Vezéreljen bárhonnan, egyszerűen


Nem tévedés azt állítani, hogy mindegyikünk életében számtalanszor lejátszódott már a következő párbeszéd:

  • Kapcsold le a lámpát!
  • Miért én?! Te közelebb vagy hozzá!

Vezéreljen bárhonnan, egyszerűen

A hagyományos vezérlési lehetőségek (fali nyomógomb) nem biztosítanak kimagaslóan nagy kényelmet használóik számára. Hátrányuk, hogy a fel- illetve lekapcsolás során valakinek mindig a közelében kell tartózkodnia. Ezen kívül léteznek még távirányítós megoldások is, amelyek esetében, minden berendezés külön vezérlővel rendelkezik, így nem elképzelhetetlen, hogy egy lakáson belül közel tíz féle távkapcsoló forduljon elő. Szerencsére a modern technika fejlesztései a vezérléstechnika területét is kezdik forradalmasítani. Céljuk a maximális kényelem és egyszerűbb kezelhetőség biztosítása a felhasználók számára.


Túlzás nélkül állítható, hogy manapság nincs olyan ember a fejlett világ országaiban, akinek a keze ügyében ne lenne legalább egy okostelefon vagy tablet. Ezért a fejlesztők a modern technológia adta lehetőségeket kihasználva megalkották azt a rendszert, amelynek része az Intelligensotthon és a mindenki zsebében meglapuló okostelefon is. Az eszközök közötti kapcsolatot internet, és a letölthető szoftver biztosítja.


Előzőekben ismertetett módszer eszközeit az iNELS termékpalettáján a következők képviselik: intelligens IR (infravörös) box, melynek feladata a kapcsolat megteremtése okostelefonja és a vezérelni kívánt hagyományos IR berendezés között. Továbbá az IR lencse, amely az infravörös jelek adásában/vételében játszik nagy szerepet.

Vezéreljen bárhonnan, egyszerűen

Ezen eszközöket az iNELS szettbe rendezte, amely az Egyetlen vezérlő a teljes irányításhoz nevet viseli és a következőket tartalmazza:
1x  eLAN-IR-003

3x  IR lencse

 

Nézzük meg néhány példán keresztül, mit is vezérelhetünk a tenyerünkből anélkül, hogy elhagytuk volna kényelmes karosszékünket.


Vezéreljen bárhonnan, egyszerűen

  • Házimozi rendszer
  • Televízió
  • DVD / Blue ray lejatszó
  • Hangrendszer (erősítő)
  • Set top box
  • Műholdvevő
  • Projektor
  • Klímarendszer

A modern technika fejlődésével lépést tartani nem egyszerű, mindenesetre érdemes tudni, mit hoz az elkövetkezendő időszak. Mikor a jövő már a jelen része, ajánlatos azt beengedni otthonunkba. Melynek használatával több időt fordíthatunk arra, ami igazán fontos az életünkben: családunkra, emberi kapcsolatainkra.

 

 

 

Kapcsolódó cikkek

Lehet-e megtérülő befektetés az okosotthon? A válaszunk: igen

A háztartások számára a legnagyobb kiadást a lakás üzemeltetése jelenti. Éppen ezért, ha lehetőség adódik arra, hogy ebből a költségből lefaragjunk, érdemes élnünk ezzel. Mutatjuk hogyan.

Erre figyeljünk, ha okosotthont tervezünk! – Minőségi megoldások hosszú távra

Mint oly sok technikai újítás, kezdetben az okosotthon sem vált egyből a családok mindennapjainak a részévé, de mint számos innováció, ami bevált, idővel óhatatlanul kikerült a kvázi luxus kategóriájából. Az igazi okos otthon okos tervezést igényel – ez egy fontos és megszívlelendő üzenete cikkünknek, amelyben valódi okosotthon-megoldások bemutatásával világítunk rá, hogy többek közt melyek azok az ismérvek, amelyeknek egy mai, modern, intelligens háznak meg kell felelnie.

Okos megoldások a kertben - Tökéletes kényelem, gombnyomásra

Mindaz, amit eddig csak filmekben láttál, mára valósággá vált: az intelligens otthon ma már olyan összehangolt rendszerként működik, mely szinte önálló életre kel. A te igényeidre szabva, a te kényelmedet szolgálva távolról is vezérelhetővé teszi a ház és a kert működését a világítási és biztonsági rendszerektől az árnyékolásig és medencefűtésig, a legújabb anyagok segítségével pedig minimálisra csökkenti kerti bútoraid karbantartási idejét – így még több időd marad pihenésre!

Zöldebb, biztonságosabb, okosabb otthon – Ez az EVERSPRING HomeSys!

Szerencsére már ott tart a technológia, hogy nem kerül egy vagyonba egy okos otthon kialakítása. Távvezérlés, biztonság, vagyonvédelem, energiatakarékosság: ezt mind tudja az EVERSPRING HomeSys-rendszer, sőt még többet is. És mindez pár okostelefonos gombnyomássál, vagy akár a felügyeletünk nélkül. Hagyjuk, hogy értünk dolgozzon az otthonunk!

Fűtésszabályozás egyszerűen

Több ízben foglalkoztunk már a fűtés költséghatékonnyá és kényelmesebbé tételével. Jelen cikkünk egy egyszerű megoldást ismertet a feladat ellátására. Elolvasásával megtudhatja, hogyan szabályozza fűtését egyszerűen!

LARA Intercom Több, mint egy rádió

Kaputelefon és beengedés? Épületen belüli kommunikáció, esetleg rádió és mp3 lejátszó? Mindez egy eszközben? Olvassa el cikkünket és Ismerje meg a LARA Intercom-ot!

Kicsi a „málna”, de erős!

Felmerült már Önben a kérdés, hogyan tudná más gyártók eszközeit az iNELS rendszer felügyelete alá vonni? Amint elolvassa cikkünket, megkapja a választ!

Hallássérültek és a Smart Home

Sokszor nem is gondolunk bele, hogy a mindennapos egyszerű teendők, milyen nehézségeket okozhatnak a fogyatékkal élő embertársaink számára. Cikkünkben a hallássérülteket érintő kihívások és Smart Home rendszerek kapcsolatával foglalkozunk.

Az idősek és a Smart Home

Egy intelligensotthon rendszer a közhiedelemmel ellentétben, nem csak a fiatalabb korosztály életének lehet szerves része. Számos olyan funkció létezik, melyek az idősebbek életminőségén javíthatnak. Létrehozva számukra egy biztonságosabb, költséghatékonyabb, szórakoztatóbb környezetet.