klímarendszer

A modern technika fejlődésével lépést tartani nem egyszerű, mindenesetre érdemes tudni, mit hoz az elkövetkezendő időszak. Mikor a jövő már a jelen része, ajánlatos azt beengedni otthonunkba. Melynek használatával több időt fordíthatunk arra, ami igazán fontos az életünkben: családunkra, emberi kapcsolatainkra.

 

 

 

Népszerűek a témában

Okosotthon: egy szinttel feljebb az energiatakarékosságban

Alternatívák okosotthonokhoz: vezérlések, kompatibilitás, lehetőségek a bővítésre

Kockából építhető mindenre kiterjedő okosotthon - A Hörmann Homee-val teljes okosotthon ökoszisztéma építhető