Fürdőszoba Show 2020. január 17-18-19. Kíváncsi a legújabb fürdőszoba trendekre? Érdekel →

Hallássérültek és a Smart Home


A külvilágból érkező ingereket érzékszerveinkkel fogjuk fel. Sajnos néhány esetben előfordul, hogy valamely szerv részlegesen vagy egyáltalán nem tudja ellátni a feladatát. Ilyenkor a többi érzékszerv pótolja ki annak hiányát. A hallás elvesztése olyan értékektől foszt meg, mint például a szeretett személyek hangja vagy kellemes zene hallgatása. De veszélyeket is rejt magában, mivel közlekedésnél a közeledő jármű zajára nem tudunk figyelni vagy nem halljuk, ha valaminek rosszat sejtető zaja van. A következőkben felvázolunk néhány élethelyzetet, melyekre az intelligens otthon-rendszerek eszköztárából keresünk megoldást.


Hallássérültek és a Smart Home
Jó reggelt kívánok!

Az ébresztés, ébredés folyamata egyszerű. Csak csörög az óra (néhány ember esetében többször is) és már fel is keltünk. Valóban, ez a megszokott folyamat. Viszont be kell látnunk, hogy hallássérültek más eljárást igényelnek, mivel sajnos az óra csörgésére nem tudnak reagálni.


Hallássérültek és a Smart Home
Mi szolgálhat megoldásként?

  • A Smart Home rendszer jóvoltából az ébresztés kezdetétől fokozatosan növekszik a fényerő a szobában.
  • Az ébresztés kezdetétől az ágy fokozatos rezgésbe kezd addig, amíg a megfelelő kapcsolót fel/le nem kapcsoltuk.
  • A rendszer központja jelet küld az okoskarkötőnek, amely arra rezgésbe kezd.  

Behatoló van a házban!

Illetéktelen behatoló észlelése, majd jelzés küldése a tulajdonosok vagy távfelügyelet felé. Rajtunk áll, halk jelzést választunk-e, hangosat vagy esetleg távfelügyelet bevonását igényeljük.


A cikk folytatása Intelligens Otthon Tudástár oldalunkon olvasható.

Kapcsolódó cikkek

Lehet-e megtérülő befektetés az okosotthon? A válaszunk: igen

A háztartások számára a legnagyobb kiadást a lakás üzemeltetése jelenti. Éppen ezért, ha lehetőség adódik arra, hogy ebből a költségből lefaragjunk, érdemes élnünk ezzel. Mutatjuk hogyan.

Zöldebb, biztonságosabb, okosabb otthon – Ez az EVERSPRING HomeSys!

Szerencsére már ott tart a technológia, hogy nem kerül egy vagyonba egy okos otthon kialakítása. Távvezérlés, biztonság, vagyonvédelem, energiatakarékosság: ezt mind tudja az EVERSPRING HomeSys-rendszer, sőt még többet is. És mindez pár okostelefonos gombnyomássál, vagy akár a felügyeletünk nélkül. Hagyjuk, hogy értünk dolgozzon az otthonunk!

Fűtésszabályozás egyszerűen

Több ízben foglalkoztunk már a fűtés költséghatékonnyá és kényelmesebbé tételével. Jelen cikkünk egy egyszerű megoldást ismertet a feladat ellátására. Elolvasásával megtudhatja, hogyan szabályozza fűtését egyszerűen!

LARA Intercom Több, mint egy rádió

Kaputelefon és beengedés? Épületen belüli kommunikáció, esetleg rádió és mp3 lejátszó? Mindez egy eszközben? Olvassa el cikkünket és Ismerje meg a LARA Intercom-ot!

Vezéreljen bárhonnan, egyszerűen

Tudja meg, hogyan legyen mobiltelefonja vagy táblagépe az otthona vezérlője! Miért használna eszközre szabott kapcsolót, amikor lehet személyre szabott is? Ismerje meg az iNELS válaszát!

Kicsi a „málna”, de erős!

Felmerült már Önben a kérdés, hogyan tudná más gyártók eszközeit az iNELS rendszer felügyelete alá vonni? Amint elolvassa cikkünket, megkapja a választ!

Az idősek és a Smart Home

Egy intelligensotthon rendszer a közhiedelemmel ellentétben, nem csak a fiatalabb korosztály életének lehet szerves része. Számos olyan funkció létezik, melyek az idősebbek életminőségén javíthatnak. Létrehozva számukra egy biztonságosabb, költséghatékonyabb, szórakoztatóbb környezetet.

Hogy az időjárás ne legyen ellenség

Smart Home használatával mindennapjai sok területen tervezhetőbbé, kiszámíthatóbbá válnak, legyen szó épületen belül vagy épületen kívül végzett tevékenységről. Ebben a cikkben annak járunk utána, hogyan tudja felvenni a küzdelmet az időjárás viszontagságai, változékonysága ellen.

Önnek ajánljuk