Fürdőszoba Show 2020. január 17-18-19. Kíváncsi a legújabb fürdőszoba trendekre? Érdekel →

Vezéreljen bárhonnan, egyszerűen


Nem tévedés azt állítani, hogy mindegyikünk életében számtalanszor lejátszódott már a következő párbeszéd:

  • Kapcsold le a lámpát!
  • Miért én?! Te közelebb vagy hozzá!

Vezéreljen bárhonnan, egyszerűen

A hagyományos vezérlési lehetőségek (fali nyomógomb) nem biztosítanak kimagaslóan nagy kényelmet használóik számára. Hátrányuk, hogy a fel- illetve lekapcsolás során valakinek mindig a közelében kell tartózkodnia. Ezen kívül léteznek még távirányítós megoldások is, amelyek esetében, minden berendezés külön vezérlővel rendelkezik, így nem elképzelhetetlen, hogy egy lakáson belül közel tíz féle távkapcsoló forduljon elő. Szerencsére a modern technika fejlesztései a vezérléstechnika területét is kezdik forradalmasítani. Céljuk a maximális kényelem és egyszerűbb kezelhetőség biztosítása a felhasználók számára.


Túlzás nélkül állítható, hogy manapság nincs olyan ember a fejlett világ országaiban, akinek a keze ügyében ne lenne legalább egy okostelefon vagy tablet. Ezért a fejlesztők a modern technológia adta lehetőségeket kihasználva megalkották azt a rendszert, amelynek része az Intelligensotthon és a mindenki zsebében meglapuló okostelefon is. Az eszközök közötti kapcsolatot internet, és a letölthető szoftver biztosítja.


Előzőekben ismertetett módszer eszközeit az iNELS termékpalettáján a következők képviselik: intelligens IR (infravörös) box, melynek feladata a kapcsolat megteremtése okostelefonja és a vezérelni kívánt hagyományos IR berendezés között. Továbbá az IR lencse, amely az infravörös jelek adásában/vételében játszik nagy szerepet.

Vezéreljen bárhonnan, egyszerűen

Ezen eszközöket az iNELS szettbe rendezte, amely az Egyetlen vezérlő a teljes irányításhoz nevet viseli és a következőket tartalmazza:
1x  eLAN-IR-003

3x  IR lencse

 

Nézzük meg néhány példán keresztül, mit is vezérelhetünk a tenyerünkből anélkül, hogy elhagytuk volna kényelmes karosszékünket.


Vezéreljen bárhonnan, egyszerűen

  • Házimozi rendszer
  • Televízió
  • DVD / Blue ray lejatszó
  • Hangrendszer (erősítő)
  • Set top box
  • Műholdvevő
  • Projektor
  • Klímarendszer

A modern technika fejlődésével lépést tartani nem egyszerű, mindenesetre érdemes tudni, mit hoz az elkövetkezendő időszak. Mikor a jövő már a jelen része, ajánlatos azt beengedni otthonunkba. Melynek használatával több időt fordíthatunk arra, ami igazán fontos az életünkben: családunkra, emberi kapcsolatainkra.

 

 

 

Kapcsolódó cikkek

Vírus veszély! Az intelligens otthonokat vezérlő szoftverek is célponttá válhatnak

Néhány hete egy újonnan felbukkanó zsaroló vírus tartotta rettegésben világot, nem ok nélkül. Több ország egészségügyi vagy kormányzati rendszerét támadta és bénította meg napokra. Sajnos az okos otthonok sem immunisak az eféle vírusokra, előbb-utóbb a támadások célpontjaivá válhatnak.

Lehet-e megtérülő befektetés az okosotthon? A válaszunk: igen

A háztartások számára a legnagyobb kiadást a lakás üzemeltetése jelenti. Éppen ezért, ha lehetőség adódik arra, hogy ebből a költségből lefaragjunk, érdemes élnünk ezzel. Mutatjuk hogyan.

Zöldebb, biztonságosabb, okosabb otthon – Ez az EVERSPRING HomeSys!

Szerencsére már ott tart a technológia, hogy nem kerül egy vagyonba egy okos otthon kialakítása. Távvezérlés, biztonság, vagyonvédelem, energiatakarékosság: ezt mind tudja az EVERSPRING HomeSys-rendszer, sőt még többet is. És mindez pár okostelefonos gombnyomássál, vagy akár a felügyeletünk nélkül. Hagyjuk, hogy értünk dolgozzon az otthonunk!

Fűtésszabályozás egyszerűen

Több ízben foglalkoztunk már a fűtés költséghatékonnyá és kényelmesebbé tételével. Jelen cikkünk egy egyszerű megoldást ismertet a feladat ellátására. Elolvasásával megtudhatja, hogyan szabályozza fűtését egyszerűen!

LARA Intercom Több, mint egy rádió

Kaputelefon és beengedés? Épületen belüli kommunikáció, esetleg rádió és mp3 lejátszó? Mindez egy eszközben? Olvassa el cikkünket és Ismerje meg a LARA Intercom-ot!

Kicsi a „málna”, de erős!

Felmerült már Önben a kérdés, hogyan tudná más gyártók eszközeit az iNELS rendszer felügyelete alá vonni? Amint elolvassa cikkünket, megkapja a választ!

Hallássérültek és a Smart Home

Sokszor nem is gondolunk bele, hogy a mindennapos egyszerű teendők, milyen nehézségeket okozhatnak a fogyatékkal élő embertársaink számára. Cikkünkben a hallássérülteket érintő kihívások és Smart Home rendszerek kapcsolatával foglalkozunk.

Az idősek és a Smart Home

Egy intelligensotthon rendszer a közhiedelemmel ellentétben, nem csak a fiatalabb korosztály életének lehet szerves része. Számos olyan funkció létezik, melyek az idősebbek életminőségén javíthatnak. Létrehozva számukra egy biztonságosabb, költséghatékonyabb, szórakoztatóbb környezetet.

Hogy az időjárás ne legyen ellenség

Smart Home használatával mindennapjai sok területen tervezhetőbbé, kiszámíthatóbbá válnak, legyen szó épületen belül vagy épületen kívül végzett tevékenységről. Ebben a cikkben annak járunk utána, hogyan tudja felvenni a küzdelmet az időjárás viszontagságai, változékonysága ellen.

Önnek ajánljuk